Članek
Dosje Andrej Šiško

Presenečajo me številni "politični akterji", ki bi morali vedeti bolje, pa se pretvarjajo, kot da je s Šiškom "vse v redu". ...

Objavljeno Jul 06, 2019

SPODAJ DODATEK, z dne 8.7.2019

--------------------------------------------------------

Dosje Andrej Šiško


ali

Kaj je narobe s Štajersko vardo?


Pred uvodom

Presenečajo me številni "politični akterji", ki bi morali vedeti bolje, pa se pretvarjajo, kot da je s Šiškom "vse v redu". In to kljub temu, da sem že večkrat jasno in razločno pojasnil, kaj vse se je zgodilo. Zato zaradi njih, predvsem pa v opozorilo novim "naivnim", "mladim", "neizkušenim" dobronamernim domoljubom pišem naslednje vrstice.


Uvod

Od leta 1996 sem se ukvarjal s politiko. Po takratnih volitvah v DZ sem pristopil k Novi stranki, ki je prejela borih 1.100 glasov. Postal sem tajnik, deklica za vse, potrčko glavnega akterja, sopredsednika Gorazda Drevenška. On je s Samom Resnikom in nekaterimi napravil Novo stranko, Samota je na žalost odneslo po svoje in za resno vsakodnevno delo sva bila na voljo le Gorazd Drevenšek in jaz. Ostali so pomagali občasno, prej ljubiteljsko in zanesenjaško, kot pa zares.

Denarja ni bilo, delalo se je,  in na volitvah 2000 je NOVA dobila cca 6.500 glasov. Na ta dvig sem še danes ponosen. Šli smo v udarne projekte, kot je zbiranje 40.000 podpisov za referendum o zaprtju PCP (prostocarinskih trgovin). Način zbiranja je neustaven (na Upravnih enotah), potrebuješ pa veliko mrežo zbirateljev podpisov, če želiš upati na uspeh. Mi smo takrat najeli študente, mediji pa so iz tega delali cel "halo". Uspeli smo zbrati okrog 23.500 podpisov, kar je bilo premalo. Leto kasneje smo še enkrat zbirali podpise in stranka je bila finančno že krahirana, oz. po razhajanju z Drevenškom je on imel praktično edino izbiro, da se izvleče iz godlje to, da stranko ukine. Takrat je bil zakon še napisan tako, da za dolgove ukinjene stranke ni odgovarjal nihče. To so kasneje "popravili".

Drevenšek se je l. 2004 zaletel v nov projekt "Junijske liste", ampak takrat sva se že kar odtujila. Je pa prišla leta 2006 priložnost, da nekoga iz Slovenije pošljejo za 6 mesecev v Bruselj in ker njihova tedanja "adutka" Dora Debeljak ni hotela, sem sam sprejel "aranžma" od junija do decembra. V EP sem bil registriran kot asistent pri Gerardu Battenu, ki je danes predsednik UKIP-a.

Ves čas od l. 1996 do 2006 mi je Drevenšek ob omembi Šiška predvsem razlagal, da tip ni čisto gladek in da se je takih bolje izogibati. Šele l. 2017 pa sem izvedel, da sta Gorazd Drevenšek in Andrej Šiško okoli 2004 in 2005 hodila na Primorsko in se tam predstavljala kot velika domoljubna soborca (!!!).

Kakorkoli, ko sem bil v Bruslju, so me obiskali Drevenšek, Šiško in še njegov kolega Mario (l. 2009 končal tragično). Njihov načrt je bil vzpostaviti "poslovne zveze", ampak smo ugotovili, da Riemer že nadzoruje ves gradbeniški strojni park, z avtomobili pa nam tudi ni uspelo. Od takrat dalje sva bila s Šiškom na liniji in ob vrnitvi domov sem pričel sodelovati z njim pri razkrivanju slovenske zgodovine, prek ZDD Hervardi. Z Drevenškom sem prekinil vse stike, nisem pa vedel, da sem le prešel od enega "domoljuba" k drugemu "domoljubu". Na koncu se je izkazalo, da sta uporabljala enake metode, od manipulacije, do političnih projektov, pri čemer se noben ni smel končati resnično uspešno, oziroma celostno, in vedno je bil na voljo kak novi projekt "za ovinkom je zmaga".

Bil sem torej Šiškov neposredni sodelavec v zgodovinskih in pravnih zadevah (najprej glede ZDD Hervardi, nekaj malega v obdobju SSN, nato v okviru politične stranke Zedinjena Slovenija - ZSi) od l. 2006 do l. 2017, ko je mene in kasneje skupaj 7 starih članov Šiško izdal in nas zamenjal s politično neizkušenimi oziroma nesposobnimi kadri (Bidar, Lesjak, Bolfek, Petrović, Čehič…).

Zaradi zadnjih pozivov “Šiškovcev” in njegove najnovejše prelevitve (degradacije!) iz “predsednika Zedinjene Slovenije” v “predstavnika civilne iniciative Štajerska varda”, sem se odločil slovenski javnosti v vednost podati informacije, ki lahko marsikoga “streznijo”, preden bi se odločil za priključitev ekipi, ki ne obeta nič dobrega, ne zanj, pa tudi za Slovenijo ne.


a) Kdor sodeluje s Šiškom v "tajnih operacijah", tvega, da bo njegovo ime prišlo v roke obveščevalnim službam.

1. Sam Šiško je pojasnil v prispevku "Primer ponarejeni tolarski boni", kako so mu prvič zasegli dokumentacijo, ki bi morala ostati tajna:

"Mislim, da je bilo 25.8.1992, ko me je zjutraj zbudilo močno trkanje. Ko sem odprl vrata, je pred menoj stalo nekaj moških. Dva izmed njih sta bila v uniformi policije, trije pa v civilu. Zunaj sem videl še nekaj moških, kasneje pa še dodatne, na drugi strani hiše, kjer je bil vrtni vhod. Izmed civilistov sta dva na moje vprašanje odgovorila, da sta kriminalista, tretji pa je dejal da je uslužbenec VIS-a. Ta visovec se je ob hišni preiskavi posebej dolgo zadržal ob dokumentaciji Gibanja Samo in zlasti Fronte za samostojno Slovenijo. Zanimivo je, da ničesar od pregledanega v moji navzočnosti in navzočnosti prič, sosedov, ki so jih zbudili in pripeljali, da so bili prisotni ob hišni preiskavi, niso odvzeli. So pa to storili naslednji dan, ko sem se jaz nahajal na Maistrovi in so me zasliševali tako kriminalisti, kot visovci, včasih pa tudi oboji skupaj.
Drugi dan sta na moj dom prišla dva, ki sta se menda predstavila kot kriminalista in mojemu takratnemu dekletu dejala, da sta prišla po nekaj, kar so prejšnji dan pozabili vzeti, da pa je to dobro zame in mi bo pomagalo v postopku. Poleg celotne dokumentacije so odvzeli tudi uradne žige. Te žige in del dokumentacije so kasneje na mojo zahtevo vrnili, večji del pa je izginil, predvsem arhiv FSS. Jaz seveda v priporu nisem mogel vedeti niti kaj so vzeli, kaj šele česa niso vrnili! Sem pa prepričan, da je bilo to narejeno nezakonito in izključno s politični motivom, saj drugače ni mogoče. Politično motivirane so bile tudi izjave in celoten prispevek po dnevniku TV Slovenija ter v časopisih, „da smo člani SNS načrtovali atentate na vidne politične osebnosti v RS“. Namen tega je bil – tako kot celotne akcije – da se SNS, njen predsednik Zmago Jelinčič in člani stranke, med katerimi sva bila tako jaz, kot tudi Matjaž Jerič, prikažemo kot teroristi, SNS pa kot teroristična organizacija. S tem namenom je bilo vse skupaj splanirano in izpeljano, en dan pred zborom oziroma kongresom SNS v Kočevju."

2. Praktično enak vzorec igre (“Jaz, Šiško sem žrtev, oni (obveščevalne službe) pa so mi protipravno odvzeli dokumentacijo”.) se je ponovil lani, jeseni 2017, ko se je Šiško z ekipo omenjenih “nesposobnežev” odločil za PR-parodijo Šiškobajski, pardon Štajerska varda.

Sledila je medijsko odmevna aretacija, v kateri so začasno priprli Šiška, hkrati pa mu tudi zaplenili računalnik in dokumentacijo.



