Članek
»Nekaterim smo preveč stopili na žulj!«
Objavljeno Jul 08, 2014

Predsednik DL je v Odmevih na TV Slovenija predstavil program in smernice DL pod njegovim vodstvom.

Predsednik DL je v pogovoru z voditeljem povedal, da verjame v dober rezultat stranke na volitvah, saj DL ponuja najboljši program in znanje za izhod države iz krize. DL bo skušala prepričati volivce, da»znamo narediti tisto, kar obljubljamo in da bomo to tudi naredili.« 

Glede trenutnega slabega položaja stranke po javnomnenjskih raziskavah je predsednik Starman komentiral, da smo z nekaterimi ukrepi v prvi vladi z našim ministrom za finance Janezom Šušteršičem naredili mogoče celo preveč v smeri razkrinkanja nekaterih stvari in v smeri zmanjševanja proračuna. 
Na tem mestu je omenil ZUJF, ki je prinesel 944 milijonov prihrankov javne porabe, in to je marsikoga zabolelo. 

Druga stvar, ki marsikomu ni bila všeč, je bila slaba banka, za katero smo se zavzemali, kasneje načrti razkritij, ugotovitev in kaznovanj tistih, ki so povzročili bančno luknjo. 

DL se je aktivno zavzemala tudi za transparentno upravljanje z državnim premoženjem, glede na vse to, kar bi moralo iz teh zakonov slediti, pa je sprožilo zelo široko akcijo. 

»Želeli smo preprečiti nadaljnje odtekanje ogromnih količin denarja preko javnih državnih podjetij, preko bank, preko javnih naročil,« je poudaril. 
Predsednik DL je ob tem izpostavil, da smo s tem nekaterim preveč stopili na žulj in tako so se zgodili vsi možni upori, od sindikatov do državne vstaje. 

Glede privatizacije državnega premoženja je povedal, da moramo čim prej privatizirati vso državno premoženje, vendar korektno in učinkovito. 
Pojasnil je, da privatizacija ne more biti stvar raznih političnih odločitev, temveč stvar same ekonomske logike, ta državna podjetja morajo postati interesantna na trgu, kajti le tako bomo za njih iztržili relativno veliko denarja. 
Starman s svojimi gospodarskimi izkušnjami in uspehi ponuja državljanom privatizacijo z znižanjem stroškov, povečanjem produktivnosti in učinkovitim poslovanjem brez odpuščanj. 

Na koncu je še dodal, da se mu zdi edina pot za izhod iz krize, da se povežemo vsi, levi, desni, ostali, z nekimi pomembnimi cilji - edino na tak način bomo voz potegnili v pravo smer, drugače to ni možno. 

Oddajo si oglejte na tej povezavi.