Članek
Menjava matic, delavnice in svetovanja po terenu
Objavljeno Jun 03, 2016

Sedaj opravljajo terenski svetovalci svetovanja pri čebelarjih glede osnovne odbire v čebelarstvu.Namreč do 13. junija je rok, da sporočijo potrebe po zamenjavi matic iz svojih območjih delovanja. Za to čebelarji stopite do terenskega svetovalca in skupaj ugotovita stanje obarvanosti čebel v vašem čebelarstvu. V primeru, da se ugotovi v posamezni čebelji družini več kot 2 % čebel z rumenimi obročki na zadku bo terenski svetovalec predlagal zamenjavo matice, ki jo boste prejeli brezplačno. Kontaktne podatke terenskih svetovalcev najdete na spletni strani ČZS ali pa pokličete na telefonsko številko 040 436 517.
 
V mesecu juniju opravljajo tudi delavnice, ki so namenjene za vse čebelarje. Urnik delavnic je objavljen v prilogi. V primeru spremembe urnika, bodo dopolnitve objavljene na tej strani.
 
Poleg tega izvajajo terenski svetovalci  tudi ostala svetovanja pri čebelarjih. Pogovorite se s terenskim svetovalcem glede tehnologije čebelarjenja, izvajanja terenskih analiz medu po terenu, vključevanja v kakovostne sheme medu, izvajanje apitehničnih ukrepov, ...

Priloge...