Časnik

Spletni magazin z mero
www.casnik.si

Člani (12)
Valerij Grasic
Andrej Marko Poznič
Aleš Maver
Marcos E Mehle
Renato Podbersič
Andrej Černic
Peter Lah
Irena Vadnjal
Spremljevalci (40)
Slb Posta
Ambrož Pondelek
Peter Zajc
Franci Donko
Marko Jerina
Marcos E Mehle
Peter Lah
Aleš Čerin

Kategorija: Izpostavljeno.-.DESNO

Novinarji

Aleš Primc
Andrej Černic
dr. Jože Dežman
Preprostost
Valerij Grasic
Renato Podbersič
Peter Lah
Matej Kovač
Marko Mehle
Andrej Marko Poznič
Irena Vadnjal
Aleš Maver
Marko Jerina
Spletni Časnik
pred 11 urami

Gros odgovarja Dežmanu: Oznaka »lažnivi kljukec« pripada tistemu, ki neresnice širi

1

Vitomir Gros odgovarja Dežmanu: Mogoče, g. Dežman, Vaše zajedljivo in užaljeno pisanje izvira iz dogodka, ko Vam na Vašo željo nisem hotel izročiti svojega obširnega arhiva o tistih prelomnih časih, ko ste mi na obisku pri meni rekli, da želite pisati o kranjskem Demosu. Moje mnenje glede tega je jasno. O Demosu ne more pisati nekdo, ki je bil takrat eden njegovih najostrejših nasprotnikov. A ste

Spletni Časnik
pred 5 dnevi

Ko se gozdna pot pozimi se spremeni v krasno sankališče

1

Nad Gozd Martuljkom nad nekdanje smučišče pelje gozdna pot. Pozimi se spremeni v krasno sankališče. Urico po poti navzgor in osem minut uživanja navzdol. Vse besede so pravzaprav preveč ... Prispevek Ko se gozdna pot pozimi se spremeni v krasno sankališče objavil Časnik.

Spletni Časnik
Apr 06, 2021

Vprašljivost legitimnosti …

1

Komunisti so si zakonitost po svoje tolmačil in si jo sproti, glede na potrebe svoje ideologije, tudi izmišljali – prilagajali so zakone, ki pa so bili večkrat v nasprotju s pravno prakso v svetu. Primeri takšne prilagoditve lastnim potrebam je že predvojna pretvorba PIV v OF in pretvorba nesklepčnega Avnoja v Jajcu l. 1943 v povojno zakonitost sklepov s tega zasedanja. Na predhodnem – prvem zased

Spletni Časnik
Apr 04, 2021

Hitro je postalo jasno, Biden ni zmožen voditi države

1

Jasno je, da je Biden ni zmožen voditi države. Kaže znake senilnosti, Harrisova je pa nesposobna. Kadar zaide v težave, se samo hihita. Bidna ščitijo in mu dovolijo nastope le v strogo kontroliranih okoliščinah. Na prvi in edini tiskovni konferenci je bilo očitno, da je vse zrežirano ... Članek Hitro je postalo jasno, Biden ni zmožen voditi države je objavil Časnik.

Spletni Časnik
Apr 02, 2021

Ivo Bizjak je bil kot notranji minister v Drnovškovi vladi vpleten v afero Depala vas

1

Od januarja 1993 do odstopa junija 1994 je bil Ivo Bizjak minister za notranje zadeve v Vladi RS. Ta funkcija pomeni prelom v njegovi karieri. Dne 18. marca 1994 je v pravem (proti)obveščevalnem spopadu Bizjakovega ministrstva in ministrstva za obrambo, ki ga je vodil Janez Janša, izbruhnila afera Depala vas. Afera Depala vas omogočila centrom moči bivšega režima vrnitev na oblast Jože Možina poud

Spletni Časnik
Mar 28, 2021

Preveva nas želja, da bi bili sodobni

1

Preveva nas želja, da bi bili sodobni. Pri tem za uravnilovko uporabljamo trenutni ustroj sveta. Največkrat mislimo, da je biti sodoben enako, kot biti računalniško pismen, imeti osvojeno znanje o psiholoških paradigmah in se obnašati ekumensko. Članek Preveva nas želja, da bi bili sodobni je objavil Časnik.

