Članek
V petek otvoritev razstave na Ljubljanskem gradu
Objavljeno May 18, 2016

Spoštovani,
 
Po mnenju strokovnjakov na našem planetu živi okoli 20.000 različnih vrst čebel. Večina jih živi samotarsko življenje v naravnih bivališčih in nam, v nasprotju z medonosno čebelo, ne dajejo medu in voska. Prav vse vrste čebel pa so izjemnega pomena za ohranitev naravnega ravnovesja, h kateremu čebele prispevajo z opraševanjem rastlin žužkocvetk.
 
Velika ogroženost, ki so ji zadnja leta izpostavljene čebelam in drugim opraševalci, nas je navedla na misel, da smo v program razstav, ki smo jih na Ljubljanskem gadu pripravili v okviru dogodkovLjubljana Zelene prestolnice Evrope 2016 uvrstili tudi razstavo Ohranimo čebele, razstava o čebelah in čebelarski tradiciji na Slovenskem. Z njo želimo obiskovalce in širšo javnost nagovoriti k premisleku, kako pomembno je vzdrževanje naravnega ravnovesja, pri čemer imajo te drobne živalce velikanski pomen. In kako pomemben je ob tem odnos vsakega Zemljana, do tega vprašanja.
 
Razstavo, ki bo do 25. 9. postavljena  v Kazematah bomo odprli v petek, 20. 5. 2016, ob 13.00. 
 
Gost na dogodku bo tudi generalni direktor Organizacije združenih narodov za prehrano in kmetijstvo gospod José Graziano de Silva.
 
Razstava bo na ogled pa bo vsak dan do 25. 9. 2016.


Toplo vabljeni.
 
Tatjana Pinoza, Ljubljanski grad