Shakira: Usodni trenutek je nastopil, ko je bila stara osem let

Objavil/a Cosmopolitan .si, dne 2017-02-02 ob 19:32:19
shakira-0307082583

Dokler se ni dokončno odločila, da bo postala zvezda, je pop pevka Shakira v ne ravno najboljših razmerah odraščala ob osmih polbratih in polsestrah. Močna potreba, da preseže očetov neuspeh, ki je njeno družino pripeljal do bankrota, pa ji je utrla pot do slave.

Kolumbijska kraljica vroče glasbe in miganja z boki je svet osvojila s prodornim glasom in tudi z izrednim smislom za scenski nastop, po katerem je postala prepoznavna po vsem svetu.

Iz deklice, ki so jo sošolci zasmehovali, učitelji pa zatirali, se je razvila v pravo lepotico, zaradi katere so se celo pri nogometnem gigantu Barceloni odločili, da uvedejo poseben način vedenja.

Če smo bolj natančni - uprava je sprejela začasno odločitev, da ji prepove obiskovanje njihovih tekem, da s svojo prisotnostjo ne bi odvračala pozornosti gledalcev od najpomembnejše postranske zadeve na svetu.

Ves ta medijski prah se je v javnosti dvignil, ko je oznanila razmerje z branilcem Barcelone Gerardom Piquéjem.

Tudi ta medijski pritisk je vsega hudega vajena Shakira prebrodila povsem mirno, vodilne ljudi katalonskega ponosa pa je s svojim šarmom prepričala, da so preklicali omenjeno prepoved.

In tako je lahko svojega najdražjega ponovno spodbujala v živo, s tribun veličastnega stadiona Camp Nou, domovanja najboljše nogometne ekipe v Evropi.

Pop pevka Shakira Isabel Mebarak Ripoll se je rodila 2. februarja 1977 v kolumbijskem mestu Barranquilla.

Njen oče William Mebarak Chadid je libanonski priseljenec, mama Nidia Ripoll pa Kolumbijka s španskimi in italijanskimi koreninami.

Že pri sedmih letih je začela pisati besedila in skladati glasbo, pri desetih pa je poskušala peti v šolskem zboru, a so jo zavrnili, ker je bil njen glas premočan.

Mimogrede, zaradi tega so jo prijatelji zbadali, da poje kot koza.

Preobrat na bolje je sledil, ko se je prijavila na pevsko tekmovanje v televizijski oddaji Vivan Los Niños, kar v prevodu pomeni živeli, otroci.

Usodni trenutek je nastopil, ko je bila stara osem let. Njen oče je namreč bankrotiral, zato jo je skupaj z družino poslal živet v hišo svojega prijatelja v ameriškem Orange Countyju.

"Medtem ko je oče preživljal pekel, je zame selitev pomenila potovanje in možnost, da jem ameriške sladkarije. Ko sem se vrnila v Kolumbijo, je iz udobnega doma vse izginilo - dva avta, pohištvo in celo klimatska naprava.

Spominjam se luknje v zidu, barvna televizija pa je 'postala' črno-bela. Bila sem zmedena, frustrirana in jezna na starša. Nisem mogla verjeti, da sta nesposobna. Takrat sta me odpeljala v park in mi pokazala bosonoge otroke ter brezdomce, ki so vdihovali lepilo.

Dojela sem, da lahko še vedno obiskujem šolo in da imam družino, ki jo imam rada. Odločila sem se, da mi bo uspelo, preostanka življenja nisem hotela preživeti brez možnosti, da bi vozila lep avto.

Nune v šoli so me opogumljale, naj začnem izvajati trebušni ples na šolskih prireditvah. Stara sem bila deset let, ko sem sprejela odločitev o svoji prihodnosti. Vedela sem, da si želim imeti glasbeno kariero," je Shakira odprla dušo.

Med desetim in trinajstim letom je pogosto nastopala na raznih prireditvah in si tako nabrala določeno znanje o glasbi. Takrat je spoznala tudi gledališko producentko Monico Arizo, ki je bila navdušena nad njo, zato se je odločila, da ji bo pomagala.

Med poletom od Barranquille do Bogote je Arisi uspelo prepričati Cira Vargasa, producenta založbe Sony Colombia, da v hotelu pripravi avdicijo za Shakiro.

Vargas je potem kaseto odnesel svojemu glasbenemu uredniku, ki pa ni bil navdušen nad Shakirinimi pevskimi sposobnostmi.

