Članek
Desus o Erjavcu: rešitev je lahko le nekdo, ki je bil desetletja del problema
Objavljeno Dec 07, 2020

Leto 2020 nam je postreglo z novo češnjo na torti: le 11 mesecev po tem, ko je napovedal “nepreklicno slovo od politike in javnega življenja”, je Karl Erjavec nazaj. Če je še v januarju napovedal, da je prišel čas za druge stvari v življenju, zdaj ugotavlja “da teh stvari ni toliko, kot je mislil. Uredil sem album z znamkami, pokosil travo in obrezal drevje, kaj pa zdaj?”

Erjavec, zaslužen za to, da vsak slovenski upokojenec prejema vsaj 1.000€ pokojnine, se je tako odločil za edini logičen: ponovno bo mešal politične štrene. V stranki Desus pri tem ugotavljajo, da: “je rešitev lahko le tisti človek, ki je bil desetletja del problema.” O primerjavi s kratkotrajno bivšo predsednico pa: “vsi smo videli, kaj se je zgodilo z Aleksandro Pivec. Niti ene afere ni bila sposobna sproducirati sama, za vse smo morali poskrbeti v sodelovanju z opozicijo. To niso vrednote, ki jim želimo slediti. Karl je znal za afero poskrbeti sam, Pivčeva pač ne”, so bili ostri.

Na vprašanje, ali s povratkom ne bo prelomil januarskih besed, da se povsem umika iz političnega in javnega življenja, pa Erjavec miri: “prelomil sem že marsikatero večjo obljubo, kot to”.

Mimogrede: naš FB profil.