Članek
14. čebelarski praznik!
Objavljeno May 16, 2016

Dragi obiskovalci 14. čebelarskega praznika!
V veliko veselje nam bo pozdraviti vse slovenske čebelarje na slikovitem grajskem prizorišču v Račah. Da bo ta osrednji čebelarski dogodek v letošnjem letu tudi zelo prijetno in sproščeno doživetje smo za vas pripravili bogat spremljevalni program in natančna navodila, ki vam bodo v pomoč. V priponki vam posredujemo zemljevid parkirišč, ki so skoraj vsa v neposredni bližini prizorišča.

PRIHOD Z AVTOMOBILOM
Če prihajate po avtocesti, izberite izvoz Rače Fram in nadaljujete proti centru Rač. Bodite prosimo pozorni na gasilce, ki vas bodo usmerjali na parkirišča. Za osebna vozila so predvidena parkirišča od 1 do 5.

PRIHOD Z AVTOBUSOM
Šofer odloži potnike na avtobusni postaji, ki je označena kot INFO TOČKA in nato pelje avtobus na parkirišče št. 6.

REGISTRACIJA IN PREVZEM KUPONOV na INFO TOČKI
Info točka se nahaja na avtobusni postaji, borih 10 metrov od prizorišča, zato se boste zelo lahko orientirali. Tukaj se registrirate in prevzamete kupone za kosilo, zemljevid prireditvenega prostora s programom in sedežni red v šotoru. Tisti, ki ste naročili in vnaprej plačali kosilo imate že rezerviran prostor v šotoru. Če ga slučajno ne najdete, se prosimo obrnite na hosteso z majico Slovenski med ZGO, ki vas bo peljala do vašega prostora. Prosimo, upoštevajte sedežni red in ne zasedajte več mest, kot ste jih rezervirali. Tisti, ki bodo hrano naročali na dogodku in se niso prijavili lahko sedejo zunaj šotora ali v zadnji del šotora, če bo še prosto.

SPREMLJEVALNI PROGRAM
Prilagamo natančen program praznika in zemljevid prizorišča, kjer lahko razberete vse zanimivosti, ki smo jih pripravili za vas. Posebej vas opozarjamo, da izkoristite brezplačno vodenje v Beli dvorani, ogled etnografske zbirke in zagotovo obiščete bogato čebelarsko in kmečko tržnico z več kot 20imi stojnicami. Otroci OŠ Rače so za vas pripravili srečelov in zaslužek je namenjen otrokom. Prav posebej za vas je organizirana brezplačna krožna vožnja z avtobusom Oldtimerjem čez krajinski park do botaničnega vrta. Če želite z svojim avtobusom po dogodku obiskati botanični vrt pokličite na tel. 041 572 385, ga. Romana Hergana.

NAVODILA ZA PRAPORŠČAKE
Vljudno prosimo, da se vsi praporščaki zberejo na zaprtem grajskem dvorišču najkasneje do 10.40. Ob 10.50 bodo praporščaki v urejeni vrsti odšli do prireditvenega šotora in med omizji do odra, odložili prapor v stojalo, ki je označeno z zaporedno številko (prosimo, zapomnite si svojo številko, da po proslavi ne boste iskali praporja) in nato sedejo k predstavnikom svojega društva.

V kolikor imate dodatna vprašanja se prosimo obrnite na predsednika organizacijskega odbora Franca Hergana na tel. 031 430 344.

V SPODNJIH PRILOGAH NAJDETE DODATNE KORISTNE NAPOTKE ZA ČEBELARSKI PRAZNIK.

Izrekamo vam toplo dobrodošlico in se veselimo prijetnega druženja z vami!

ORGANIZACIJSKI ODBOR 14. Čebelarskega praznika v Račah