Članek
Ali obstajajo dobre inštrukcije fizike za srednjo šolo?
Objavljeno Jul 07, 2016

Pred leti sem imel sam v srednji šol s fiziko res največje težave in ves čas sem bil na meji, ali mi bo uspelo narediti sploh letnih s popravnim izpitom ali pa bom imel srečo in mi bo uspelo narediti letnik kar brez popravnega izpita. Potem pa sem imel v tretjem letniku tega dovolj, saj je bila ta napetost enostavno prevelika in odločil sem se za inštrukcije fizike.

Žal sem še prehitro naletel na težavo, saj za inštrukcije fizike enostavno ni veliko ponudbe. Nekaj je sicer študentov, ki so inštrukcije fizike ponujali, vendar pa mi nikakor ni všeč ponudba »na črno«, kjer tudi ni nobene garancije, da bo študent inštrukcije fizike z morebitnim izvedenim predplačilom tudi izvedel. Sicer je bilo nekaj ponudnikov, ki so inštrukcije fizike ponujali, vendar pa so bile to skupinske inštrukcije fizike, ki mi nikakor niso bile že na daleč všeč, saj je to enako kot v šoli, ko ne moreš postaviti povsem sproščeno čisto vsakega vprašanja in to ravno takrat, ko te nekaj zanima, temveč je vseeno treba počakati nekaj trenutkov.

Potem pa sem le uspel najti podjetje, v katerem se inštrukcije fizike izvajajo kvalitetno tudi za srednjo šolo, kjer imajo inštruktorji že izkušnje  z inštruiranjem in kjer se je bilo možno dogovoriti tudi za to, da je inštruktor prišel na dom in to tudi brez doplačila, saj živimo v mestu. Po sicer ne ravno desetih šolskih urah sem končno začel z dojemanjem snovi, več časa pa je bilo jasno potrebnega zato, ker je bilo moje znanje že iz osnovne šole bolj slabo, treba pa je bilo nadoknaditi tudi snov in prvega in drugega letnika srednje šole.