Časnik

Spletni magazin z mero
www.casnik.si

Člani (12)
Valerij Grasic
Dr. Jože Dežman
Aleš Primc
Renato Podbersič
Irena Vadnjal
Marcos E Mehle
Peter Lah
Aleš Maver
Spremljevalci (40)
Andreja OPS
Janez Kepic-Kern
Portalslovenec Radio Slovenec
Peterjancicsplet@gmail.com Jancic
Dr. Jože Dežman
Valerij Grasic
Marcos E Mehle
Peter Lah

Kategorija: Izpostavljeno

Novinarji

Aleš Primc
Andrej Černic
dr. Jože Dežman
Preprostost
Valerij Grasic
Renato Podbersič
Peter Lah
Matej Kovač
Marko Mehle
Andrej Marko Poznič
Irena Vadnjal
Aleš Maver
Marko Jerina
Spletni Časnik
pred 21 urami

Ne Na juriš!, ampak moč kulture, ki je sposobna graditi skupnost

Leta 1991 smo imeli v takem času vojno. Naj hvaležnega spomina na žrtve, ki so padle za svobodo in dostojanstvo Slovenije, ne zasenči nič, kar ne bi bilo v skladu s ciljem in vrednotami, za katere so padle. The post Ne Na juriš!, ampak moč kulture, ki je sposobna graditi skupnost appeared first on Časnik.

undefined

Spletni Časnik
pred 22 urami

Bog je vedno pripravljen pomagati človeku pri premagovanju prepada med vero in kulturo

Zakonca, ki se dan za dnem srečujeta v Bogu, drug drugemu zaupata, ker čutita in vesta, da ohranjata ljubezen, tudi če v območju čustev in telesa še marsikaj škriplje. The post Bog je vedno pripravljen pomagati človeku pri premagovanju prepada med vero in kulturo appeared first on Časnik.

undefined

Spletni Časnik
pred 2 dnevi

Erika Žnidaršič je ena največjih medijskih izgub

Če je dosje Kangler, kot menijo v Tarči, ena največjih blamaž pravosodnega sistema, je voditeljica Tarče Erika Žnidaršič – ki je bolj kot po načelnosti znana po pretiravanju – ena največjih medijskih izgub. The post Erika Žnidaršič je ena največjih medijskih izgub appeared first on Časnik.

undefined

Spletni Časnik
pred 2 dnevi

Erika Žnidaršič: »Ena največjih blamaž pravosodnega sistema«

Kanglerja in Počivavška so v Tarči obravnavali prej in zdaj, Goloba pa ne bodo, ker je tista reklama za oddajo Tarča o odmevnosti, načelnosti itd. stvar leporečja. The post Erika Žnidaršič: »Ena največjih blamaž pravosodnega sistema« appeared first on Časnik.

undefined

Spletni Časnik
pred 4 dnevi

Kdo je Marko Milosavljević? Če ne veste, je to en velik strokovnjak za medije

Ali je človek strokovnjak, demokrat, resnicoljub, poštenjak ipd., nihče ne more oceniti sam, temveč mu to oceno da okolica. Jaz lahko ocenim samo, da je Marko Milosavljević ekspert za ustvarjanje resnice, ki nima nobene zveze z realnim stanjem. The post Kdo je Marko Milosavljević? Če ne veste, je to en velik strokovnjak za medije appeared first on Časnik.

undefined

Spletni Časnik
pred 5 dnevi

Družino in domovino gradita nesebično delo in ljubezen, ne laž in sovraštvo

Rod Dreher v knjigi s pomenljivim naslovom Ne živite od laži niza zglede hrvaškega jezuita p. Tomislava Kolakovića in drugih disidentov Češkoslovaške, Poljske in drugih držav. Kolaković je že med vojno odšel na Slovaško, od koder je bila njegova mati, zaradi zasledovanja je sprejel tudi njen priimek. Gibanje Družina in njegovi voditelji ter drugi podpisniki […] The post Družino in domovino gradita

undefined

Spletni Časnik
Jun 27, 2022

Peter Mikša je na Valu 202 napovedal izginotje zgodbe o osamosvojiteljih, ko te generacije ne bo več

Ob zaključku pogovora na Valu 202 je dr. zgodovine Peter Mikša dejal: »Zgodba o osamosvojiteljih bo izginila, čim te generacije ne bo več!« The post Peter Mikša je na Valu 202 napovedal izginotje zgodbe o osamosvojiteljih, ko te generacije ne bo več appeared first on Časnik.

undefined

Spletni Časnik
Jun 26, 2022

Bodi zdrava, domovina

Na dan državnosti pričnemo pisati premišljevanja o rožnovenskih skrivnostih, ki bodo objavljena na spletni strani, skupno romanje pa bo zadnjo soboto v oktobru. Lepo povabljeni k sodelovanju. The post Bodi zdrava, domovina appeared first on Časnik.

undefined

Spletni Časnik
Jun 24, 2022

O srcih in Srcu

Samo tisto srce, ki resnično ljubi, postaja pravo človeško srce, srce po Božji zamisli. Kako dragoceni smo ljudje v Božjih očeh in koliko zaupanja Bog polaga v nas, posameznika in občestvo (Cerkev)! The post O srcih in Srcu appeared first on Časnik.