Na ta način je Šiško že drugič praktično na pladnju priskrbel državnim organom vse podatke o osebah, s katerimi je bil v navezi v zadnjih letih (vključno s piscem tega sestavka).

Kdor bo torej še tretjič šel na led Šiškovim limanicam, si je tako popolnoma sam kriv, če bodo njegove podatke obdelovale varnostno-obveščevalne službe.

Na tej sliki se vidi tudi že omenjena "nedokončanost projektov", oziroma skakanje v vedno nove projekte, skupaj so zastave Zedinjene Slovenije, ZDD Hervardi in Štajerske varde.



b) Urjenje Štajerske varde je lahko samo norčevanje iz zdrave pameti.

Eden zabavnejših likov pri Šiškobajskih je Ivan Bolfek, med drugim tudi pilot helikopterja. Rahlo spominja na Robocopa, predvsem zaradi tega, ker se nikamor ne premakne brez Bluetooth slušalke. Dobra krinka za sprejemanje zvočnih navodil v živo, kajne? No, sam sebi pravi "general". Dobro, da si že ni omislil kakšnega maršalata.

Na poročilu POP TV se je pojavil Domen Igličar, ki je prišel v ekipo po čistkah 2017. Zaigral je mladeniča, ki se "po naključju" druži z "dobrimi ljudmi". Šiško je večkrat poudaril, da nikakor ne gre za vojaško urjenje, ampak za "civilno iniciativo". Dopovej že to generalu škratu Bolfenku, Andrej!

Gre za piknik, druženje in predvsem nategovanje ljudi. Zanimivo je predvsem to, da je Šiška v vlogi predsednika ZSi podjetje ProPlus (24ur, POP TV, Kanal A) nagnalo iz prostorov, kjer bi moral na soočenju sodelovati kot predsedniški kandidat, taisti Šiško pa taisti firmi po enem letu ves navdušen razlaga, kako in kaj, ko ga snemajo "na pikniku". Kaj ga je zapustil spomin? Ima morda patološko potrebo po pojavljanju v medijih? Ali pa - in to je najbolj verjetno - so mu pač pripravili tak scenarij, ki ga mora odigrati.

Katero "vojaško znanje" ponujata vodnik Šiško in general Bolfenk, razen "silent-killov" iz airsoft simulacij? Če "službe" potrebujejo poceni ljudi, ki bi jih porabili za kakšno PR strašenje na meji, bi še šlo. Soočanje z resno agresivnimi skupinami migrantov pa bi bilo že vprašanje. Ampak to prepuščam strokovnim ocenam.


c) Politična stranka ne sme delovati kot vojaško ali oboroženo združenje, tako pravi 3. odstavek 3. člena Zakona o političnih strankah (ZPolS ). V primeru prekrška čaka politično stranko globa od 6.000 do 30.000 evrov (28. člen ZPolS). MNZ bi moralo prek inšpektorata stranko ZSi že oglobiti, saj je njen predsednik deloval kot šef oborožene formacije, ampak se to zaradi tega ali onega razloga do danes še ni zgodilo.

Šiško je v letih 2017-2018 iz stranke ZSi izrinil sedem starih, preverjenih in zavednih domoljubov. ki so mu ob strani stali več let, ko je bil še medijsko očrnjen kot storilec “poskusa umora”. Bidarjeva in ostali navedeni nesposobneži so bili prepričani, da bo stranka na volitvah 2018 dosegla najmanj 50% glasov, da bodo zmagali z naskokom in podobne…

No, po malo opaznejšem uspehu na predsedniških volitvah 2017 je v prvem krogu sam Šiško dobil 16.636 glasov (2,21%), je sledila streznitev na državnozborskih volitvah, kjer je ZSi dobila le še 5.287 glasov (0,59%), na lokalnih volitvah je bila podobno neuspešna, na volitvah v EP pa je celotna stranka dobila le še 3.288 glasov.

Javnost se sicer ne zaveda, da bi se lahko tudi na podlagi glasov na volitvah v DZ stranka borila na Ustavnem sodišču za enakopravno financiranje, ne glede na to, da je prišla pod diskriminatorni prag 1% za financiranje političnih strank (23. člen ZPolS). Ampak za kaj takega potrebuje stranka znanje, ki ga nima več, hkrati pa raje fehtarijo za “pojezde” od naivnih sodržavljanov.

