Članek
Volilna kampanja za EP je že spet POPOLNOMA NEUSTAVNA

Če pustimo ob strani dejstvo, da se vse neustavnosti samo ponavljajo iz kampanje v kampanjo, bodisi referendumsko, bodisi volilno, naj si bo za lokalne, državne ali evropske volitve...

Objavljeno May 07, 2019

Če pustimo ob strani dejstvo, da se vse neustavnosti samo ponavljajo iz kampanje v kampanjo, bodisi referendumsko, bodisi volilno, naj si bo za lokalne, državne ali evropske volitve...

Če pustimo ob strani dejstvo, da Ustavno sodišče Republike Slovenije prej obravnava kasnejšo pobudo Vilija Kovačiča glede enih samih lokalnih volitev (Ljubljana), kot pa prej vloženo pobudo, ki se nanaša na vse volitve in referendume...



...je še vedno nenavadno, kako sem ponovno dokaj sam v opažanju, da je TV Slovenija tudi tokrat dodala nov košček v mozaiku, ki kaže, kako je njihov načrt volilke in volilce s kandidati seznanjati čimmanj, in ne čimveč, kot bi plačnik RTV naročnine naivno pričakoval.

Bodo slovenski mediji spet praktično vsi cenzurirali še eno opozarjanje na neustavnost? Jo bo spet preglasil trot Vili, s svojimi "res najpomembnejšimi zadevami"?

Za kaj torej gre?

Če pogledamo na ROKOVNIK Državne volilne komisije (DVK), ki jo vodi pristranski nekdanji LDS-ovec Dušan Vučko, vidimo, da ga je sodnik Frantar podpisal že 19.2.2019.

PRVA STRAN

ZADNJA (8.) STRAN


Ko pogledamo po dnevih, vidimo, da je petek 26.4.2019 določen kot dan uradnega začetka volilne kampanje:

Torej, namesto, da bi državna televizija že zadnjih 11 dni volilke in volilce seznanjala z vsemi odtenki bolj ali manj rdeče, s nekaterimi častnimi DOMačimi izjemami, se je danes oglasila "seveda neodvisna", "seveda strokovna" članica RTV SLO ansambla Tanja Starič in Urbi et Orbi razglasila, da se je "uradna kampanja na RTV SLO" začela prav danes, torej 6.5.2019.

Kam je šlo izgubljenih 11 dni? Res želite izvedeti?

You want the truth? You can't handle the truth!

Sem že povedal na začetku, pa ste morda spregledali (podzavestno) - RTV SLO je skrajšala čas predstavljanja vseh kandidatov prav zato, ker ni v scenariju (iz Murgel), da bi se jih kazalo preveč. Ker je njihova naloga politične razlike čimbolj prikriti in zamegliti. Ker je treba pustiti, da bodo ljudje gledali PRO PLUSOVA: POP TV in KanalAzacijo.

Pa smo spet pri moji ustavni pobudi - PRO PLUS, ki ga nadzoruje Tjaša Slokar Kos, žena Draga "Milan" Kosa, je tisti, ki ima 70% gledanosti med TV mediji. In oni sami sebi pišejo pravila, morajo jih le javno objaviti.

A kako da zgledajo? Ja seveda tako, da omogočajo diskriminacijo in cenzuro, izbiranje na podlagi lažnih anket, ki jih pripravljata Mediana (Janja Božič Marolt) in Ninamedia (Nikola Damjanić).

Kaj ste vedeli, da sta obe "neodvisni meritveni ustanovi" oddaljeni le dobre tri ulice?

Mediana je na Likozarjevi 3 (praktično ob DELOvi stolpnici)




Ninamedia pa na Parmovi 41, pri štabu Levice



Janja pa stanuje dve ulici stran od Ninamedije, sam ne povem kje, da se ne bo počutila tako ogroženo, kot bi se morala, glede na to, kaj v navezi z Damjaniććem počne vsem sodržavljanom.

