Članek
Predstavitev društva
Objavljeno Apr 07, 2016

Začetki aktivnega čebelarjenja in združevanja čebelarjev v čebelarske družine segajo v leto 1906. Čebelarska družina je takrat štela 20 članov. Žal je med 1. in 2. svetovno vojno delovanje družine bilo prekinjeno zaradi odhoda čebelarjev v vojsko. Znova je društvo zaživelo v letu 1946 in uspešno delovalo pod vodstvom dolgoletnega predsednika Rudija Ferleža. Število članov je naraščalo in tako je bilo leta 1976 vključenih 43 čebelarjev. 
V letih 1959 in 1960 so takratni člani čebelarskega društva postavili družinski čebelnjak, v katerega je bilo vloženega veliko prostovoljnega dela in finančnega vložka ob pomoči občine Šentjur, takratne Kmetijske šole, zadruge in tedanjih delovnih organizacij. V prostorih čebelnjaka so se čebelarji strokovno izobraževali in izvajali krožke za osnovne šole.

 

Danes šteje ČD Šentjur 38 članov. Čebelarji se in se bomo trudili, da bomo znanje prenašali na mlajše rodove, da bo čebelarstvo, ki je ena izmed najstarejših in najbolj tradicionalnih dejavnosti na slovenskem podeželju živelo na področju občine Šentjur še naprej.