Članek
BILBI: To ni Blues – premiera videospota
Objavljeno May 24, 2014

Bilbi se predstavlja s svežo “Bilbi” skladbo TO NI BLUES. Za izdelkom stoji nova ekipa glasbenikov s katerimi Bilbi že nekaj časa sodeluje na koncertnih odrih. Glasbo in besedilo sta tudi tokrat napisala skupaj z Gregorjem Stermeckim, producentsko delo pa sta zaupala kitaristu Petru Deklevi.

O videospotu:

Bilbi sodeluje z vizualno ekipo, s katero je sodelovala že pri videospotu za skladbo 505. Ekipo sestavljajo snemalec in montažer Sandi Kolarič, ter fotografinja in režiserka Ramaida Osim. Snemanje je potekalo v Mariboru, kot se za štajerski šanson tudi spodobi. “Blues”, kot metafora za življenje, je inspirirala ekipo k drznosti in realizmu.

O skladbi:

Bilbi: “Aranžma je nastajal bendovsko. Z Gregorjem sva pripravila osnovo in Direktorji so jo oblekli v igriv, drzen rock&roll. Igrali in kreirali so Peter Dekleva (kitare), Davor Klarič (klaviature in sintetizatorji zvoka), Urban Krč (bobni) in Luka Herman Gaiser (kontrabas). Prvič smo se v studiu lotili snemanja “v živo”, kjer vsi glasbeniki igrajo naenkrat in se duh glasbe poskuša ujeti v najbolj pristni obliki. Bilo je naravnost magično in s konceptom bomo nadaljevali tudi pri skladbah, ki so v pripravi. V studiu Codelli je pomagal še tonski tehnik Aleks Vičič, za mastering je poskrbel Anej Kočevar.”