Članek
Dnevi čebelarstva Apislovenija 2015
Objavljeno Mar 03, 2015

ČZS in Celjski sejem vsako leto marca pripravita največje letno srečanje domačih čebelarjev, tem pa se v vse večjem številu pridružujejo tudičebelarji iz tujine. Prodajna razstava je umeščena v čas tik pred začetkom čebelarske sezone, ko čebelarji že opravljajo nakupe za prihajajočo sezono, zato predstavlja odlično priložnost za nakup in predstavitev čebelarske opreme .
Da je čebelarski sejem ApiSlovenija v zadnjih letih najpomembnejši čebelarski dogodek na koledarju slovenskih čebelarjev, dokazujejo številke o obisku čebelarjev, število razstavljavcev in površina razstavnega prostora, ki se iz leta v leto povečujejo. Letos pričakujemo preko 5000 obiskovalcev, katerim bo svojo opremo ponujalo preko 50 razstavljalcev iz  8 držav. Mednarodna prodajna razstava bo  prvič  potekala v  večji sejemski dvorani D, kjer bo zagotovljena raznolika ponudba najnovejših izdelkov, pripomočkov in opreme za čebelarjenje. 

Tradicionalno srečanje ApiSlovenija, ki bo 14. in 15. marca 2015 potekalo že osemintridesetič po vrsti, je največji in najbolj pomemben čebelarski dogodek regije. Poleg mednarodne prodajne razstave, ki se letos seli v večjo sejemsko dvorano D, dneva čebelarstva v Celju tradicionalno zaznamuje strokovni spremljajoči program.
 
V strokovnem delu druženja se bodo čebelarke in čebelarji v soboto, 14. marca 2015, posvetili nasvetom za čim boljši izkoristek čebelje paše v Sloveniji. Nedelja, 15. marec 2015, pa bo že tradicionalno v znamenju primerov dobrih čebelarskih praks.
 
Čebelarska zveza Slovenije bo v nedeljo, 15. marca 2015, na sejmu ApiSlovenija, razglasila zmagovalce Mednarodnega natečaja čebelarske fotografije. Na natečaj, ki se je iztekel 19. decembra 2014, so prejeli 326 fotografij, 58 avtorjev iz 18 držav. Od tega jih 28 prihaja iz Slovenije.
 
Na zgornji etaži bo urejena čebelarska ulica na kateri se bom predstavila JSSČ . Tu se bodo predstavili tudi inovatorji, ki bodo prikazovali nove tehnologije in fotografi s svojim natečajem za naj fotografijo.

Program prireditve je v prilogi