Članek

Izobraževanje

Predavanje o medenih pijačah z degustacijo ter praktični tečaj »Od medu do medice«
Objavljeno Jan 16, 2017

ČZS v sodelovanju s Čebelarstvom Oder pripravlja predavanje o medenih pijačah z degustacijo. Namenjeno bo vsem, ki se z izdelavo medenih pijač že ukvarjajo, in vsem, ki se želijo tega lotiti v prihodnje. Udeleženci bodo spoznali vrste medenih pijač, zgodovino izdelave tovrstnih pijač, pridobili bodo vpogled v zdajšnje stanje in možnosti za prihodnji razvoj, predstavljena bosta tehnologija izdelave medenih pijač in njihovo trženje v različnih (darilnih) embalažah, poleg tega pa bodo različne vrste teh pijač lahko tudi pokušali (medica – suha, polsladka, sladka, medeno žganje, medeni liker, medeni kis, peneča medica – polsladka, sladka). Predavanje g. Franca Odra bo hkrati tudi uvod v 12urni praktični tečaj z naslovom »Od medu do medice«, ki se ga bo lahko udeležilo največ 20 slušateljev. Tisti, ki se bodo odločili za udeležbo na tečaju, ki bo potekal februarja in marca 2017, pa bodo dobili vse informacije tudi o tem.
Predavanje z degustacijo bo v soboto, 21. 1. 2017, od 9. do 13. ure, v prostorih Čebelarskega centra Slovenije, Brdo pri Lukovici 8, 1225 Lukovica. Kotizacija za predavanje je 18 EUR/ osebo. Prijave zbiramo do 17. januarja 2017 na enaslov: marko . borko # czs . si, tel.: 051/637 204, že zdaj pa se lahko prijavite tudi na tečaj. Cena tečaja (pribl. 217 EUR/osebo, znesek vključuje tudi enološka sredstva in osnovne pripomočke za izdelavo in stekleničenje medice) bo sporočena prijavljenim kandidatom v času do predavanja.
Že zdaj pa napovedujemo, da za oktober 2017 načrtujemo tudi začetek praktičnega tečaja o izdelavi peneče medice z naslovom »Od medu do peneče medice«. Opozorimo naj le, da je za udeležbo na tem tečaju potrebno tako znanje izdelave medice kot tudi izkušnje s tega področja. O tem tečaju vas bomo sicer še obvestili na spletni strani in v SČ.
ČZS