Vargas ni vrgel puške v koruzo in ji je kmalu organiziral še avdicijo v Bogoti, po kateri je Shakira podpisala pogodbo z založbo Sony Colombia, s katero se je zavezala, da bo posnela tri albume.

Prvega, ki ga je naslovila Magia, je posnela leta 1990, ko je bila stara komaj 13 let!

Kljub napornemu delu in relativno dobri ekipi, ki jo je imela kot začetnica, se je njen debitantski album katastrofalno slabo odrezal, saj se je prodalo le 1.200 primerkov.

Bodoča zvezdnica ni dovolila, da bi ji neuspeh vzel upanje, zato je po dveh letih premora posnela še en album z naslovom Peligro.

Čeprav je drugi album naletel na nekoliko boljši odziv kot prvi, se je odločila, da si bo vzela glasbeni premor, da bi lahko v miru končala srednjo šolo.

Ko se je šolala, njeno življenje niti slučajno ni bilo lahko, saj si je majhno stanovanje delila z osmimi polbrati in polsestrami, otroki iz očetovega prvega zakona.

Velika družina je pozitivno vplivala nanjo, to, da se je že zelo zgodaj naučila preusmeriti pozornost nase, pa ji je še kako prav prišlo tudi pozneje v poslu.

Kljub velikanskemu uspehu pa je vse do danes ostala precej sramežljiva in zadržana, povsem drugačna od ženske, ki se na odrih po vsem svetu pojavlja pred številnim občinstvom.

"Sovražim biti v družbi neznanih ljudi, kar je povezano z mojim otroštvom, za katerega ne morem reči, da je bilo izpolnjeno z izobiljem, vsekakor pa je bilo izpolnjeno s srečo.

Nikoli nisem rada ostajala do poznih nočnih ur v mestu in na zabavah. Ko sem nekam prišla, sem se tam najpogosteje zadržala le kakšnih deset minut, danes pa sem sposobna za točilnim pultom spiti celo dve pijači," razkriva pevka, ki se je precej namučila, preden ji je uspelo najti pravo pot.

Po premoru, ki je sledil kot posledica želje po izobraževanju, se je v snemalni studio vrnila leta 1995 in posnela tretji album Pies Descalzos, ki ji je prinesel priljubljenost v Latinski Ameriki.

Prodalo se je več kot štiri milijone primerkov, zato so izdali tudi remiks, na katerega so zaradi želje, da bi se prebila še na brazilski trg, uvrstili verzije njenih pesmi v portugalskem jeziku.

"Ne da se opisati sreče, ki se rodi v tebi, ko ti sporočijo, da je nekaj, kar si naredil, kupilo več milijonov ljudi. Še posebej pa ni lahko prenašati tega, če si tako mlad, kot sem bila jaz v tistem obdobju.

Zaradi dejstva, da sem tako rekoč čez noč priplavala na površje iz anonimnosti in postala javna osebnost, sem se po prigovarjanju prijateljev odločila, da bom začela obiskovati psihiatra.

Mislim, da je v veliko pomoč, če imaš mapo za svojo psiho, saj v tem primeru veš, kam greš. Pogoste seanse na kavču so mi omogočile, da z obema nogama trdno stojim na tleh," pojasnjuje lepotička, ki pa psihiatra ni obiskovala le zaradi nenadne slave, ampak tudi zaradi preobremenjenosti z videzom in telesno težo.

Že kot najstnica ni bila najbolj vitka, a takrat temu še ni posvečala pretirane pozornosti:

"Kot najstnica sem bila debelušna, a videz se mi tedaj ni zdel pomemben. Preveč sem bila osredotočena na svojo glasbo, da bi skrbela za videz."

Pozneje se je to nekoliko spremenilo in zunanjosti je začela namenjati več pozornosti. In tako je v času, ko se je kot punca z nekaj odvečnimi kilogrami začela prebijati na sceno, gojila zelo slabo mnenje o sebi, kar je bil med drugim razlog, da je pristala na psihiatrovem kavču.

"Ogromno mi je pomagal na vseh področjih življenja," trdi pevka in dodaja, da ji je bil v veliko pomoč tudi pri tem, da se je znebila vseh pritiskov, se sprostila in začela uživati v življenju.

Sicer pa istega psihiatra zaradi ljubezni do hrane in istočasne zaskrbljenosti za postavo redno obiskuje še danes:

"Vse življenje živim 'skozi usta'. Usta so moj največji vir užitkov. Od tam prihaja tisto, kar pojem, govorim in tudi poljubi, ki jih delim. Vanje pa prihaja tudi čokolada, ki jo jem."

