Članek
Pacient UKC Ljubljana se sprašuje - Zakaj UKC nima Slovenskega medu?
Objavljeno May 04, 2015

Spoštovani,

Ležim na enem od oddelkov Ljubljanskega Univerzitetnega Kliničnega Centra (UKC).
Kot opažam je pretežno vsa hrana, ki jo pacienti dobimo, slovenskega izvora. Na večini izdelkov je celo poudarjeno, "iz 100% slovenskega mleka" in podobno.

Med dobimo od slovenskega prodajalca medenih izdelkov Medex, vendar sem presenečen opazil, da je poreklo medu, Čile, Mehika.

Prilagam sliko embalaže.

Moje vprašanje se glasi: "Je Slovencem, narodu z zelo dolgo čebelarsko tradicijo, in zaščiteno avtohtono vrsto čebel, zmanjkalo slovenskega medu?" Če je odgovor ne, zakaj se potem ne moremo pohvaliti in na izdelek slovenskega proizvajalca/prodajalca zapisati, "iz 100% slovenskega medu"?

Mar nebi s tem pripomogli slovenskemu čebelarstvu, kot tudi slovenskemu gospodarstvu?
V UKC dnevno pripravijo do 5 obrokov za cca. 1800 bolnikov. Predstavljajmo si, da so v vseh teh obrokih le slovenske sestavine, slovenskih proizvajalcev?

Zelo pomembno je, da se kupci zavedajo, da so oni tisti, ki s svojim povpraševanjem oblikujejo ponudbo.

Včasih jim je to potrebno večkrat omeniti, da se jih prime. Bodite vztrajni! 

Želim Vam lepo nedeljo in vse dobro!

Pacient iz UKC ( ime in priimek je v uredništvu)

p.s.

ČZS BO NA VODSTVO UKC LJUBLJANA NASLOVILA VPRAŠANJE, ZAKAJ NIMAJO SLOVENSKEGA MEDU. KO DOBIMO ODGOVOR GA BOMO OBJAVILI.