Članek
Predavanje o medenih pijačah z degustacijo ter tečaj »Od medu do medice«
Objavljeno Jan 18, 2017

ČZS v sodelovanju s čebelarstvom Oder organizira predavanje o medenih pijačah z degustacijo. Predavanje je namenjeno vsem, ki se z izdelavo medenih pijač že ukvarjajo, ali pa se želijo tega lotiti v prihodnje. Obenem je to predavanje tudi uvod v kasnejši 12 urni praktični tečaj »Od medu do medice« v katerega bomo lahko sprejeli do 20 kandidatov. Na predavanju bodo udeleženci pod vodstvom Franca Odra spoznali vrste medenih pijač, zgodovino izdelave medenih pijač ter pogled na današnje stanje in možen razvoj v bodoče, tehnologijo izdelave medenih pijač, predstavitev trženja medenih pijač v (darilnih) embalažah ter degustacija medenih pijač (medica – suha, polsladka, sladka, medeno žganje, medeni liker, medeni kis, peneča medica – polsladka, sladka), kot tudi informacije o tečaju, ki sledi februarja in marca 2017 za tiste, ki se bodo za to odločili.


Samoplačniško predavanje z degustacijo bo potekalo v soboto 21. 1. 2017 v Čebelarskem centru Slovenije, Brdo pri Lukovici 8, 1225 Lukovica od 9.00 do 13.00 ure. Cena za udeležbo na predavanju znaša 18 EUR/oseboPrijave za predavanje zbiramo do 17. januarja 2017 na e-naslov: "marko. borko (a) czs. si", tel.: 051/637 204, že sedaj pa se lahko prijavite tudi na tečaj. Točen strošek tečaja (cca. 217 EUR/osebo, cena vključuje tudi enološka sredstva in osnovne pripomočke za izdelavo in stekleničenje medice) bo objavljen v SČ 1/2017.


Že sedaj pa tudi napovedujemo načrtovan začetek praktičnega tečaja o izdelavi peneče medice »Od medu do peneče medice« za oktober 2017 za katerega so potrebne predhodne izkušnje in znanje o izdelavi medice. O tem vas bomo še obvestili na spletni strani in v SČ.
ČZS