Enako bi se lahko stranka pridužila moji ustavni pobudi glede neustavnosti volitev, ampak glej, no glej... saj v resnici ne mislijo resno.

Kaj tudi pove, da je spletna stran Zedinjene Slovenije zaprta? Stranko so uspešno uničili (že pred volitvami).



Jasno je, da se je politični eksperiment Šiško-Bidar-Lesjak-Bolfek izpel in da nimajo več nikakršne politične prihodnosti.

Zato tudi poskuša Šiško z najnovejšo preobleko, v podobi “civilne iniciative” Štajerska varda.

Spletna stran Hervardi je očitno še samo napol delujoča...


Zaključek

Zgodbic je še na tone. Predvsem želim poudariti nekaj - to, da je Andrej Šiško kot zgodovinar opravil odlično in vrhunsko delo. Mislim, da smo skupaj izdali okoli 10 knjig, eno boljšo in pomembnejšo od druge. Ta del Šiškove osebnosti bo v imela priložnost ovrednotiti prihodnost.

Druge plati, predvsem opisane nezvestobe do soborcev, domoljubov, pa mu ne štejem v čast že sedaj.

Oči mi je dokončno odprl nek njegov nekdanji prijatelj, ki me je vprašal po zdravju, ko sem mu povedal za razhod s Šiškom, in dodal: "Kaj šele zdaj si dojel? Kaj nisi videl, da nima ob sebi več nikogar iz svoje preteklosti, nobenih prijateljev."

Ja, njegove ekipe se menjajo neprestano, scenariji tudi. Če želite biti del tovrstnih zgodb, ste za morebitne podobne, ponovljene izkušnje po prebranem odgovorni povsem sami.


-------------------------------

V kolikor boste pripravili kakšne konkretne odzive, mi jih lahko pošljete na "blaz.babic at amis.net" in če jih bom ocenil kot primerne, jih bom tudi objavil.

IN ŠE OBLJUBLJENI DODATEK:

Poglejmo še eno vzporednico plemenitega, ki vpleta g.Šiška v zgodbo priobalnih županov :-) https://youtu.be/njuRfAZbmpc

Bojan Požar in Vili Kovačič, pa tudi Zedinjena Slovenija, so vsi sodelovali z Gašperjem Ferjanom. https://www.facebook.com/dosjegasperferjan/videos/2297845110269384/

Če pišeš v prid Šiška, potem vsaj njegov priimek napiši pravilno. Od članov stranke sem dobil PODARJEN računalnik. V dar, v zahvalo za minulo delo - in tudi v pričakovanju dodatnega (zastonjskega) dela. Na Ustavnem sodišču sem zmagal 4-krat, dve zadevi čakata v obravnavi. Trenutno imam poklic naravoslovno-matematični tehnik, nekaj se trudim, da bi dokončal pravo, po 23-ih letih politike in še marsičesa drugega. -------------------------------- Nisem na socialki. -------------------------------- Hranili in oblačili? Kako prosim, Mateja Žlogarjeva? -------------------------------- Še enkrat ponavljam - 11 let lektur, političnega in pravnega svetovanja je za vas kaj? Je to za vas vredno 400 evrov? Zato vam je pa stranka propadla. Samo bedaki in konji. http://www.zedinjenaslovenija.si

Tako je Šiško "po dvakratni nerodnosti" iz rok izpustil priložnost, da bi postal predsednik SSN, že davnega leta 2009-2010: Franc Očko: Zanimivo ker sem sam bil nekaj časa zraven takrat ko je Šiško hotel prevzeti SSN smo imeli kongres ga izvolili, Toda sam je napravil bedarijo da je že drugo jutro letel k predsedniku po dokumentacijo namesto da je počakal da bi ministrstvo za NZ ga potrdilo za predsednika. Mene je takratni predsednik poklical takoj po Šiškovem obisku in me vprašal če sem bil na kongresu seveda nisem priznal čeprav je dejal da ve da sem bil sem mu odvrnil da nimam pojma in sva končala. Me pa čudi da je takrat bil tako naiven. Blaž Babič, Državljansko svetovanje Večkrat sem doživel "nerodnosti" in če jih danes gledam za nazaj, so le del širše igre. Naslednja "nerodnost" je bila še hujša, ko se je Lovro Škrinjarič, ki je imel postopek čez, "zmotil" pri datumu za pritožbo na neko višje sodišče. Torej sta Šiško in Škrinjarič v resnici pomagala Vinkovu dobiti stranko na pladnju nazaj. Ker je pač že tako moralo biti, scenarij ima prednost. http://www.hervardi.com/prikaz_novice.php?id=168

