Članek
Že druga nepopolna preglednica minulega dela
Objavljeno Jul 14, 2022

Velikokrat sem bil soočen z nejevero in vprašanjem: "Pa kaj si ti sploh naredil?"

Zaradi takih razlogov sem tri leta nazaj že pripravil "Nepopolna preglednica minulega dela (20. del)".

Danes jo dopolnjujem z naslednjimi prispevki:

1. 2021-06-10 Prispevek k javni predstavitvi mnenj v zvezi z ZRTVS [Blaž Babič, dipl. prav.], 6. 10. 2021, youtube; tukaj dodajam še pisni izdelek, shranjen pri DZ.

2. Argumenti ali premoč, oddaja Arena, 3. 7. 2022

Zvjezdan Radonjić, Blaž Babič in Matevž Tomšič smo v oddaji komentirali razmerja med koalicijo in opozicijo in ugotavljali, ali gre pri vladanju za moč argumenta ali argument premoči. Voditelj: Igor Pirkovič

3. Ernecl 1 na 1: Blaž Babič

4. Blaž Babič se vrne Ali se Slovenci in katoliki še smemo prešteti?

5. Pogovor Blaž Babič Financiranje strank, demokracija, ustava, Šiško in zgodovina Slovenov



SPACE (Twitter)

Gre za nov medij, pravzaprav svoboden in zastonj, ki še zdaleč ni dovolj izkoriščen s strani državljank in državljanov. Organiziral sem jih že okoli 15, eden od njih je trajal kar 7 ur, tu pa predstavljam tiste, pri katerih sem pritisnil na gumb "snemanje".

Ko jih boste preposlušali, ko boste prebrali in sprejeli sporočilo Političnega prava na Slovenskem, in ko boste dojeli, da je potrebno DELATI in ne le "debatirati", "razpravljati" in kar je podobnega, se bom morda - z aktivneži - ponovno aktiviral s spejsi ali podobnim.

Sicer pa še naprej iščem tiste, ki bi bili sposobni in pripravljeni sodelovati pri izgradnji "splet 2.0" spletnih strani, kjer bi uporabnikom (državljanom) dejansko prinesli dodano vrednost. Gre za naslednje zamisli:

- spletna predstavitev imen krajev po Evropi in svetu, katerih imena izvirajo iz slovenščine (Grossglockner = Veliki Klek, Schladming = Slapnik, Val d'Isere = Dolina z jezerom; Bayern = Bajerska, Poemmern = Pomorjansko, Ceccano = Čekan, Vukovar = Volkovo, itd.);

- spletna predstavitev vzporedne zgodovinske preglednice iz različnih slovenskih kronik (Vramec, Bavcer, Krempl, Žunkovič);

- spletni portal Državljansko svetovanje, namenjen svetovanju državljanov pri kratkih stikih z državnimi uslužbenci;

- spletni portal za urgentno prijavo sodniških krivosodij, s konkretnimi primeri;

- spletna predstavitev diskriminacije političnih glasov "malih strank", primerjalno - kar bo tudi del moje magistrske naloge prihodnje leto.

Sedaj pa minuli spejsi:

1. Prvi snemanček (1.6K poslušalcev,, trajanje 2:47:26)

2. Slovenski narod in predsednik Republike Slovenije (1.2K poslušalcev,·26. junij 2022, trajanje 1:09:30)

3. Pravna šlogarca PF LJ Bruna Žuber (625 poslušalcev,·6. julij 2022, trajanje 1:03:07)

4. Konec Republike - drugi poskus snemanja (1.8K poslušalcev,, trajanje 1:15:17)

Kot rečeno, ko se boste kot državljani bolj aktivirali, se srečamo. Do takrat bom pač delal svoje reči, zase, tako kot večina vas - in zaradi česar zaenkrat smo, kjer smo.


Dopolnitev, 27.11.2022:

1. Serija spejsov z naslovom "Slovansko močvirje", 5. delov, 17 ur, z Markom Hrovatomj.

2. Temu sledi serija že 6. delov, z naslovom "Vojna za Karantanijo" in več drugih spejsov, ki jih lahko vse najdete na: Flowjin. Z Markom nadaljujeva po Novem letu.