Članek
Hofer in Lidl: razmišljamo o testu ročnih hitrosti na vhodu
Objavljeno Dec 14, 2020

Saj poznate občutek, ko ob obisku Lidla ali Hoferja na blagajni čakate v nizkem štartu, da boste v nekaj sekundah nazaj v voziček zložili artikle, ki s svetlobno hitrostjo drvijo čez čitalec? 

In če vam prvi, drugi in tretji artikel še pogojno uspe, se kmalu zatakne, na pultu se nabere kopica izdelkov, prodajalka vas v naslednji sekundi vpraša za način plačila in še preden veste, na vaš umik nestrpno čaka kupec za vami, katerega izdelka že drvijo mimo prodajalke? Poznate.

Da bi bilo takšnih izkušenj v prihodnje čim manj, naj bi diskontna trgovca razmišljala o uvedbi kratkega ročnega testa ob vhodu, ki bi odgovoril na vprašanje, ali izkušnjo na blagajni sploh zmorete. A brez skrbi. Vsi, za katere rezultat ne bi bil ugoden, naj bi bili usmerjeni na "prav posebno blagajno", kjer naj bi čas tekel povsem drugače.

Kot pojasnjujejo: "najbrž jo bomo kupili od Mercatorja, ker njihove blagajne delujejo v neki drugi časovni dimenziji. Vsak kupec, ki bo želel, bo že kmalu lahko izkusil dolgo čakanje v vrstah ki se ne premikajo nikamor, sprehod prodajalke nazaj do oddelka s sadjem zaradi pozabljene kode, nujen večminutni pogovor med prodajalko in kupko ki je njena soseda, če naštejemo le nekaj plusov nove blagajne".

Še en razlog več, da nestrpno pričakujemo 2021!

Mimogrede: naš FB profil.