Članek
Levica: ukinili bomo vsa delovna mesta!
Objavljeno Dec 01, 2020

Iz stranke Levica sporočajo, da se bodo po novem zavzemali za čimprejšnjo ukinitev vseh delovnih mest. “Jutranje vstajanje, norme, pritiski,... vse to negativno vpliva na posameznika in po večurnem premisleku ugotavljamo, da je edina mogoča rešitev ukinitev vseh delovnih mest”.

Na vprašanje, kaj bi ljudem omogočilo materialno preživetje, pravijo, da bi vsak prejel temeljni prihodek: “1.000€, morda 10.000€, to bomo še videli. Najprej ukinemo delovna mesta, potem razmišljamo o podrobnostih.” Ugotavljajo, da “smo prva parlamentarna stranka v Evropi, ki se za to zavzema; še en neizpodbiten dokaz, kako neprimerljivo bolj progresivni smo. Od čisto vseh.”

S predstavniki delodajalcev so v Levici že večkrat bili medijsko vojno, a so tokrat naredili nekaj korakov dlje; delodajalci naj bi bili tako kmalu le še stvar preteklosti. “Delo in podjetja so preprosto... nekul. Ko prideš domov si zmatran, za petkove proteste imaš manj časa. Pohvalimo se lahko tudi z največ poslanci, ki pred delom v parlamentu, nisi opravljali še nobenega drugega plačanega dela”, so zaključili v sporočilu za javnost.

FB profil: link.