Spletni Časnik
Mar 27, 2021

Aplenc predlaga poslancu Bandelliju, naj prebere vsaj kakšno knjigo o Golem otoku

1

Andrej Aplenc, nekdanji taboriščnik na Golem otoku, priporoča, naj Bandelli prebere vsaj kakšno knjigo o o Golem otoku, ki jih je veliko. Med razpravo o interpelaciji kulturnega ministra Vaska Simonitija se je vnela vroča debata. Poleg Matjaža Nemca in Marka Koprivca  je spregovoril je tudi poslanec stranke SAB Marko Bandelli, ki je izustil nekaj težkih in žaljivih besed, nevrednih poslanske funkc

Spletni Časnik
Mar 26, 2021

Minister Cigler Kralj v Hrastniku zagnal gradnjo novega doma za starejše

1

Hrastniški župan Marko Funkl in direktor doma starejših Drago Kopušar sta imela v tem tednu kar nekaj razlogov za veselje, saj jih je obiskal minister Cigler Kralj, ki je z njima  podpisal pismo o nameri za gradnjo novega doma starejših. Prispevek Minister Cigler Kralj v Hrastniku zagnal gradnjo novega doma za starejše je najprej objavil Časnik.

Spletni Časnik
Mar 23, 2021

In memoriam Lidija Drobnič (1931–2021)

1

Na pobudo Lidije Drobnič je Ustavno sodišče leta 2011 razveljavilo poimenovanje ceste po nekdanjem jugoslovanskem diktatorju Titu, ki je simboliziral povojni totalitarni komunistični režim. Prispevek In memoriam Lidija Drobnič (1931–2021) je najprej objavil Časnik.

Spletni Časnik
Mar 21, 2021

Avtor knjižne uspešnice Wilhelm Buntz, ki je v zaporu pokadil skoraj celotno Biblijo, z nami v živo

1

Avtor knjižne uspešnice Človek, ki je kadil Biblijo, nekdanji kriminalec in zapornik Wilhelm Buntz, nas vabi na srečanje, na katerem želi z nami podeliti svojo pretresljivo in navdihujočo življenjsko zgodbo. Pripevek Avtor knjižne uspešnice, ki je v zaporu pokadil skoraj celotno Biblijo, z nami v živo je bil najprej objavljen na Časnik.

Spletni Časnik
Mar 18, 2021

Vreme kot naročeno za turne smučarje. Tokrat smo šli na Hruški vrh

1

Janez Mihovec – Hruški vrh Preko sto kilometrov se od vzhoda proti zahodu vlečejo Karavanke. V grebenu gorovja najdemo številne zanimive vrhove. Hruški vrh je eden izmed teh. Zapeljemo se iz Jesenic do Planine pod Golico in nato čez drn in strn do Jeseniške planine. Potem pa po strmini navzgor in tik pred vrhom Kolka […] Reportažo Hruški vrh je najprej objavil Časnik.

Spletni Časnik
Mar 16, 2021

Spletni koncert Glas življenja Zavoda ŽIV!M

1

Veselimo se 19. marca, praznika sv. Jožefa, varuha družine in nerojenih otrok, ko si bomo vsi skupaj lahko s svojimi najdražjimi ogledali koncert Glas življenja, ki bo ob 20. uri predvajan prek spletne strani Zavoda Živim. The post Spletni koncert Glas življenja Zavoda ŽIV!M appeared first on Časnik.

Spletni Časnik
Mar 16, 2021

Zmanjševanje realne vrednosti pokojnine dokazuje, da država slabo gospodari

1

Pravi kapitalisti so si premoženje pridobivali skozi desetletja, predniki privilegirancev, ki danes kolesarijo, pa na hitro, s podržavljanjem oziroma z zaplembami in še bolj obogateli v naslednjih desetletjih vladanja – z intrigami in bančnimi mahinacijami in do nedavnega še s prodajo našega skupnega premoženja. The post Zmanjševanje realne vrednosti pokojnine dokazuje, da država slabo gospodari a

