Članek
Astrologija in numerologija
Objavljeno May 25, 2014

Na astrologijo in numerologijo pogosto gledamo kot na dva različna sistema, ki nimata veliko skupnega.

Astrologija povezuje položaje ter gibanje planetov in ostalih nebesnih teles s človekom in njegovo usodo. Pri numerologiji pa analiza in napovedovanje izhajajo iz datuma rojstva in imena osebe.

Vendar se tako astrološka kot numerološka analiza začneta z aritmetičnimi izračuni.

  • Pri astrologiji so ti izračuni povezani s položaji planetov in ostalih nebesnih teles, astroloških hiš ipd. in se nadaljujejo v preračunave medsebojnih aspektov teles ipd.
  • Pri numerologiji pa izračuni izhajajo iz datuma rojstva in imena ter se nadaljujejo v preračunave soglasnikov in samoglasnikov, skupne seštevke števil iz datuma in imena ipd.

Če pogledamo na ta način, vidimo, da sta si astrologija in numerologija bolj podobni, kot je videti na prvi pogled. V obeh primerih delamo s števili, ki jih interpretiramo. Ker do števil pridemo na različne načine, pa tudi numerološka in astrološka interpretacija pokrivata različna področja.

Astrologija in numerologija se na ta način dopolnjujeta in povezujeta. Vsaka razlaga stvari na svoj način. Videnje in razumevanje enega dela pa nam da širši uvid in omogoča globlje dojemanje drugega dela.