Dodatna prijava na Inšpektorat RS za medije, PRO PLUS d.o.o.

Objavil/a Blaž Babič, dne 2017-10-09 ob 14:58:17

Spoštovani,

v skladu s 1. odstavkom 6. člena ZVRK morajo izdajatelji medijev 45 dni pred začetkom volilne kampanje objaviti pravila, po katerih bodo pokrivali kampanjo.

"Izdajatelji medijev morajo najkasneje 45 dni pred dnem glasovanja na volitvah ... določiti in objaviti pravila (obseg, pogoje in način) za izrabo programskega časa oziroma časopisnega prostora za predstavitev kandidatov ...in  njihovih programov."

Ta določba je sicer botrovala Pobudi za oceno ustavnosti ZVRK, ki jo je US protipravno zavrnilo, zato je sedaj vsebina v presoji na ESČP.

Danes sem večkrat (to bi moralo biti vaše delo, pravzaprav) klical na podjetje PRO PLUS d.o.o. (01 5893 202), da bi dobil odgovor na vprašanje, kje so objavljena njihova pravila. Najprej sem govoril z neko Majo (Korošec?), ki je obljubila, da me bo pokicala nazaj. Ker me ni, sem klical ponovno in govoril z Marijano Lisjak, ki me je vezala do dnevne urednice Kristine Hacin, ki me ni vezala do odgovorne urednice Tjaše Slokar Kos in je poklopila slušalko. Potem sem klical še tretjič in od ene od prvo naštetih dobil odgovor, da ji je urednik spletnega portala 24ur.com Denis Oštir zagotovil, da članek, ki poljudno predstavlja pokrivanje volilne kampanje, pravzaprav so pravila, pripravljena v skladu s 6. členom ZVRK. Nikjer tudi ne piše, da gre za pravila!

Predsedniške volitve 2017 na POP TV in na Kanalu A, 6.10.2017, ob 18:49

Kot verjetno veste, so se do sedaj vse medijske hiše ob pisanju pravil vsaj trudile držati neko formo "uradnosti", "pravilnika", pri PRO PLUS d.o.o. pa gre očitno za neko novo ameriško-srbsko nonšalanco.

Ne le, da so "pravila" objavili le 16 dni pred dnevom glasovanja. Vsem na očeh nameravajo iz soočenj izločiti Suzano Laro Kraus in - kar je zanje glavna naloga - seveda tudi Andreja Šiška.

Gre za jasno kršenje vseh civiliziranih standardov demokratičnega postopka, kršenje načela enakopravnosti, pomeni izvajanje diskriminacije, ki je prepovedana s 14. členom Ustave RS.

In nenazadnje - gre tudi za kaznivo dejanje Kršitve proste odločitve volivcev (151. člen KZ):

"Kdor koga s ... preslepitvijo ali na drug nedovoljen način prisili ali nanj vpliva, da pri volitvah ali glasovanju glasuje ali ne glasuje ali da ne glasuje veljavno ali da glasuje za ali proti določenemu predlogu, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta."

Če ekipa PRO PLUS d.o.o. načrtno ustvarja vzdušje, kot da Šiško in Krause nista relevantna kandidata, pa temu ni ravno tako, potem gre za medijsko-psihološko vplivanje (specialna vojna) na volilke in volilce.

Glede na dosedanje izkušnje z vašim Inšpektoratom Vas pozivam, da naredite vse, kar je v Vaši moči, da se očistite suma vsaj enega od navedenih kaznivih dejanj:

Zloraba uradnega položaja ali uradnih pravic, 261. člen KZ
Nevestno delo v službi, 262. člen KZ

Kljub temu, da so slovenski sogovorci predstavnikom OSCE/OVSE pripovedovali, kako je vse v najlepšem redu, bom v kratkem pripravil tudi prijavo temu organu, saj postaja že jasno tudi širši javnosti, kakšne vse trike je vladajoča struktura pripravljena izvajati za ustoličanje sebi-ljubih kandidatov.

