Članek
Postavitev novega šolskega čebelnjaka in ureditev okolice
Objavljeno Apr 20, 2015

V planu dela ČD dr. Jožef Starc za leto 2015 je tudi obnova šolskega čebelnjaka in postavitev novega čebelnjaka.

Dejavnosti na to temo so se že pričele in prvi so v roke pljunili člani upravnega odbora. G. Milan Vajda je podaril les za nov čebelnjak, g. Oto Nemanič ga bo skrojil, g. Šuklje je z minibagerjem že deloma uredil okolico, da bomo lažje postavili nov betonski temelj. Predsednik društva g. Auguštin je že nabavil štiri 3-etažne AŽ panje po sponzorski ceni, mentor krožka g Veselič pa je vzpodbudil k akciji čiščenj tudi osnovno šolo, ki je porušila staro drvarnico. Pričeli smo z zbiranjem sponzorskih sredstev, da bomo lahko nabavili še opremo za čebelnjak in ostali potrebni material za celovit izgled okolice. V nadaljevanju bi na lokaciji postavili tudi nakladni panj.


Ob vsem tem pa se je porodila tudi ideja, da bi bil to naš prostor društva, kjer bi imeli manjšo učno pot in prostor za delavnice ter predavanja.

Otvoritev bi imeli na dan tekmovanja mladih čebelarjev, in sicer 9. 5. 2015.

Ko bo delovna akcija (predvidoma sobota), bomo rabili prostovoljce, da se uredi okolica in prebarva stari čebelnjak. Obvestila bomo poslali po e-mailu vsem članom društva in sprotno objavljali potek dogajanj na spletni strani društva.

#AuguštinPanje #ČebelarskiDruštvoMetlika #ČebelnjakObnova #DrJožefStarc #Metlika #MilanVajda #NakladniPanj #OtoNemanič #SponzorskaCena #ŠukljeMinibager #UčnaPot #VeseličAkcija #novice