Članek
Konec tedna se odpre pet razpisov s področja čebelarstva
Objavljeno Feb 27, 2024

Od petka. 1. marca ob 9. uri, bo možen vnos vlog na objavljene javne razpise iz Strateškega načrta skupne kmetijske politike za obdobje 2023–2027. Vnos vlog bo potekal izključno elektronsko, za kar potrebujete digitalni podpis.

Objavljeni so razpisi:

1. Sofinanciranje nakupa čebelarske opreme

2.Sofinanciranje obnove tipičnih čebelnjakov

3. Sofinanciranje zdravil, dovoljenih v ekološkem čebelarstvu za vse čebelarje

4. Sofinanciranje sadik medovitih rastlin, posajenih za čebelarjenje in ne za pridelavo rastlin
(vlagatelj je čebelarsko društvo)

5.Sofinanciranje nakupa ali izdelave satnic s certifikatom ali z analiznim izvidom

Aktivnosti za izvajanje podintervencij ne smejo biti začete pred 1. avgustom 2023 in morajo biti zaključene najkasneje do 31. julija 2024. Za začetek aktivnosti se šteje izdaja, prejem in plačilo računa oziroma računov za upravičene stroške. Vloge bo možno vlagati do 31. julija 2024, do 15. ure.

Upravičenci bodo deležni podpore v obliki povračil upravičenih stroškov, ki so dejansko nastali upravičencu, ali pa v obliki pavšalnega zneska. Opozarjamo, da je potrebno imeti urejen vpis v Register kmetijskih gospodarstev in vpis v Register čebelnjakov.
Opozarjamo vas na pravočasno opravljanje vseh potrebnih usposabljanj in pravočasno poročanje čebeljih družin v Register čebelnjakov, ki je moralo biti opravljeno do 1. 12. 2023.
Podrobnosti razpisov najdete s klikom na odebeljene naslove razpisov, seznam čebelarske opreme in zdravil, katerih je možno sofinancirati, pa je dostopen v prilogi.

Oddaja vlog bo potekala elektronsko preko enotnega vstopnega mesta na spletni strani Agencije za kmetijske trge in razvoj podeželja, pri tem pa vam bomo lahko pomagali tudi na Čebelarski zvezi in sicer v času uradnih ur na lokaciji Čebelarske zveze in ostalih regionalnih izpostav.

Oddaja vloge bo možna preko enotne vstopne točke, do katere je možno dotopati preko povezave: https://www.gov.si/zbirke/storitve/e-poslovanje-e-kmetija/

Predstavitev vnosa vlog in pooblastila tako za svetovalce kot ostale vnašalce vlog so dostopni na povezavi: https://www.gov.si/zbirke/storitve/intervencije-v-sektorju-cebelarskih-proizvodov/ in v priloženi priponki.

Povezava do predstavitvenega videoposnetka e-vnosa in e-oddaje vloge pa je dostopna na: https://www.youtube.com/watch?v=kieccRceFPk

Mojca Pibernik, svetovalka za ekonomiko, JSSČ

#ekonomika #društva #čebelarstvo #czs