Članek
Kup smeti v galeriji pomotoma zamenjali za umetniško razstavo
Objavljeno Dec 08, 2020

“Inspirajoče”, “brutalno realno” “sili k razmisleku o naših navadah”, je le nekaj odzivov, ki smo jih v medijih lahko prebrali o novi postavitvi v ljubljanski galeriji. Na enem od hodnikov smo namreč zadnje tedne lahko zasledili razstavo, ki s plastičnimi vrečami kot osrednjim motivom, nazorno opozarjajo na neizogibne okoljske teme. “”Razstavljene predmete so nadgradili z elementom vonjav, da se nas postavitev dotakne z vsemi čuti”, še navdušeno dodaja ena od recenzij.

No, vsaj tako s(m)o mislili. Kot se je izkazalo, je od sredine novembra bolniško odsotna čistilka, ki smeti iz 1. nadstropje ni odnesla v zunanje kontejnerje. 

V časih, ko je očitno vedno težje ločiti med umetnostjo in kupom smeti, so v galeriji zapisali “vsem prizadetim se za zamenjavo opravičujemo. Toda ob izjemnem interesu za izdelek, smo ogled omogočali, vse dokler so nam higienski pogoji to omogočali in še nekaj dni za tem”. 

Mirzeta, ki je ob povratku z bolniške odsotnosti “razstavo” že odstranila, je v kratkem odzivu dejala: “ljudi su prilično glupi”.

Mimogrede: naš FB profil.