Pozdravljeni, posredujem vabilo s strani Kmetijskega inštituta Slovenije, za analizo medu. LP, Martin
VABILO k oddaji vzorcev medu
Predmet: KONTROLA MEDU V LETU 2016 Analize iz Paketa 1 in 2«
Spoštovani!
V sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano RS bomo v okviru pogodbe (št. 2330-15-000045; KONTROLA MEDU V LETU 2015/2016) z mesecem januarjem 2016 nadaljevali z izvajanjem analiz medu iz Paketa 1 in 2.
Paket 1 (Kontrola kakovosti medu):
-
Voda, hidroksimetilfurfural (HMF), električna prevodnost, senzorična analiza, pelodna analiza.
Paket 2 (Kontrola ostankov kemičnih sredstev za zatiranje varoze v medu):
-
Ostanki kumafosa, timola in razpadnih produktov amitraza.
VABIMO VAS, da oddate vzorec medu v analizo in ga dostavite na naslov:
Kmetijski inštitut Slovenije,
Hacquetova ulica 17, 1000 Ljubljana
Centralni laboratorij
ANALIZA JE BREZPLAČNA IN VKLJUČUJE ANALIZNO POROČILO.
Vsak čebelar, ki je vpisan v register čebelnjakov lahko odda v analizo 1 vzorec medu (odloči se lahko med paketoma 1 ali 2).
Ob oddaji vzorca čebelar posreduje sledeče podatke (Obrazec 1 in 2 – izpolni se samo en obrazec):
-
Ime in priimek, naslov, regija, telefonska številka čebelarja, številka čebelnjaka, datum točenja, serija oz. lot medu,
-
podatek o uporabi zdravil za zatiranje varoze v obdobju 2012 do 2015,
-
podatek o tehnologiji menjave starega satja,
-
izjavo o posredovanju osebnih podatkov Javni svetovalni službi v čebelarstvu za namen svetovanja.
Vzorec mora biti ustrezno embaliran, čist in ustrezno označen, primeren za oddajo v promet
(Glej prilogo - primer pravilno označenega vzorca medu).
Čebelarju se brezplačna analiza medu v okviru interne kontrole medu financira enkrat v programskem obdobju 2014-2016
Vljudno prosimo, da vzorce prinesete čim prej. Vzorce bomo analizirali do zapolnitve prostih kapacitet.
Glede oddaje vzorca in prostih kapacitet nas pozovite na sledeče naslove in telefonske številke:
Bojana.Grofelnik@kis.si (tel. 01 2805 172)
Veronika.Kmecl@kis.si (tel. 01 2805 164)
Kmetijski inštitut Slovenije
Jan 17, 2016