Pravi, da je zaradi rednih seans veliko bolj samozavestna, kot je bila nekoč, a očitno še vedno ne povsem, kar med drugim dokazuje tudi naslednja izjava:

"Menim, da je moj zunanji videz v šovbiznisu pomemben, in skozi leta sem odkrila svoje vrednosti. Iskreno, sebe nikoli nisem videla kot boginjo ali simbol seksa."

Četrti album Dónde Están los Ladrones? je izdala leta 1998, producent je bil Emilio Estefan, snemanje pa je stalo tri milijone ameriških dolarjev.

Ta album je bil še uspešnejši, kupilo pa ga je približno sedem milijonov ljudi.

Takrat je začela dobivati oboževalce tudi v deželah zunaj španskega govornega območja, kot so Francija, Švica, Kanada in še posebej ZDA.

Kmalu je sledila še velika trimesečna turneja po Latinski Ameriki in ZDA, imenovana Tour Anfibio.

Avgusta 2000 je kot najbolj priljubljena mednarodna izvajalka osvojila nagrado MTV Video Music Award v kategoriji People's Choice. To priznanje je bilo seveda dovolj velika motivacija, da je začela pesmi snemati še v angleškem jeziku.

Še preden se je naučila angleško, se je sicer odločila, da bo besedila pisala tudi v tem jeziku, v veliko pomoč pa ji je bilo sodelovanje z Glorio Estefan.

Čeprav danes v glavnem prepeva v angleščini, priznava, da zelo težko piše pesmi, saj je njen materni jezik španščina, zato se še vedno pošteno muči z angleškim jezikom.

Nova plošča Laundry Service, ki jo je ustvarjala zelo dolgo, je bila namenjena angleškemu trgu, na njej pa so bile štiri pesmi tudi v španščini.

Po vsem svetu so prodali več kot 13 milijonov primerkov tega albuma! Septembra 2002 je z uspešnico Wherever, Whenever osvojila še International Viewer's Choice Award na podelitvi nagrad MTV Video Music Awards. Po objavi tega hita so ji bila vsa vrata v svet na stežaj odprta ...

Zanimivo je, da njene slave ni uspelo omajati niti to, da je bila precej sramežljiva, niti - kar je še huje - to, da je bila vzgojena v zelo konservativnem slogu.

Ta mala primanjkljaja ji je v svetu šovbiznisa uspelo nadoknaditi s popolno skladnostjo in smislom za umetnost.

"Moji spoti dobro predstavljajo umetnika v meni, ne pa ženske, kakršna sem. Ko ljudje gledajo moje nastope, mislijo, da sem seksualno agresivna oseba, a jaz sem pravo nasprotje tega.

Nisem tako samozavestna, kot je videti, ko sem na sceni, in zaradi mnogo stvari sem negotova," zatrjuje privlačna dama, ki je pogosto sinonim tudi za izvrstno trebušno plesalko.

Gibov, po katerih je postala prepoznavna, se je naučila od svoje babice iz Libanona, ki ji je skrivnost tega plesa razkrila že v otroštvu.

Provokativna igra in videospoti, nabiti s strastjo, so popolno nasprotje njenega zasebnega življenja - kljub mladosti je bila kar 11 let v resni zvezi s 37-letnim Antonim de la Rúo, najstarejšim sinom nekdanjega argentinskega predsednika Fernanda de la Rúe.

Ko je spoznala Antonia, s katerim se je že po nekaj mesecih zveze zaročila in z njim tudi zaživela, je bil njegov oče še aktualni predsednik Argentine.

Ko je konec leta 2007 s svojima 'bodočima' taščo in tastom preživljala čas v svoji hiši v Urugvaju, so argentinski mediji poročali o tem, da skupaj že vneto pripravljajo vse potrebno za poroko in da se lahko zgodi, da bo Shakira svojemu zaročencu že takoj v začetku leta 2008 dahnila usodni da.

Zaljubljena golobčka o tem nista želela govoriti, zato je bilo znano le to, da se bosta poročila na posesti neke pevke v Punta Cani v Dominikanski republiki.

Shakira je v tistem obdobju pogosto poudarjala, da je svojemu zaročencu pripravljena roditi otroke. Govorila je, da je prav on prava oseba zanjo in da si zato želi imeti otroke z njim.

"Moje telo čuti željo po reprodukciji. Od mene zahteva, da dobi velik trebuh, v katerem bo otrok," je bila pred leti prepričana Shakira, ki je še dodala, da takrat, ko bo zanosila, noče biti razpeta med več tisoč projekti.

