Članek
LANŠPREŽ 2016
Objavljeno May 11, 2016

V soboto 7. maja je Regijska čebelarska zveza PPGlavarja priredila slavnostno počastitev 240 letnice prve slovenske čebelarske knjige v slovenskem jeziku, pisca Petra Pavla Glavarja.

V spomin temu dogodku in v spomin Petru Pavlu Glavarju je ob tej priložnosti daroval mašo Jožef Lap, stolni prošt. O knjigi in o delu Glavarja pa je spregovoril prof.dr. Andrej Šalehar in predstavil brošuro »Prva slovenska čebelarska knjiga«, ki jo je posvetil prijatelju prof.dr. Andreju Orešniku. Izrazil je upanje in trdno vero, da bo v kratkem izšla kot samostojna knjiga.
V imenu ČZS sem položil spominski venec na grob Glavarja, ki je v cerkvi na Lanšprežu in spregovoril nekaj zahvalnih besed prizadevnim trebanjskim čebelarjem in članom Regijske čebelarske zveze PPG s predsednikom Antonom Koželjem na čelu.
Regijska zveza PPGlavar je tudi prvič podelila odlikovanja PP Glavarja in prvi odlikovanec odličja I.stopnje je Čebelarska zveza Slovenije.
Izražena je bila tudi želja oziroma pobuda, da se ta odličja podeljujejo v vseslovenskem čebelarskem okolju. Vsekakor je to razlog za preučitev predloga na Komisiji za odlikovanja ČZS in UO ČZS.
 
Podpredsednik ČZS
Marko Alauf