Članek
Čebelarska učna pot
Objavljeno Jan 03, 2012


Idejo, zasnovo in realizacijo čebelarske učne poti je pripravila Čebelarska zveza Bele krajine ob pomoči občine Črnomelj. S tablami je bila opremljena v okviru projekta Vallis Colapis iz Programa EU Interreg III A Slovenija – Madžarska – Hrvaška. Pri izgradnji pa je v manjši meri pomagal tudi Javni zavod Krajinski park Kolpa

V letu 2009 in 2010 je bila pot v okviru projekta z naslovom »Čebele kot nosilec biotske raznovrstnosti«, financiranega s strani programa Finančnega mehanizma EGP in Norveškega finančnega mehanizma, Sklada za nevladnega in neprofitne organizacije , še dodatno opremljena in razširjena s sadnim drevjem.

Več o poti si lahko pogledate v videu:



SADJARJI IN ČEBELARJI PARTNERJI
Pri izvajanju projekta, ki smo ga imenovali BARVITA PESTROST je zelo pomembno sodelovanje čebelarjev, sadjarjev in krajanov, ki se srečujejo na delovnih akcijah in izobraževalnih srečanjih. Šele s skupnim delom spoznavamo drug drugega, razvijamo odnos spoštovanja, timsko delo in smo s tem učinkovitejši pri osveščanju o pomenu čebelarstva in sadjarstva. Vse prepogosto so društva zaprta v lastne okvirje in svoje poslanstvo govorijo le sama sebi. Zgled sodelovanja na Belokranjski čebelarski učni poti spodbuja k še večjemu povezovanju tudi z drugimi društvi in obiskovalci iz celotne Slovenije.

Za več informacij in za obisk poti lahko pokličete vodjo poti g. Milinkoviča na tel: 031 651 006

#ČDČrnomelj #Čebelarskaučnapot #ČebelarskoDruštvo #Črnomelj