undefined

Spletni Časnik
Jun 23, 2022

Projekt MEYE Erasmus + navdušuje vrtčevske otroke za matematiko

Gimnazija Celje - Center (GCC) se lahko pohvali s številnimi mednarodnimi projekti, ki jih večinoma izvajajo pod okriljem programa Erasmus +. Mednje sodi tudi MEYE, katerega cilj je promocija razvoja matematične pismenosti pri otrocih v vrtcu in na začetku osnovne šole. The post Projekt MEYE Erasmus + navdušuje vrtčevske otroke za matematiko appeared first on Časnik.

undefined

Spletni Časnik
Jun 20, 2022

In memoriam: Kajetan Gantar

Kajetan Gantar je bil kot strokovnjak cenjen tako doma kot v tujini. Bil je zaslužni profesor Univerze v Ljubljani, član SAZU in več institucij v tujini ter častni član več društev. The post In memoriam: Kajetan Gantar appeared first on Časnik.

undefined

Spletni Časnik
Jun 19, 2022

Jezus je molil na samem pa tudi tako, da so ga učenci videli

Če mi je tako težko moliti, je to tudi zato, ker hudobni duh stori vse, da bi mi to otežil. Zatorej ni slučaj, da je Jezus pogosto molil tako, da so učenci za to vedeli in ga celo videli. The post Jezus je molil na samem pa tudi tako, da so ga učenci videli appeared first on Časnik.

undefined

Spletni Časnik
Jun 16, 2022

To je moje telo

Vem, včasih je težko verjeti v tak čisto usekan čudež. Vendar, če je Jezus tako rekel, potem pa že mora biti nekaj na tem. Vabim te, da prosiš Boga, da ti podari vero v Njegovo telesno navzočnost, in da moliš tudi za druge, da se njihova vera pomnoži. Pa veselo praznovanje! The post To je moje telo appeared first on Časnik.

undefined

Spletni Časnik
Jun 13, 2022

Paradoks parade ponosa

Ne samo istospolno usmerjeni, še veliko ljudi odstopa od povprečja in pravijo, da je za sprejetje sebe potrebnega več poguma kot ponosa. The post Paradoks parade ponosa appeared first on Časnik.

undefined

Spletni Časnik
Jun 11, 2022

In memoriam: Boris Pahor (1913–2022)

V delih Borisa Pahorja odsevajo narodna zavednost, prizadevanje za demokracijo, nasprotovanje kateremu koli totalitarizmu, nenehno pa je prisotna tudi erotična tematika. The post In memoriam: Boris Pahor (1913–2022) appeared first on Časnik.

undefined

Spletni Časnik
Jun 10, 2022

Umetna inteligenca kot novodobni Leviatan zahteva od nas poglobljeno duhovnost

Tisoče let so filozofi razpravljali, se prepirali o tem, kaj človek je, ter komajda dosegli napredek pri odgovorih na osnovna vprašanja. Umetna inteligenca je oblikovala obvodne zožitve osebe, ustvarjanja človeškega manipuliranega stroja, kar se dogaja med celotno digitalno revolucijo. The post Umetna inteligenca kot novodobni Leviatan zahteva od nas poglobljeno duhovnost appeared first on Časnik.

undefined

Spletni Časnik
Jun 09, 2022

Filozof Berdjajev o posebni svobodi

Svobodo je treba seveda razumeti kot ustvarjalno energijo, kot dejanje, ki spreminja svet. A če svobodo razumemo samo tako in ne vidimo, kaj je pred takim dejanjem, pred tako uresničitvijo ustvarjalne energije, je to neizogibno zanikanje svobodne vesti, svobodne misli. The post Filozof Berdjajev o posebni svobodi appeared first on Časnik.

undefined

Spletni Časnik
Jun 08, 2022

Drugo pismo Vilija Kovačiča Robertu Golobu

V drugem pismu te prosim, da me sprejmeš na pogovor v kabinetu. Morda pa bomo skupno s še kom iz civilne družbe premaknili na videz nepremakljive in zacementirane stvari. The post Drugo pismo Vilija Kovačiča Robertu Golobu appeared first on Časnik.

undefined

Spletni Časnik
Jun 08, 2022

Heroji kontrarevolucije in varuhi globoke države

Socializem so nam z revolucijo priborili komunisti, s kontrarevolucijo pa vrnitev v kapitalizem v največji meri, presenetljivo – isti. The post Heroji kontrarevolucije in varuhi globoke države appeared first on Časnik.

undefined

Spletni Časnik
Jun 07, 2022

Odprto pismo urednikom osrednjih slovenskih medijev

V pismu sem navedla tudi ministrico za kulturo Asto Vrečko, ki je med prednostnimi nalogami navedla poleg »ureditve medijev« tudi oblikovanje razvojne, sodobne in vključujoče kulturne politike. Kako, prosim? The post Odprto pismo urednikom osrednjih slovenskih medijev appeared first on Časnik.

undefined

Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj