Članek
Dan odprtih vrat ČD Črnomelj
Objavljeno May 12, 2023

V Varstveno delovnem centru (VDC) Črnomelj že več kot desetletje deluje čebelarski krožek pod vodstvom priznanega čebelarja Dušana Milinovića, tudi predsednika Čebelarskega društva Črnomelj. Krožek je v teh letih postal primer dobre čebelarske prakse pri delu z osebami z motnjo v duševnem in telesnem razvoju. Izkazalo se je, da je čebelarstvo odlična možnost za zaposlitev ali prostočasno aktivnost uporabnikov VDC-ja, saj prispeva h krepitvi njihove samopodobe, dobremu počutju, razvijanju ustvarjalnosti, spoznavanju novih vsebin, aktivnemu preživljanju prostega časa, in kar je najpomembnejše – tako postajajo tudi na tem področju enakopravni člani družbe.


Da je dolgoletno delo obrodilo bogate sadove, priča tudi njihov cvetlični med, za katerega so na lanskoletnem mednarodnem ocenjevanju medu v Semiču prejeli zlato priznanje.

Pred dvema letoma so na Majerju v Črnomlju s pomočjo številnih ljudi dobre volje uredili tudi apiterapevtski čebelnjak, ki je namenjen pridobivanju medu in apiterapiji. Čebelarsko društvo Črnomelj je tam pred kratkim skupaj z VDC Črnomelj pripravilo tudi dan odprtih vrat. Z dogodkom so želeli še poglobiti zaupanje porabnikov v čebelje pridelke in čebelarje.

Na dnevu odprtih vrat so med drugim predstavili proces pridobivanja čebeljih pridelkov, povedali marsikaj zanimivega o življenju čebel, predstavili apiterapevtski čebelnjak, razložili pomen apiterapije ter aromaterapije, podelili pa so tudi priznanja zaslužnim čebelarjem.

#Črnomelj #ČDČrnomelj #ČebelarskoDruštvo #Novice