Članek
Na Šmarni gori že od januarja modna policija!
Objavljeno Dec 10, 2020

Že z januarjem 2021 naj bi na Šmarni gori zaživela t.i. modna policija, ki bo nadzirala, ali oblačila pohodnikov ustrezajo estetskim standardom.

“Situacija ja resna”, pojasnjujejo na Mestni občini. “Mestni pohodniki se na Šmarno goro odpravljajo v vseh vrstah sproščenih oblačil, npr. stari trenirki, razvlečenih jopah, športni obutvi iz leta 2013. To preprosto niso oblačila, ki sodijo v mondeno urbano okolje, kakršno je Šmarna gora. Večina ljubljančanov se želi družiti med enako modno ozaveščenimi. Trenutno se obiskovalci naše vzpetine večkrat počutijo nelagodno ob takšnih prizorih in temu je treba narediti konec”, so jasni na Mol-u.

Da bi obiskovalcem olajšali izkušnjo, razmišljajo o seznamu modnih znamk ter največji dovoljeni starosti oblačila, ki bi bila še dovoljena. Informacijska tabla naj bi bila kmalu objavljena ob vseh vstopnih poteh na Šmarno goro. 

Na vprašanje, ali bodo preverjali tudi varnost, npr. pohodniške obutve, odgovarjajo: “pomemben nam je seveda le estetski vidik, ne funkcionalnost”.

Mimogrede: naš FB profil.