Spletni Časnik
Mar 11, 2021

Narava in pokrajina (foto): Sveti Janez Krstnik nad Malim Otokom

Janez Mihovec – Sveti Janez Krstnik nad Malim Otokom Sredi Gorenjske je v bližini Podvina čisto majhen kucelj. Morda ima nad vasjo Mali Otok kakih 50 metrov relativne višine. Nekdaj je bil to protiturški tabor. Še danes je obdan z obzidjem, ki pa služi kot kamnita ograja. Znotraj nekdanjega obzidja najdemo prelepo gotsko cerkvico Svetega […] The post Narava in pokrajina (foto): Sveti Janez Krstnik

undefined

Spletni Časnik
Mar 10, 2021

Forum 21 razpuščen, ker državna korita niso več v Kučanovih rokah

Naj imajo tajkuni Kučana še tako radi, imajo prav gotovo še raje denar. In danes bogata državna korita niso več v Kučanovih rokah, verjetno se je bilo zato treba orientirati drugam. The post Forum 21 razpuščen, ker državna korita niso več v Kučanovih rokah appeared first on Časnik.

undefined

Spletni Časnik
Mar 09, 2021

Je Ustavno sodišče res ena sama pomota?

Nihče nima od nikogar pravice zahtevati spoštovanja, če si ga sam s svojim (ne)delom in ravnanjem ne zasluži. Zato je institut odpoklica ustavnih sodnikov nujen! Temu se reče vladavina prava. The post Je Ustavno sodišče res ena sama pomota? appeared first on Časnik.

undefined

Spletni Časnik
Mar 07, 2021

Gospa Erika Žnidaršič, ali še niste opazili, da smo v vojni?

Erika Žnidaršič smo v vojni, v kateri na osvojenih položajih naropanih in nakradenih milijard evrov in dolarjev in zlata ter srebra in draguljev v kleteh slovenskih inštitucij, bančnih ustanov in gospodarskih družb čepi zmagovita elita proslulega komunizma? The post Gospa Erika Žnidaršič, ali še niste opazili, da smo v vojni? appeared first on Časnik.

undefined

Spletni Časnik
Mar 04, 2021

Narava in pokrajina (foto): Slapovi Davče

Janez Mihovec – Slapovi Davče V Selški dolini med Železniki in Zalim Logom na levo zavije cesta. Vije se sem in tja po soteski potoka Davča in nas popelje v slikovih hribovit svet. Nekoč je bil naseljen z nemškimi naseljenci. Prav tistimi, kjer si je Izidor iskal neveste v Visoški kroniki. Dandanes je to svet […] The post Narava in pokrajina (foto): Slapovi Davče appeared first on Časnik.

undefined

Spletni Časnik
Feb 26, 2021

Izpolnjeni pogoji za ustavno sodni nadzor stranke Levica

Na podlagi javnega političnega nastopanja poslank in poslancev stranke Levica za uvedbo takšnega ustavno sodnega nadzora nad delovanjem te stranke izpolnjeni vsi pogoji. The post Izpolnjeni pogoji za ustavno sodni nadzor stranke Levica appeared first on Časnik.

undefined

Spletni Časnik
Feb 25, 2021

Narava in pokrajina (foto): Na Krvavcu

Janez Mihovec – Na Krvavcu V dolini morda res izgleda kot prava pomlad, a v gorah je še čista zima. V dnevih, ko je nevarnost plazov velika, se je morda pametno odpraviti kam bolj na varno. Krvavec se ponuja sam po sebi. Ni nujno smučati. Tu se da še marsikaj početi. Če ne drugega, pa […] The post Narava in pokrajina (foto): Na Krvavcu appeared first on Časnik.

undefined

Oglasi

3017.) iskanje

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

hager werken embalming powder +27640518120 (pink and white) compound/fluids for sale in south africa hager werken embalming compounds, pink and white powder are general items from germany. embalming is the art and science of preserving human remains by treating them in its modern form with chemicals to forestall decomposition. the intention is to keep them suitable for public display at a funeral,for religious reasons, or for medical and scientific purposes such as their use as anatomical specimens. embalming compound in powder form both pink and white radio active and (hot and not hot) its all available. at preferably adorable prices starting from one kilogram upwards ,we are looking for a good buyer. typically embalming compound (fluid) contains a mixture of formaldehyde, methanol, and other solvents. the formaldehyde content generally ranges from 50 to 97 percent and the methanol content may range from 9 to 89 percent.the types of embalming powder depends on the purity and colour. purity:98% ,100% hot compound origin:germany brand. hager werken purity on colour. pink 98% white 100% distributor dentist / dental technician.  hager & werken products are sold through the dental trade worldwide.  we are leading suppliers of germany made embalming compound to clients in south africa and other african states. . contact: +27640518120 or watsup.