Aja, da ne pozabim. Neustavna pravila, ki si jih piše vsaka zasebna medijska hiša sama, praktično so vsa enaka, da jim omogočajo ustrezno cenzuro skozi ves čas kampanje:

Volilna pravila (PRO PLUS d.o.o.)

24ur.com bo kot neodvisna spletna stran v okviru profesionalnih novinarskih načel spremljala evropske volitve, ob upoštevanju zanimanja bralcev in gledalcev tudi za druge dogodke. Zapisano velja tudi za informativne oddaje podjetja Pro Plus, d. o. o.

Na neodvisni spletni strani 24ur.com in v informativnih oddajah 24UR, 24UR ZVEČER in SVET NA KANALU A bomo lokalne volitve spremljali v okviru profesionalnih novinarskih načel in v skladu z novinarsko etiko.

Skrbeli bomo za kar se da uravnoteženo predstavitev vseh strani. Upoštevali bomo tudi interese uporabnikov. O dolžini, vsebini in načinu predstavljanja bo uredništvo odločalo samostojno.

Na POP TV bomo med kampanjo v rednih oddajah pripravili tudi televizijska soočenja kandidatov, ki jim projekcije najbolje kažejo. Imeli bomo štiri manjša soočenja in eno veliko soočenje, ki bo potekalo 20. maja, na katerem bodo sodelovali nosilci list. Na SVETU NA KANALU A pa bomo v oddaji prestavili nosilce list.

---------------------------------

Še zaključna analiza tega teksta:

1. Očitno je bilo besedilo pripravljeno za lokalne volitve, pa ga je nekdo le malomarno kopiral in ponovil vajo.
2. Eno samo podjetje pere glave 70% gledalk in gledalcev TV ekranov. To podjetje ni RTV SLO. Je zasebno podjetje PRO PLUS d.o.o., ki pa najbolj posega v volilno kampanjo. Je pod nadzorom židovskih-ameriških lobijev, srbskih lobijev, Kučanovega klana.
3. Od Boštjana Videmška dalje nam je menda jasno, kakšni so "profesionalna novinarska načela in novinarska etika" v Sloveniji. Vi ste neizobražena drhal, oni pa so totalitaristični bogovi, v resnici le uboge kvizlinške sluge dosti močnejših interesov.
4. Kar se da uravnotežena predstavitev vseh strani je ohlapni nesmisel. Ker ni strani, ampak so liste, oziroma stranke. To je bilo verjetno uporabljeno za referendumsko kampanjo.
5. Interesi uporabnikov so trik, s katerim si dovolijo raven predstavitev ustrezno znižati na raven "neizobražene drhali". Jasno, da bodo kazali Jelinčiča, ki bo ponavljal "svinjarija, Tito dober, svinjarija".
6. Uredništvo odločalo samostojno? Ne se hecat, kar bodo povedali gospodarji, tako bo. Lansira se samo po scenariju, enako kot Šarca, Cerarja, Jankovića, Šoltesa, Viranta, Bratušek, itd, itd...
7. Kandidati, ki jim kaže najbolje bodo tisti, za katere bodo pripravili ustrezne lažne ankete, smo že obdelali.
8. Sodelovali bodo nosilci list - ste kje zasledili besedico "vseh"?
9. Sem kopiral, dejansko bodo "prestavili" nosilce list. Spet, kdo najde besedico "vseh"?

---------

Kdor to bere in tega ne deli naprej (ste opazili, kako lep je rodilnik?), je v letu Gospodovem 2019 en navaden suženj in naj se že sooči z vso lastno bedo !   In naj ž njo neha okuževati slovenski narod !

Smrt totalitarizmu, živel svoboden govor, živele svobodne volitve, živeli svobodni referendumi !

Hvaljen Jezus !

Osti jarej !

Dobro napisano. Sem delil na Pogovore. Komentar izbrisal Blaž Babič

Odlično napisano. Delim na Pogovore. Vaš "agent".