Članek
Vandalizem nad Celico STOP!

Kot prebivalka Ljubljane zahtevam, da se MOL začne vesti kot dober in preudaren gospodar. Nemudoma mora ustaviti vse postopke, ki bi kakorkoli ogrozili Hostel Celica in to v vseh njegovih treh vidikih: kulturni, muzejski in storitvenih dejavnostih

Objavljeno Jan 11, 2018

Čuvam svoje mesto in prijavljam vandalizem* na Hostlom Celica! Pričakujem takojšnje aktivno varstvo!

Hostel Celica je bil po umetniški preobrazbi iz vojaškega zapora podarjen vsem prebivalkam in prebivalcem Ljubljane, v tem smislu je Celica tudi moja skrb in veselje. Aktivno skrbništvo nad skupno lastnino, kulturnimi in naravnimi dobrinami mesta Ljubljane je poverjeno mestnim oblastem.

Prisiljevanje v nenadno prekinitev hotelskih in kulturnih dejavnosti, zahteve, da najemnik izprazni prostore in odnese opremo ter s tem tudi razstavlja Celico, postavljanje absurdnih časovnih rokov za prenovo – kako to drugače opisati kot vandalizem nad svetovno prepoznano zgodovinsko in kulturno dediščino ?

Zato kot prebivalka Ljubljane zahtevam, da se MOL takoj začne vesti kot dober in preudaren gospodar. Nemudoma mora ustaviti vse postopke, ki bi kakorkoli ogrozili Hostel Celica in to v vseh njegovih treh vidikih: kulturni, muzejski in storitvenih dejavnostih.

dr. Zalka Drglin, pesnica, znanstvenica, meščanka iz Ljubljane

*vandalízem  -zma m (ȋ) slabš. poškodovanje, uničenje česa koristnega, lepega brez pravega razloga, namen, vir SSKJ

vir slike: zdravje.si