p.s. v poročilu je omenjen tudi vaš Inšpektorat, doslej menda pritožb ni bilo. Osebno poznam vsaj zgodbo iz parlamentarnih volitev 2011, ko je RTV SLO novoustanovljeno Pozitivno Slovenijo lansirala med "parlamentarne stranke" (6. člen ZVRK in 12. člen ZRTVS), tudi s pomočjo "pravnega" mnenja "ustavnika" Andraža Terška. Takrat se je na OSCE pritožila stranka Sem-Si, ki je sedaj ni več. To je slovenska demokracija, državni uradniki, vi jo krojite!

profileimage
Všeč mi je
Komentarji
Apr 14, 2018
Vaša pravila so nikakršna. Sklicevanje na dnevno uredniško politiko je abotno in bi moralo biti v normalni pravni državi šteto kot izogibanje zakonskim določbam.
#7
Apr 14, 2018
Lej, deluješ kot izdajalec/kvizling v službi židovsko-srbsko-CIA kapitala, pod nadzorom Kučana (Tjaša Slokar Kos).

Upam, da boš lahko čez leta ponosen nase.

Poziv Predsedniku Republike Slovenije k zadržanju volitev in referenduma

Spoštovani Predsednik Republike Slovenije, gospod Borut Pahor, Vaš Kabinet sproti obveščam o vseh relevantnih politično
#6
Apr 13, 2018
So me šele zdaj pozvali k izjasnitvi. In dobijo pojasnilo. Pravila sem spisal in objavil jaz. Zato vem, da so bila objavljena pravočasno. In zakonito.
#5
Apr 13, 2018
Denis (Oštir?), ste imeli čisto vse možnosti spodbijati odločbo inšpektorata. Pa niste. Prej sumim, da ste se poigrali s svojo spletno stranjo.
#4
Apr 13, 2018
Je obstajala. In obstaja še vedno. Pravila so objavljena pred vsakimi volitvami ali referendumom.
#3
Apr 12, 2018
Inšpektorat jim je dal kazen 1.500 evrov. Če bi ta stran takrat obstajala, in bi se štela kot "ustrezna objava pravil", bi jo lahko navedli v pritožbi - pa je očitno niso.

Izrečena kazen za POP TV in KANAL A, glede Planet TV še čakam

Danes sem prejel obvestilo inšpektorice Inšpektorata za kulturo in medije, o izrečenih kaznih zaradi neobjave pravil, ko
#2
Apr 12, 2018
Google najde. https://www.24ur.com/ekskluziv/film_tv/volilna-pravila-na-24ur-com-in-v-oddaji-24ur.html

24ur.com - Najbolj obiskana spletna stran v Sloveniji

Vodilni slovenski spletni medij: aktualni dogodki iz Slovenije in tujine, športne novice ter ekskluzivni prispevki iz sv
#1
Blaž Babič
Objavil/a 2017-10-09 14:58:17 (Oct 09, 2017)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Prvi odgovori UKOM-a
Vprašanja/pobude UKOM-u, 2020-06-04
Pogovor z Alešem Erneclom, 4. maj 2020
Ustavno sodišče podaljšuje neustavnost volitev in referendumov
Ne joči Peter, oziroma ali je (korona) omejevanje gibanja v Sloveniji res protiustavno?
Korona 2020 = konec neposredne demokracije
NVO-ji in sodniki na ESČP: potreba po razjasnitvi
Verodostojnost Evropskega sodišča za človekove pravice je uničena po razkritjih povezav med sodniki in Sorosem
V Sloveniji ni demokracije, DOKAZI
Majda in Mojca - dva odgovora na nadaljevanko (21. del)
ZADNJI KOMENTARJI