Kategorija: Antikvariat in Antikvitete

Cena: 100 €

@europe universal ssd chemical solution+27660432483 in uk,norway,egypt, turkey, libya, thailand, belgium, spain, netherlands, brazil, switzerland we have ssd automatic chemical solution for cleaning black money and any color of defaced currency available in our laboratories worldwide. our ssd automatic solution is also used in the cleaning of bank notes with anti-breeze quality, bills like usd, euros, pounds and other local currencies. we are direct manufacturer and the main supplier of chemicals that includes ssd solution, super automatic solution. we have different types of chemicals that can perfectly clean out your notes, black notes, red notes, green notes, stained notes, stamped notes and also coded notes. we also melt frozen chemicals in our laboratory and our services are professional. we therefore provide legal document for all our products. contact us for more information: 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@universal suppliers of ssd chemical solution +27660432483 in south africa, protea glen , chiawelo , protea north , mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

$$100% universal chemical ssd solution & activation powder +27660432483 in south africa,uk,johannesburg,witbank,soweto,cape town,burgersfort,eastern cape,vanderbijlpark,polokwane, thohoyandou, phalaborwa,mokopane, bochum, lebowakgomo, mankweng, seshego, dendron, giyani, lephalale, musina,alexandra johannesburg lenasia midrand randburg,roodepoort, sandton, alberton, germiston, benoni,boksburg,rakpan,daveyton,duduza,edenvale ,germiston impumelelo, isando katlehong kempton park, kwathema, nigel reiger park springs, tembisa, thokoza,tsakane, vosloorus wattville atteridgaeville centurion hammanskraal ,we only deals on high quality s. s. d. chemicals solution for cleaning black money we are manufacturer and seller of all sort of chemicals like super automatic ssd solution z. w. v. 8 model activation powder and reactivation powder, anti air powder, mercury powder, automated money developer machines congeal chemical melting equipments,

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

free state ssd chemical solution suppliers for cleaning black money +27660432483 in lenasia , lawley , protea glen , chiawelo , protea north , zakariyya park , eldorado park a/h , orlando , ennerdale , mid-ennerdale , zondi , zola , soweto , pimville , orlando west , nancefield , naledi , mohlakeng , dobsonville , bram fischerville , diepkloof , kagiso , rangeview , homes haven , boltonia , lewisham , mindalore , west village , luipaardsvlei , silverfields , breaunanda , greenhills , randgate , finsbury , eikepark , carletonville , oberholzer , protea south , wolfelea ah , magaliesburg , eldorado estate , tladi , klipspruit west , meadowlands , thulani , devland , mofolo north , jabulani , dhlamini , molapo , phiri , doornkloof bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east london empangeni george germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park khayelitsha kimberley klerksdorp mamelodi mitchells plain mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa thohoyandou umlazi upington vanderbijlpark vereeniging welkom witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka, zimbabwe, harare, namibia, windhoek, botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies.

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@switz land & denmark ssd chemical/activation powder +27660432483 in uk,usa,sweden,germany,kuwait, nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@cape town ssd chemical solution +27660432483 in uk,kuwait,     bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.   anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. victrola paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@ssd chemical solution/activation powder in south africa +27660432483 in bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.       we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.       anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. vectrol paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical. darkened currency, black coated notes, cleaning black money

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@limpopo suppliers of ssd chemical/activation powder+27660432483 in south africa   malaysia, johannesburg,lebanon, zambia,usa,kenya, california,    dallas,england,german,spain, jamaica,st,lucia, brasil,austria,vancouver, denmark,hong kong,    china,,pretoria, durban, australia, wales, france,cairo,china, norway,, botswana,    namibia,tanzania,northern cape,new york,limpopo sweden, kenya, denmark, rwanda,    oman,qatar,dubai,poland,lesotho,canada, united kingdom,we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.contact us on +27660432483

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

  @mpumalanga best ssd chemical solution suppliers +27660432483 in south africa, protea glen, mpumalanga, secund, witbank, soweto bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east londongeorge germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park nhayelitsch polet neve kempton park randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa vanderbijlpark vereeniging welcome witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka , zimbabwe, harare, namibia, windhoek,botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 25 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze quality.others for damaged notes, bills like usd,euro, pounds, transferring

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

59.) aspirin za tomaža

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 8.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj