Članek
Maska bo obvezna tudi na profilnih slikah na družbenih omrežjih!
Objavljeno Dec 21, 2020

Vsa glavna socialna omrežja so v sporočilu za javnost napovedala, da bo od januarja zaščitna maska obvezna tudi na profilnih slikah.

Precej resno naj bi namreč vzeli slovenske teoretike zarote, ki trdijo, da se virus širi tudi ob pomoči spleta, npr. novega 5G omrežja. “Storiti moramo vse za zaščito. Odločili smo se, da bodo zaščitne maske nujne na vaših profilnih fotografijah, v nasprotnem bo profil izbrisan. Do zdaj ste mislili, da se le nasmihate s profilne fotografije za nabiranje všečkov, a ste morda v resnici širili virus”, so zapisali.

Facebook naj bi v drugem koraku razmišljal tudi o namestitvi virtualnih mask na vse naše že objavljene fotografije in brisanju tistih, kjer ne vzdržujemo razdalje, četudi so slike npr. iz leta 2010. “Če bi se vsi v preteklosti obnašali odgovorno, do situacije ne bi prišlo”, odgovarjajo.

V največjem družabnem omrežju zaključujejo: “ne glede na to, ali slovenske teorije o širjenju virusa držijo ali ne, želimo biti osrednji prostor za vse, ki jim je moraliziranje drugim pomembno.”

Mimogrede: naš FB profil.