Članek
Kredarica: odprtje Spar trgovine v juniju!
Objavljeno Dec 22, 2020

“Kakšno leto nazaj, je neka ljubljančanka na forumu spraševala, če Spar res obstaja na Kredarici. Le še nekaj mesecev smo oddaljeni od odgovora: da obstaja”, pravijo v Sparu.

Ideji naj bi se takrat le nasmejali, kmalu pa ugotovili, da idealnejša lokacija ne obstaja. Trume turistov poleti, končno oddaljenost od drugih trgovin in s tem monopol, prihranek na opremi: klim in hladilnikov zaradi nizkih temperatur ne bodo potrebovali. Jogurti in siri naprimer, bodo zloženi zunaj pred trgovino. Tudi pivo bo ohlajeno, oz. kot bodo oglaševali: “na naraven način”. Računajo, da bodo zaradi uporabe besede “naravno” pijačo prodajali po vsaj 2x ceni.

Veliko si obetajo od prodaje obutve. "Marsikomu Triglav predstavlja prvi vzpon in nekje do Kredarice ugotovijo, da v natikačih morda ne bo šlo”, si že manejo roke v trgovski verigi. "Tudi ponovitev težav s kakšno salmonelo v mesu najbrž ne bo, saj se inšpektorjem do Kredarice ne bo dalo. Statistiko odpoklicev si bomo s trgovino na Kredarici malo popravili", naštejejo še en plus lokacije.

Prvotnih 30m2 utegnejo kasneje razširiti v supermarket, odvisno od zaznanega interesa. Ali res sledi mini podružnica trgovine na vrhu Triglava, ostajajo v Sparu zaenkrat skrivnostni.

Mimogrede: naš FB profil.