Članek
Danilo Zadel: Pismo Andreju Šišku
Objavljeno Jan 10, 2021

Prejel sem pismo nekdanjega člana Varde in sodi v isto serijo, kot pismi Majde in Mojce.

Serija se sicer začne s prispevkom:Odgovori Ani(ci) Bidar na njene laži (01)


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Pozdravljen, Andrej!

Po pogovoru s prijateljico Ledo je očitno, da ne poznaš bistva mojega primera pri Vardi, ko so me ekspresno odstranili iz Primorske Varde. Do te odstranitve je prišlo, ker sem opozarjal na problematiko očitnega vpletanja tujih obveščevalnih služb (ruske, srbske?) v delovanje Primorske Varde.

Vir nesoglasij med mano in mojimi bivšimi predpostavljenimi pri Vardi je oseba Sandi, Aleksander, včasih Toplak, včasih tudi  Suhadolnik, na fb znan kot Vladimir Vladimirjevic, t.i. novinar.

slika z njegovega fb profila:



Spoznal sem ga 7. decembra 2019, na Črnih Njivah pod Snežnikom, povedal je, da je svoja otroška leta preživel en dober kilometer od mojega bivališča, da je tvoj prijatelj ter da je s tvojim dovoljenjem prevzel nalogo novinarsko spremljati Vardo. Pri tem je kazal nekakšno (novinarsko) izkaznico, baje neke ruske tiskovne agencije, pri tem je vse relevantne podatke skrbno skril s prsti, tako, da je bilo videti samo nek emblem s sončnimi žarki.

Dne 12. januarja 2020 je potekala spet akcija Varde na meji od Podgrada do Kozine, v oči pa mi je padel uvid, da je na zborno mesto mimo obvezne policijske kontrole prišel t.i. “novinar“ Sandi šele na poziv našega šefa primorske veje Varde, Erika, ko se je policijska kontrola že umaknila...

V moj avto je bil poleg kolega Sama dodeljen tudi Sandi, ki je praktično ves razpoložljivi čas druženja izkoristil za „peglanje“ nas dveh, ob drugih prilikah pa tudi ostalih vardov, kaj moramo delati in kaj misliti, vse to še začinjeno s prorusko in probalkansko ideologijo. Seveda sem mu takoj pokazal, da v Vardi tak način razmišljanja ni primeren, vendar ni odnehal.

Drugi dan sem se pritožil Eriku, delal se je, da se strinja z mano, da bo posredoval v MB, je rekel. Ker prek Erika po več kot dveh mesecih opozarjanja nisem dobil nikakršnih logičnih pojasnil, sem se končno z Ivanom Bolfekom telefonsko zmenil, da se dobiva 8. februarja 2020, po ceremoniji pri predsedniku Pahorju, ob Dnevu odprtih vrat.

V živo se Bolfek v bistvu sploh ni hotel pogovarjati, pokroviteljsko in manipulativno me je odslovil, češ da se bomo o tej temi pogovorili enkrat drugič, ko bodo še vsi ostali prisotni.

V tem času ga je Anica Bidar „mimogrede“ obvestila, da naj bi bil jaz baje „užaljen, ker da sem hotel neko visoko pozicijo v Primorski Vardi“, kar je bila manipulativna, namerna laž, saj sem dosledno odklanjal čisto vse funkcije. (opomba BB: Tako laž o sebi od Bidarjeve sem prek virov dobil tudi sam, češ da sem "imel namen prevzeti ZSi". Niti pod razno.)

Drugi dan pa sem dobil na hišna vrata Erika, da mu vrnem uniformo in ostalo.

Andrej, zanima me:
    • Ali se ti osebno zdi normalno, da se nekdo od zunaj toliko konceptualno vpleta v delovanje Varde, čeprav niti ni njen član?
    • Ali veš za „novinarjevo“ delovanje: stalno, več kot očitno ideološko usmerjanje članov Primorske Varde, kaplja čez rob pa je bila „podelitev medalj trem članom Primorske Varde od Veteranov Ruske Federacije „za krepitev prijateljstva“, ki jih je podeljeval „Vladimir Vladimirevic“, z njegovega fb profila se jasno razloči rusofilstvo in balkanofilstvo, prežeto z najtršim kriptokomunizmom, ki mu je tudi Kučan premalo ortodoksen?


							(sliko dodal BB)
    • Ali je vredno za ceno „sponzorstva“ določene opreme, sicer nujne za Vardo, da vsak otrok vidi kontaminacijo Vardinih spletnih strani od tujih obveščevalnih agentur?

Vsaj na ta tri ključna vprašanja bi rad dobil odgovor od nekoga kompetentnega z vrha Varde. Sam možnosti, da se osebno pogovorim s tabo, nimam, gre pa za bistvena načelna vprašanja, ki zadevajo temeljne vrednote, zaradi katerih sem se sam priključil Vardi.

Koneckoncev, o razlogih za mojo izključitev nisem bil nikoli formalno obveščen.

Osti jarej!

Danilo Zadel

Ti si pravi človek iz govna.