Članek
Znanstveniki: Kralj Matjaž umrl zaradi Covida-19!
Objavljeno Nov 30, 2020

Nova študija slovenskih znanstvenikov razkriva, da je Kralj Matjaž, legendarni vladar, umrl zaradi Covida-19. Zgodovinarji, antropologi in sodni izvedenci, so bili nad dognanji močno presenečeni. Gre namreč za izjemen kronološki premik v določanju razloga smrti. Če so še pred kratkim lahko z gotovostjo določili vzrok smrti za 100 ali 150 let nazaj, so slovenski znanstveniki časovno premico premaknili na kar 530 let nazaj.

“Nobenega dvoma ni več”, zatrjuje slovenska antropologinja, “slabo počutje tik pred smrtjo, odpoved notranjih organov po tem ko je umrl, nejasen govor v zadnjih minutah življenja, za katerega zdaj vemo da je bila v resnici kitajščina, kot ponotranjenje te kitajske bolezni. Matija Korvin je bil tragična smrt Covid-19.”

Sodna izvedenka dodaja, da gre za še en pomemben premik. Vse do danes so namreč Covid-19 kot vzrok smrti pripisovali le osebam, ki so z gotovostjo živele in umrle, pa četudi v avtomobilski nesreči ali ob padcu s padalom. Novo odkritje pa pomembno opominja, da novi koronavirus ne loči med resničnimi osebami in fiktivnimi liki; udarja po vseh. “Gre za enega najmanj diskriminatornih virusov do zdaj”, zaključuje izvedenka.

FB profil: klik.