Jasno in glasno pa je poudarila tudi to, da se ne glede na vse nikoli ne namerava poročiti.

"Res je, da sem že dolgo zaročena, a ne nameravam se poročiti. Nikoli!" je rekla in dodala, da ji je všeč ideja, da bi bila vse življenje le od nekoga punca.

"Nekaj romantičnega je v tem. Zadovoljna sem in všeč mi je situacija, v kateri sem trenutno. Definitivno načrtujem imeti otroke, a vseeno se ne vidim v poročni obleki."

Zgodba se je končala tako, da se Shakira in Antonio nista niti sprehodila do oltarja niti postala starša, saj sta se razšla.

"V skoraj 11 letih, ki sva jih preživela skupaj, sva skrbela drug za drugega in se podpirala v vsem. To so bila najlepša leta najinih življenj," je po koncu razmerja oznanila Shakira. 

Pevka se je nato kmalu zagledala v športnika, in sicer v nogometaša Barcelone Gerarda Piquéja.

Pregovor, da je tam, kjer je dim, tudi ogenj, v tem primeru še kako drži, saj je Shakira takoj po preklicu zaroke s predhodnim srčnim izbrancem priznala, da ima novega fanta.

"Predstavljam vam svoje sonce," je zapisala pod fotografijo na Twitterju, na kateri je bila v Gerardovem objemu. Kaj je sledilo, vemo ...

Sicer pa ima Shakira poleg zavidanja vredne glasbene kariere in seksi videza še eno vrlino - ima zelo veliko srce in posledično tudi občutek za soljudi, ki jim z največjim veseljem pomaga.

Je Unicefova ambasadorka dobre volje in ustanoviteljica fundacij Pies Descalzos in Barefoot ter soustanoviteljica fundacije ALAS, katerih primarni cilj je revnim otrokom iz Latinske Amerike omogočiti izobraževanje.

Organizacija Združenih narodov ji je zato podelila medaljo za delo s siromašnimi otroki, ki jo je prejela na skromni ceremoniji v Švici, posvetila pa jo je vsem otrokom, ki po svetu trpijo zaradi nasilja in ekstremne revščine.

Napisal: Tim Jeras (za Story)

Shakira: Usodni trenutek je nastopil, ko je bila stara osem let - Svet slavnih - Cosmopolitan Sloven

Dokler se ni dokončno odločila, da bo postala zvezda, je pop pevka Shakira v ne ravno najboljših razmerah odraščala ob osmih polbratih in polsestrah. Močna...

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
Cosmopolitan .si
Cosmopolitan .si
Objavil/a 2017-02-02 19:32:19 (Feb 02, 2017)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
VSE, kar moraš vedeti o ČIŠČENJU obraza (glede na TVOJ tip kože)
Maruša Žemlja: Ilustratorka, ki riše z eno samo potezo
Pozor! Mars je vstopil v kozoroga (TAKO bo to vplivalo na tvoje znamenje)
To pomlad POZABI na gležnjarje, modne vplivnice prisegajo na TOLE
Zate imamo TOP trik, kako NAJLONKE obdržati na mestu (cel dan!)
Sanjaš o spletnem novinarstvu? Cosmopolitan išče ustvarjalce spletnih vsebin! #HudJob7
Špela Bušić, umetnica ličenja razkriva zakulisje snemanja slovenskih filmov in serij
O-M-G! Veliko uporabljaš slušalke? Tole moraš prebrati!
Samo takšni ljubezni bom nekoč rekla da (piše: Katja Štingl)
Si videla, kako DŽINS to sezono nosijo modne vplivnice? Hu-do!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Februar 2020
PTSČPSN
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829

Oglasi

3017.) iskanje

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

hager werken embalming powder +27640518120 (pink and white) compound/fluids for sale in south africa hager werken embalming compounds, pink and white powder are general items from germany. embalming is the art and science of preserving human remains by treating them in its modern form with chemicals to forestall decomposition. the intention is to keep them suitable for public display at a funeral,for religious reasons, or for medical and scientific purposes such as their use as anatomical specimens. embalming compound in powder form both pink and white radio active and (hot and not hot) its all available. at preferably adorable prices starting from one kilogram upwards ,we are looking for a good buyer. typically embalming compound (fluid) contains a mixture of formaldehyde, methanol, and other solvents. the formaldehyde content generally ranges from 50 to 97 percent and the methanol content may range from 9 to 89 percent.the types of embalming powder depends on the purity and colour. purity:98% ,100% hot compound origin:germany brand. hager werken purity on colour. pink 98% white 100% distributor dentist / dental technician.  hager & werken products are sold through the dental trade worldwide.  we are leading suppliers of germany made embalming compound to clients in south africa and other african states. . contact: +27640518120 or watsup.

