Članek
Čokoladno pecivo 1.
Objavljeno Jan 04, 2014

SESTAVINE:

Testo:

  • 4 beljaki
  • 100 g sladkorja
  • 60 g olja
  • 70g moke
  • 1 žlica kakava
  • 1 pecilni.

Krema:

  • 200 g želatinfix

  • 130 g sladkorja v prahu

  • 1,75 dcl vode

  • 4 rumenjaki

  • + 2x sladka smetana

  • + 1 vanilin sladkor

  • + 1 čokolada (npr. Manner)

 

PRIPRAVA:

Testo: V sneg beljakov in sladkorja vmešati olje in moko s kakavom in pecilnim. Dodate lahko tudi žlico kokosovega olja - masla! (Uporabljam Mantler moko.) Biskvit spečete in ga pustite, da se dobro ohladi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Želatin-Krema: Želatinfix in sladkor v prahu stopiti v vodi. Zmes kuhate in ves čas z mikserjem mešate, dokler ne začne vreti. Odstavite in pustite, da se ohladi.

  • V ohlajeno dodate rumenjake in spet vse skupaj miksate na štedilniku, dokler ne zavre. Ko se želatin krema ohladi, oz. je vsaj primerno mlačna, jo razdelite na 2 dela.

 

 

 

  • Pripravite sladko smetano - zmiksate jo skupaj z 1 vanilin sladkorjem. (uporabljam 2 manjši)

 

 

 

 

Prva krema: V eno polovico želatin kreme vmešajte polovico stepene smetane in stopljeno čokolado (2 rebri).

Druga krema: Skupaj zmešati preostalo želatin kremo in stepeno smetano.

  • Na koncu naredite še čokoladni preliv.

 

 

 

 

Mazanje biskvita: Na testo prelijte najprej prvo in takoj za tem drugo kremo - kremi se bosta prelivali. Lahko pa seveda testo s prvo kremo postavite za kratek čas v hladilnik, in šele nato čez njo drugo kremo.

  • Preden pecivo prelijete s čokoladnim prelivom, naj se kremi dobro ohladita.

 

 

 

 

Brezglutensko in brezlaktozno!