SESTAVINE:
Testo:
- 4 beljaki
- 100 g sladkorja
- 60 g olja
- 70g moke
- 1 žlica kakava
- 1 pecilni.
Krema:
200 g želatinfix
130 g sladkorja v prahu
1,75 dcl vode
4 rumenjaki
+ 2x sladka smetana
+ 1 vanilin sladkor
+ 1 čokolada (npr. Manner)
PRIPRAVA:
Testo: V sneg beljakov in sladkorja vmešati olje in moko s kakavom in pecilnim. Dodate lahko tudi žlico kokosovega olja - masla! (Uporabljam Mantler moko.) Biskvit spečete in ga pustite, da se dobro ohladi.
Želatin-Krema: Želatinfix in sladkor v prahu stopiti v vodi. Zmes kuhate in ves čas z mikserjem mešate, dokler ne začne vreti. Odstavite in pustite, da se ohladi.
- V ohlajeno dodate rumenjake in spet vse skupaj miksate na štedilniku, dokler ne zavre. Ko se želatin krema ohladi, oz. je vsaj primerno mlačna, jo razdelite na 2 dela.
-
Pripravite sladko smetano - zmiksate jo skupaj z 1 vanilin sladkorjem. (uporabljam 2 manjši)
Prva krema: V eno polovico želatin kreme vmešajte polovico stepene smetane in stopljeno čokolado (2 rebri).
Druga krema: Skupaj zmešati preostalo želatin kremo in stepeno smetano.
- Na koncu naredite še čokoladni preliv.
Mazanje biskvita: Na testo prelijte najprej prvo in takoj za tem drugo kremo - kremi se bosta prelivali. Lahko pa seveda testo s prvo kremo postavite za kratek čas v hladilnik, in šele nato čez njo drugo kremo.
- Preden pecivo prelijete s čokoladnim prelivom, naj se kremi dobro ohladita.
Brezglutensko in brezlaktozno!
Jan 04, 2014