Mi boš pa razložil, kakšno je latinsko ime "pravne vešče". Vnaprej hvala, anonimko.

Požar in Kovačič nista bila sposobna prepoznati sociopatije Ferjana. Ne vem, kaj bi ju delalo verodostojna. Do 2017 sem pomagal drugim (našteto), pa sem ugotovil, da tega niso bili sposobni ceniti, oziroma so bila navodila njim drugačna.

Nikoli nisem sodeloval s Požarjem, Faganelom in Kubotom. Glede ostalih svetujem vsem, naj se pazijo, da jim ne bodo po nepotrebnem odžirali časa in energije. Glede računalnika sem že večkrat pojasnil, da je šlo za nujno delovno darilo meni aprila 2015, žal pa sem v maju 2015 moral ugotoviti, da je Šiško že povsem obrnil ploščo in mi laže v obraz, torej je stranka obsojena na propad - in tudi je propadla. NIkoli nisem bil povzpetnik, vedno sem želel čimbolj pomagati. Začel sem pri Novi stranki, kjer sem bil cca 8 let (glavni, edini) tajnik stranke. Pomagal sem še Junijski listi in EUDS (minimalno, brez članstva). Enako velja za SEM-Si. Po tem sem pomagal Šišku glede SSN, pa je očitno sam sabotiral. Sodeloval 11 let pri ZZD Hervardi. Bil sem ustanovni član ZSi in kasneje tudi DOM. S Požarjevo listo nisem imel nič, ker je mene in številne druge Kovačič izdal, ko je šel sam, skupaj z dvema kar na Požarjevo listo. Moj IQ je bil zmerjen na 164, zato mi "državljan" verjetno ne sega do... naj se sam odloči. Glede jadrnic ni bilo drugega spornega kot to, da moram sedaj nekdanjega direktorja tožiti za 2 leti in več dela, ki mi ga nikoli ni plačal. Hvala za nerazumevanje in pljuvanje po nepotrebnem :D

Res je, veliko članov ZSi in Varde je bolj za Šiška, kot za samostojno Slovenijo in s svojo slabo slovenščino ter južnjaškim besednjakom znižujejo ugled pravemu slovenskemu domoljubju! Mislim, da sem bil dovolj jasen, da se Šiško ne more več skrivati za "interesi Slovenije". Lahko smo mu hvaležni za prispevek pri osamosvajanju Republike Slovenije in pri razkrivanju slovenske zgodovine, je pa v zadnjih letih pokazal, da je pri njem prevladal zasebni interes. Saj je sam pojasnil, da se financira od "pojezd" naivnih ljudi.

Ja, tudi ta zadnji anonimni komentar sem napisal sam :D Če še ne dojemaš, sam imam vedno enak (in prepozaven) stil pisanja. Tako oblikovno, kot jezikovno. Bi mi bilo rahlo ogabno delati načrtne napake. Sicer je pa posamičnih ogledov v treh dneh že skoraj 1000 in ja, ste trenutno na najbolj komentiranem blogu na PW :D

Z izdajalci in prevaranti se ne družim, anonimko.

