Članek
Vabilo na okroglo mizo
Objavljeno May 11, 2016

Vabimo vas na okroglo mizo z naslovom: ČEBELE IN TRAJNOSTNI RAZVOJ,ki bov petek, 20. maja 2016, ob 11:30,na Ljubljanskem gradu (Hribarjeva dvorana), Grajska planota 1, Ljubljana.
Okroglo mizo organizira Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v sodelovanju s Čebelarsko zvezo Slovenije (ČZS) ob prvem obisku generalnega direktorja Organizacije združenih narodov za hrano in kmetijstvo (FAO) dr. Josea Graziana da Silve v Sloveniji.
Na okrogli mizi bodo poleg visokega gosta, generalnega direktorja FAO dr. Josea Graziana da Silve, sodelovali tudi minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano mag. Dejan Židan, predsednik ČZS Boštjan Noč, generalni sekretar mednarodne čebelarske organizacije Apimondia Riccardo Jannoni Sebastianini, državna sekretarka Ministrstva za zunanje zadeve Darja Bavdaž Kuret, direktorica Nacionalnega inštituta za biologijo dr. Tamara Lah Turnšek ter predstavnika Mestne občine Ljubljana in Občine Žirovnica.
Okrogla miza bo namenjena izmenjavi mnenj in analizi različnih vidikov trenutno zelo aktualnega vprašanja trajnostnih razvojnih ciljev na splošno ter posebni vlogi čebel in drugih opraševalcev. Le-ti so pomembni predvsem za zagotavljanje trajnostnega razvoja kmetijstva in prehranske varnosti, saj je od opraševanja odvisna kar tretjina pridelane hrane na svetu. Preko prepletenosti ekonomske, socialne in okoljske razvojne dimenzije njihov pomen sega veliko širše.
Po okrogli mizi bo na Ljubljanskem gradu (dvorana Kazamate) slavnostna otvoritev razstave »Ohranimo čebele«, ki jo je pripravil Ljubljanski grad v sodelovanju z Muzeji radovljiške občine - Čebelarskim muzejem in ČZS.
Prosimo vas, da zaradi lažje organizacije vašo udeležbo potrdite na naslov čebele.mkgp@gov.si, najpozneje do torka, 17. maja 2016.