Članek
Vlada našla rešitev: vsak lahko smuča v svoji občini!
Objavljeno Dec 16, 2020

Potem, ko smo državljani majhne Slovenije začasno-a-že-nekaj-mesecev zaprti vsak v svojo še manjšo občino (hej, ideja da ima vsaka vas svojo občino se nam zdaj gotovo zdi genialna, kajne?), se je vmes zgodila zima. Seveda je ravno letošnji pričetek decembra ponudil več snega, kot vsa pretekla leta skupaj in željni pogledujemo proti letos idiličnim smučiščem, željni nacionalnega športa bolj kot kdajkoli prej.

Vlada je zato našla rešitev za smučarje. Kot pravijo: “po daljšem iskanju rešitve predlagamo, da naj vsak letos smuča v svoji občini. Tako bosta volk sit in koza cela”. V pristojnem resorju naj bi šli še korak dlje in slovenske alpske smučarje v svetovnem pokalu, ki v uvodu sezone že navdušujejo s stopničkami in celo zmago, pozvali, da letos pritisnejo na zavoro in nas s slabimi nastopi odvračajo od smučanja. “Zgledujte se po slovenskih smučarjev v obdobju Tine Maze, ki niso bila Tina”, so navedli primer. O tem, ali bi domače smučarje za neuspeh celo nagrajevali (npr. 10.000€ za 30. mesto in 10€ za zmago), še razmišljajo. 

Če bo to res, naj bi vrnitvi razmišljala vsaj Miha Kürner in Katarina Lavtar, pogosteje naj bi se angažirala tudi Maruša Ferk.