Šišku sem dal 11 let dela (lektur, pravnega in političnega svetovanja, PR čiščenja njegovega umazanega imena), stranki Zedinjena Slovenija sem dal temeljno vsebino, zato so mi člani stranke "s pojezdo" zbrali 400 evrov za rabljen prenosni računalnik aprila 2017. Prejšnji računalnik sem dobil leta 2007 od Elene Pečarič, ki sem ji vodil predsedniško kampanjo. Pred tem sem za ZSi pripravil vsaj 5 zadev za Ustavno sodišče in potem še toliko za Evropsko sodišče za človekove pravice - žal zaradi slovenske globoke države tam nismo uspeli. To darilo ZSi sem sprejel, ko pa sem maja 2017 videl, da se Šiško obnaša IZDAJALSKO, da je pripravljen KRŠITI DOGOVORE, da se PATOLOŠKO DERE (torej vsaj "igra razburjenje"), takrat sem videl, da je dokončno čas, da odidem stran od tako pokvarjene ekipe. ZSi mi še očita, da sem "na socialki". Bil sem. Vprašajte se pa, zakaj je samo Šiško pobiral denar od pojezd? Koliko ga je bilo? Zakaj še do danes ni vrnil obljubljenega denarja Roku? Koliko je še dolžen Eriku? In kaj v resnici (predvsem pa ZA KOGA) sploh dela Šiško za denar. Sam sem ga imel vedno malo, priznam, to pa predvsem zato, ker sem večino časa delal "za druge", "za Slovenijo", brez povračila.

Vabljeni, če potrebujete nasvet kot državljani: https://www.facebook.com/drzavljanskosvetovanje/

Dajana, ko bodo ljudje videli tvoj PW blog, jim bo vse jasno. Pač veš vse...

Mateja Žlogar https://www.facebook.com/mateja.zlogar Tebe je pripeljala Anica Bidar. Ona še vedno ni pojasnila, koliko ljudi sta z možem Miho ogoljufala v projektu "Lifestyle": https://www.facebook.com/prapor.svobode/posts/2443096225735697

Odpisani povratnik - si bil na sestanku 10.5.2017, kjer smo se dogovoril, da bosta vse video posnetke odslej Anica in Miha Bidar dala v pregled ekipi za spletno delovanje? Si bil na sestanku 10.5.2017, ko smo se dogovoril, da NE BO VISLIC na Lisičnem? Ali si bil le na Svetu stranke 20.5.2017, kjer se je v lokalu Šiško DRL na vse, ker je bil živčen, saj je vedel, da sta Anica in Miha Bidar ponovno lansirala (z njegovo tiho privolitvijo) video BREZ POSVETOVANJA Z EKIPO. Abotnih videoposnetkov Anica ne dela več - ZAKAJ NE? Ker tistega brezveznega meketanja pač nihče ne more jemati resno. Si bil na istem Svetu stranke, kjer sta Anica in Miha Bidar "tajno glasovala", da bo stranka na naslednjih volitvah dobila 51% oziroma 61% glasov? Si bil na istem Svetu stranke, kjer je Anica Bidar nonšalantno odgovorila na mojo resno obtožbo, da sta v treh mesecih od prihoda uničila stranko: "Ah, saj če pa lahko midva uničiva stranko, pa tako taka stranka ni nič vredna". No, 26.5.2017 so bile ob Knežjem kamnu na Lisičnem postavljene tudi VISLICE. Mislim, da jih je celo postavljal sam Šiško. Bolj patološkega simbolnega uničevanja domoljubja si ne predstavljam. In ja, ZSi je res zelo uspešna... predzadnja na volitvah.

Odpisani povratnik... potrjujem opis Blaža... sama ga poznam samo preko FB-ja in PublishWalla - izjemno ljubosumen in zakompleksan tip. Bog var, da kdo dobi pozornost, se mu kar zmeša. Tudi mene je skenslal na FB in enkrat, ko sem napisala komentar na njegovem blogu je govoril neresnice o meni. Izjemno žaljiv. Skratka, tip, ki ga je treba ignorirati.

Če bi bila resnica na vaši strani, bi se upali vsaj predstaviti. Tako pa imamo 17 komentarjev, brez ene same osebe, ki bi si upala stati za svojimi "trditvami". Sam sem navedel dejstva in če vas dejstva (resnica) bolijo, potem je očitno to na dolgi rok zdravilno. Niti eden od vas ni sposoben ovreči niti enega od argumentov: 1. Podatki curljajo od Šiška. 2. Varda je še ena Šiškova pogruntavščina. 3. Stranko ste dobesedno uničili, pred volitvami pa najprej prevzeli. Sramoto delate domoljubju, najprej se naučite razmišljati samostojno.