3017.) iskanje

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

hager werken embalming powder +27640518120 (pink and white) compound/fluids for sale in south africa hager werken embalming compounds, pink and white powder are general items from germany. embalming is the art and science of preserving human remains by treating them in its modern form with chemicals to forestall decomposition. the intention is to keep them suitable for public display at a funeral,for religious reasons, or for medical and scientific purposes such as their use as anatomical specimens. embalming compound in powder form both pink and white radio active and (hot and not hot) its all available. at preferably adorable prices starting from one kilogram upwards ,we are looking for a good buyer. typically embalming compound (fluid) contains a mixture of formaldehyde, methanol, and other solvents. the formaldehyde content generally ranges from 50 to 97 percent and the methanol content may range from 9 to 89 percent.the types of embalming powder depends on the purity and colour. purity:98% ,100% hot compound origin:germany brand. hager werken purity on colour. pink 98% white 100% distributor dentist / dental technician.  hager & werken products are sold through the dental trade worldwide.  we are leading suppliers of germany made embalming compound to clients in south africa and other african states. . contact: +27640518120 or watsup.

Kategorija: Antikvariat in Antikvitete

Cena: 100 €

@europe universal ssd chemical solution+27660432483 in uk,norway,egypt, turkey, libya, thailand, belgium, spain, netherlands, brazil, switzerland we have ssd automatic chemical solution for cleaning black money and any color of defaced currency available in our laboratories worldwide. our ssd automatic solution is also used in the cleaning of bank notes with anti-breeze quality, bills like usd, euros, pounds and other local currencies. we are direct manufacturer and the main supplier of chemicals that includes ssd solution, super automatic solution. we have different types of chemicals that can perfectly clean out your notes, black notes, red notes, green notes, stained notes, stamped notes and also coded notes. we also melt frozen chemicals in our laboratory and our services are professional. we therefore provide legal document for all our products. contact us for more information:

Cena: 200 €

@universal suppliers of ssd chemical solution +27660432483 in south africa, protea glen , chiawelo , protea north , mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze

Cena: 200 €

$$100% universal chemical ssd solution & activation powder +27660432483 in south africa,uk,johannesburg,witbank,soweto,cape town,burgersfort,eastern cape,vanderbijlpark,polokwane, thohoyandou, phalaborwa,mokopane, bochum, lebowakgomo, mankweng, seshego, dendron, giyani, lephalale, musina,alexandra johannesburg lenasia midrand randburg,roodepoort, sandton, alberton, germiston, benoni,boksburg,rakpan,daveyton,duduza,edenvale ,germiston impumelelo, isando katlehong kempton park, kwathema, nigel reiger park springs, tembisa, thokoza,tsakane, vosloorus wattville atteridgaeville centurion hammanskraal ,we only deals on high quality s. s. d. chemicals solution for cleaning black money we are manufacturer and seller of all sort of chemicals like super automatic ssd solution z. w. v. 8 model activation powder and reactivation powder, anti air powder, mercury powder, automated money developer machines congeal chemical melting equipments,

Cena: 200 €

free state ssd chemical solution suppliers for cleaning black money +27660432483 in lenasia , lawley , protea glen , chiawelo , protea north , zakariyya park , eldorado park a/h , orlando , ennerdale , mid-ennerdale , zondi , zola , soweto , pimville , orlando west , nancefield , naledi , mohlakeng , dobsonville , bram fischerville , diepkloof , kagiso , rangeview , homes haven , boltonia , lewisham , mindalore , west village , luipaardsvlei , silverfields , breaunanda , greenhills , randgate , finsbury , eikepark , carletonville , oberholzer , protea south , wolfelea ah , magaliesburg , eldorado estate , tladi , klipspruit west , meadowlands , thulani , devland , mofolo north , jabulani , dhlamini , molapo , phiri , doornkloof bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east london empangeni george germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park khayelitsha kimberley klerksdorp mamelodi mitchells plain mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa thohoyandou umlazi upington vanderbijlpark vereeniging welkom witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka, zimbabwe, harare, namibia, windhoek, botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies.

Cena: 200 €

@switz land & denmark ssd chemical/activation powder +27660432483 in uk,usa,sweden,germany,kuwait, nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze

Cena: 200 €

@cape town ssd chemical solution +27660432483 in uk,kuwait,     bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.   anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. victrola paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical