Članek
Lažna svoboda Gibanja Svoboda, 2. del
Objavljeno May 23, 2022

Izhajajoč iz prvega dela nadaljujemo z nekaterimi dokazi, da gre pri Gibanju Svoboda (GS) za popolno inštalacijo VMGD:

a) Iskanje ustreznega anti-Janša kandidata, v katerem so se nanizali številni, od neužitnega lažnega žvižgača Ivana Galeta, prek neverodostojnega dvojnega računovodje Tomaža Vesela in njegovega nadrejenega, Čeferina mlajšega.

Še posebej slednji je kot udba-dete večkrat odigral vlogo reševalca trenutka, vendarle pa je na koncu štab VMGD presodil, da bodo stavili vse na udba-dete iz Posočja. Sin direktorja Soških elektrarn, ki je magistriral in doktoriral na Tellegenovem teoremu iz leta 1952. Na Wikipediji piše: Klasično področje uporabe teorije omrežij in Tellegenove trditve je teorija električnih vezij. Uporablja se predvsem za načrtovanje filtrov pri obdelavi signalov. Novejša uporaba Tellegenove trditve je na področju kemijskih in bioloških procesov.

Skratka, en sam znanstveni "meh".

b) Medijsko in javno-mnenjsko napihovanje Goloba s strani medijske artilerije VMGD. O tem ne mislim izgubljati besed. Kdor tega ni opazil, mu ni pomoči.

c) Bistvena protiustavna in protizakonita (12. člen ZRTVS) opredelitev GS kot parlamentarne stranke - s strani Upravnega sodišča.

č) Najnovejše poteze možače GS, nekdanje proslule sodnice UKZ, ki je sistemski Zdravi družbi (menda gre za še en Golobičev projekt, podobno kot Levica) kljub temu, da so javno nastopali kot kandidatna lista in ne stranka - dodelila sredstva iz 23. člena ZPolS.

Pozor, politična stranka Za zdravo družbo obstaja, je registrirana,

4106016000, Za zdravo družbo, ZD, Ljubljana, Spodnji Rudnik II 33, Šest Robert,

vendar pa se je na volitvah v DZ predstavljala in pretvarjala, da gre za "nestrankarsko gibanje", ki ni kandidiralo kot stranka, ampak kot "ljudska lista".
Po 23. členu Zakona o političnih strankah pa so do mesečnih sredstev upravičene le in izključno politične stranke, točneje tiste, ki so dosegle vsaj 1% glasov. Če je torej branje proslule sodnice lahko raztegljivo tudi na nestrankarske liste, potem bi lahko enako raztegljivost uporabila tudi tako, da določi sredstva tudi tistim strankam, ki niso dosegle 1% glasov.

d) Med samimi volitvami so vse stranke VMGD vzdrževale iluzijo, da gre pri sivemu golobu za "nov obraz", vendar je takoj po volitvah nastopil mladi golobniški Stalin in urbi et orbi razložil, da je Golob vendarle "star obraz".

Poglejte od 26:25, kjer je Golobič izdal, da je Golob pravzaprav že star obraz in se je pojavljal v politiki že konec 90-ih let! Zakaj SDS tega ni izkoristila?

e) GS že vzpostavlja "ne-nadzor" nad lastnimi poslanci, hkrati pa lažejo, da bodo poslanci ostali samostojni.



Lahko bi še nadaljeval in spisek se bo vsekakor še nadaljeval prav po zaslugi razgaljanja ozadja GS, vendar bo za potrebe tega zapiska zaenkrat dovolj.

f) Ho, ho, skoraj sem pozabil. Prijazna poslušalka prejšnejga spejsa mi je poslala povezavo do predloga sprememb zakona o RTV SLO, ki vsebuje vsa razna strateško-pozicijska vprašanja, nikakor pa večna VMGD novinarka, sedaj wanna-be političarka, Mojca Pašek rdeča dinastija Šetinc nikakor ni dala niti grama poudarka na člen 5. ZRTVS (ki navaja dolžnosti objektivnega obveščanja!), kaj šele na 12. člen istega zakona.
Če bi bila trezna civilna družba kaj vredna, bi tak predlog zakona zavrnila na referendumu - prav zaradi tega ignoriranja najpomembnejšihi vsebin.

Še enkrat o obveznostih novinarjev iz 5. člena ZRTVS:

-  spoštovati načelo politične uravnoteženosti ter svetovnonazorskega pluralizma;
-  spoštovati načela ustavnosti in zakonitosti pri oblikovanju programov, vključno s prepovedjo spodbujanja kulturne, verske, spolne, rasne, narodne ali druge oblike nestrpnosti;
-  zagotavljati nepristransko in celovito obveščenost, tako da imajo državljani možnost svobodnega oblikovanja mnenj.


Še posebej o lažnosti novinarjev RTV SLO.

Psihološki eksperiment s pristransko nastavljeno igro Monopolija čudovito ponazarja vlogo teh varuhov (gatekeeperjev), ki v javnosti nastopajo kot branilci demokracije.

Oni ne zmorejo opaziti vsega tega, kar sem do sedaj navedel v obeh delih, še najmanj pa tega, kakšno družbeno škodo oni sami povzročajo z neprenehno diskriminacijo in cenzuro nezaželenih glasov, strank, posameznikov.

Kar razne Helene Milinković (ja, seveda so na položajih izraziti proti-Slovenci) vidijo problem RTV SLO zgolj z vidika lastnega privilegija do cenzure in svobode dezinformiranja, se jim seveda izmuzne bistvena protiustavnost celotnih nedavnih volitev. Ampak kaj hočemo, bomo pač nadaljevali brez RTV SLO. 

Kar se tiče nevladnikov (NVO), pa le še to.

Kot je profesionalni homoseksualec Miha Lobnik na položaju "Zagovornika enakih možnosti" slep za politično-medijsko diskriminacijo na podlagi 12. člena ZRTVS, zna pa slediti LGBT+ agendi in njihovim aspiracijam po družbeni prevladi, tako nameravajo na mesto ministra za družino kmalu sedaj nastaviti že drugega profesionalnega homoseksualca, Simona Maljevca.

O tem, kakšne posledice si lahko obetamo glede vsebin v teh dveh delih, pa vas danes ob 21-ih vabim na pogovor na Twitter space:

Sprotna politika + o spolni LGBT indoktrinaciji otrok (in pedofiliji)