Zaradi posebnih navodil glavnega urednika urednikom rubrik o objavah o Drugem tiru, bodo o odmevih v času referendumske kampanje samo obveščeni o mnenjih z druge strani s pomočjo elektronskih medijev, objave pa bodo takoj po zapisu objavljene v CENZURA.SI.

Spoštovani gospod Jorg Hodalič

Res je morda je AAG sestavljen iz različnih vetrov in tudi sporočilo za javnost ni najboljše za vaše delo in bi se ga dalo napisati tudi bolje. Ljudje iz Hoč in okolice so nas prosili za pomoč, ker jih je preglasila država.

Ne morem pa mimo tega, da bi tudi vaše delo postavil pod lupo, zato vas bom vprašal kar direktno.

Kot se spomnim ste pri Seawayu prišli reševat zadeve pred požarom in projekt Kemisa je tudi vaš projekt, če se ne motim.

Vem, da se ukvarjate bolj z vodami in verjetno niste osebno projektirali gasilnih sistemov, ampak gasilne vode na Vrhniki pa so lahko tudi vaše maslo mar ne.


Vaša zlonameren medijska kampanja v vaši ali vladni režiji ne bojo pripeljale zadev kamor bi vsi želeli tudi mi.

Zato vam predlagam, da se prenehate posluževati metod zastraševanja in medijskega linča in se zavedajte, da mi pomagamo vam, ker je okoljevarstveno soglasje zagotovo še večji “zmazek” in ogledalo nestrokovnosti, naše države in sploh ne definira zadev, ki bi si jih lahko naučili v zadnjih lekcijah.
 
Primer: požarno varnost imajo definirano kot “German standard” ta oznaka je tako široka kot “Made in Germany” 

Investitorjem je potrebno dati jasne smernice, ki naj začnejo veljati pri nas, da ne bo spet Kemis..., in ne potem ko je objekt izveden spreminjat zgodbe in jim dobesedno težiti z inšpekcijami in ali pa pri večjih projektih pristati na nedopustne rešitve.

Definirat je treba minimalne standarde za varnost DIN ???? in katera številka ali pa z opisom?

Po preverjanju pri MAGNI pri gospodu David Adamu, je bilo ugotovljeno gašenje s šprinklerjem in CO2, ki je v svetu v nekaterih državah za novo gradnje že tudi prepovedan, ker zaduši ljudi. V obstoječih objektih pa ga nadomeščajo. 

Nadomešča ga vodna megla (glej priponko) in še novejši sistem zrak z manj kisika. 
CO2 je skoraj tako kot bi rekli da boste gasili s Halonom, ki je pa gasilni sistem 4 generacije nazaj, ki je prepovedan mislim, da že povsod razen v Severni  Koreji.

Žalostno je da podpihujete ali celo najemate “Vijole” in enačite stroko z navijači.

Ker sam nisem nogometaš vam bom vseeno odgovoril v nogometnem jeziku, da boste bolje razumeli.

V Angliji v BratFordu (nima veze z blagovno znamko FORD) so imeli na stadionu leseno nadstrešnico prekrito z bitumensko lepenko in ker niso vedeli nič o požarih in kaminskem efektu so imeli 56 žrtev in tragičen prenos tekme.



 

Morda bi veljalo to pismo poslati tudi Vijolam in vrhniški nogometašem, ki so vdihovali dim, da bojo videli kako sprevržena je vaša medijska gonja. AAG se je danes po sestanku z EX župani zavezal posredovati vse pripombe in jutri izvajajte pritiske na ARSO in MOP da uporabijo zakon o meditaciji in vključijo dobronamerne predloge in pripombe v okoljevarstveno soglasje, ki je osnova za vse nadaljnje dokumente.

Ko bojo dodani dobronamerni predlogi in se bo Magna in Božo Dukić tudi opravičila za podtikanja korupcije bom vsi lahko civilizirano sodelovali.
Ste tudi Kemis navedli Magni za vašo referenco?

V priponki sveže reference, ki sem jih zahteval za boljšo obveščenost in še enkrat nisem njihov prodajalec ali zastopnik, da ne boste spet trobili neresnic.

Na sliki: Jorg Hodalič, vir slike youtube

Lep pozdrav

Andrej Čufer uni. dipl. inž. arh. MBA