Kategorija: Antikvariat in Antikvitete

Cena: 100 €

@europe universal ssd chemical solution+27660432483 in uk,norway,egypt, turkey, libya, thailand, belgium, spain, netherlands, brazil, switzerland we have ssd automatic chemical solution for cleaning black money and any color of defaced currency available in our laboratories worldwide. our ssd automatic solution is also used in the cleaning of bank notes with anti-breeze quality, bills like usd, euros, pounds and other local currencies. we are direct manufacturer and the main supplier of chemicals that includes ssd solution, super automatic solution. we have different types of chemicals that can perfectly clean out your notes, black notes, red notes, green notes, stained notes, stamped notes and also coded notes. we also melt frozen chemicals in our laboratory and our services are professional. we therefore provide legal document for all our products. contact us for more information: 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@universal suppliers of ssd chemical solution +27660432483 in south africa, protea glen , chiawelo , protea north , mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

$$100% universal chemical ssd solution & activation powder +27660432483 in south africa,uk,johannesburg,witbank,soweto,cape town,burgersfort,eastern cape,vanderbijlpark,polokwane, thohoyandou, phalaborwa,mokopane, bochum, lebowakgomo, mankweng, seshego, dendron, giyani, lephalale, musina,alexandra johannesburg lenasia midrand randburg,roodepoort, sandton, alberton, germiston, benoni,boksburg,rakpan,daveyton,duduza,edenvale ,germiston impumelelo, isando katlehong kempton park, kwathema, nigel reiger park springs, tembisa, thokoza,tsakane, vosloorus wattville atteridgaeville centurion hammanskraal ,we only deals on high quality s. s. d. chemicals solution for cleaning black money we are manufacturer and seller of all sort of chemicals like super automatic ssd solution z. w. v. 8 model activation powder and reactivation powder, anti air powder, mercury powder, automated money developer machines congeal chemical melting equipments,

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

free state ssd chemical solution suppliers for cleaning black money +27660432483 in lenasia , lawley , protea glen , chiawelo , protea north , zakariyya park , eldorado park a/h , orlando , ennerdale , mid-ennerdale , zondi , zola , soweto , pimville , orlando west , nancefield , naledi , mohlakeng , dobsonville , bram fischerville , diepkloof , kagiso , rangeview , homes haven , boltonia , lewisham , mindalore , west village , luipaardsvlei , silverfields , breaunanda , greenhills , randgate , finsbury , eikepark , carletonville , oberholzer , protea south , wolfelea ah , magaliesburg , eldorado estate , tladi , klipspruit west , meadowlands , thulani , devland , mofolo north , jabulani , dhlamini , molapo , phiri , doornkloof bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east london empangeni george germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park khayelitsha kimberley klerksdorp mamelodi mitchells plain mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa thohoyandou umlazi upington vanderbijlpark vereeniging welkom witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka, zimbabwe, harare, namibia, windhoek, botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies.

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@switz land & denmark ssd chemical/activation powder +27660432483 in uk,usa,sweden,germany,kuwait, nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@cape town ssd chemical solution +27660432483 in uk,kuwait,     bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.   anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. victrola paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@ssd chemical solution/activation powder in south africa +27660432483 in bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.       we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.       anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. vectrol paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical. darkened currency, black coated notes, cleaning black money

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@limpopo suppliers of ssd chemical/activation powder+27660432483 in south africa   malaysia, johannesburg,lebanon, zambia,usa,kenya, california,    dallas,england,german,spain, jamaica,st,lucia, brasil,austria,vancouver, denmark,hong kong,    china,,pretoria, durban, australia, wales, france,cairo,china, norway,, botswana,    namibia,tanzania,northern cape,new york,limpopo sweden, kenya, denmark, rwanda,    oman,qatar,dubai,poland,lesotho,canada, united kingdom,we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.contact us on +27660432483

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

  @mpumalanga best ssd chemical solution suppliers +27660432483 in south africa, protea glen, mpumalanga, secund, witbank, soweto bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east londongeorge germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park nhayelitsch polet neve kempton park randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa vanderbijlpark vereeniging welcome witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka , zimbabwe, harare, namibia, windhoek,botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 25 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze quality.others for damaged notes, bills like usd,euro, pounds, transferring

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

59.) aspirin za tomaža

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 8.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj