Članek
Odpira se prva virtualna restavracija v Sloveniji!
Objavljeno Nov 29, 2020

V tem nenavadnem času, ki je še posebej prizadelo panogo gostinstva, so iznajdljivi lastniki nekaterih lokalov napovedali prve virtualne restavracije pri nas. Poudarjajo namreč, da je bila hrana do zdaj diskriminatorno vezana le na okušanje, vsi drugi čuti pa so ostajali zanemarjeni. »Stranke bodo hrano zdaj opazovale in poslušale«, pravijo.

»Prva bo navidezno locirana v centru Ljubljane, saj lahko petičnim ljubljančanom prodaš vse« ugotavlja lastnik prve izključno virtualne restavracije, ki nadaljuje: »če bi na spletni strani trdili, da je restavracija v Celju, bi bilo to za povprečnega ljubljančana najbrž predaleč, zato smo online lokacijo želeli približati centru Slovenije«.

Opazuj, poslušaj, hrane ne poskušaj, bo njihov moto.

Pravijo še, da naj bi bila cena obroka v virtualni restavraciji tudi do 20% nižja. »Res je, da materialni stroški, kot npr. hrana, pomivanje posode, večina osebja in najemnina odpadejo«. A še vedno je za »tisto več« potreben človeški faktor. Napačno naročilo, predolga postrežba, račun ki ga ni od nikoder, nedelujoči pos terminal… je le nekaj pomembnih elementov, ki so jih gostje vzeli za svoje in bodo v ponudbo nemoteno integrirani še naprej. To pa zahteva vsaj nekaj kadra, truda in časovnega vložka«, utemeljujejo.

Prva izključno virtualna restavracija pri nas, naj bi »vrata« odprla prihodnji teden: do takrat mora prestati še pregled več inšpekcijskih nadzorov. Zdravstveni inšpektorat namreč dodaja, da je zaradi spletnega okolja možnost kršitev še večja. »Nek trenutek lahko lastnik v okolje vnese mišji strup in ga čez nekaj sekund s klikom preprosto izbriše«, so zaskrbljeni. Sporno ostaja tudi področje sledenja zaščitnim ukrepom, kjer obljubljajo ničelno toleranco do kršiteljev. »Le zato ker gre za spletno okolje, še ne pomeni, da se bodo ljudje lahko sprostili in uživali. Predvidevamo montažo dodatne kamere, ki bo v vsakem trenutku dostopna vsem inšpekcijskim službam«.