Članek
Apimondija 2021
Objavljeno May 16, 2016

Čebelarska zveza Slovenije se je na občnem zboru dne 5. 3. 2016 odločila, da bo naslednje leto na 45. svetovnem čebelarskem kongresu v Istanbulu v Turčiji, kandidirala za pridobitev 47. svetovnega čebelarskega kongresa APIMONDIA 2021. APIMONDIA kongresi so organizirani vsaki dve leti, v Evropi je kongres prisoten načeloma vsake 4 leta. Čebelarska zveza Slovenije je leta 2003 že soorganizirala kongres APIMONDIA, ki je bil izpeljan na visoki ravni. To je bil do takrat največji kongres v Sloveniji, sedaj pa so ti kongresi postali še veliko večji. Nekaj osnovnih informacij o kongresu naslednje leto v Turčiji je dosegljivih na spletni strani: http://www.apimondia2017.org/
 
Določene aktivnosti v povezavi s pripravo kandidature za pridobitev kongresa so že opravljene, glavnino dela pa nas še čaka.
Ena izmed pomembnih del predstavitve je logotip kongresa in celostna podoba kandidature in v primeru izbora tudi kasnejšega kongresa. Zaradi tega smo na ČZS izboru logotipa namenili veliko pozornosti. Logotip smo izbirali izmed 53 osnutkov, ki jih je izdelala oblikovalka na podlagi naših idej in usmeritev. V logotipu smo želeli poudariti našo nacionalno posebnost, čebelnjak. Glavno odločitev glede izbora so podali člani UO ČZS na seji dne 14. 4. 2016.
Izbran logotip je prikazan na spodnji sliki.