Članek
Sejem AGRA
Objavljeno Jul 02, 2024

Poletje je tu in z njim vas ponovno vabimo, da se nam pridružite na 62. Mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA, ki bo potekal od 24. do 29. avgusta 2024 v Gornji Radgoni. Čebelarska zveza Slovenije bo tudi letos aktivno sodelovala in pripravila pester program, poln zanimivih dogodkov.

Na sejmu AGRA bomo predstavljali delovanje Javne svetovalne službe v čebelarstvu in evropske sheme kakovosti medu. Na našem razstavnem prostoru v Hali A boste lahko videli didaktični model kranjske čebele ter spoznali aktivnosti naše svetovalne službe. V Medenem hramu pa vas bo pričakala razstava nagrajenega medu in medenih pijač.

Posebej vznemirljiv bo Dan čebelarjev, ki bo v nedeljo, 25. avgusta. Pripravili smo bogat program, ki vključuje:

9.00 – 9.45 Drugo srečanje praporščakov Čebelarske zveze Slovenije

9.45 – 10.00 Špalir praporščakov od razstavne hale A do prireditvenega prostora pred Upravo sejma

10.00 – 10.45 Slavnostna razglasitev in podelitev priznanj 5. mednarodnega ocenjevanja medenih pijač in 23. ocenjevanja medu z mednarodno udeležbo

10.45 – 11.30 Kronanje 6. medene kraljice

11.30 – 12.30 Strokovna razprava o določitvi vrste medu z naslovom »Kako pridelati najbolj vrstno tipičen med?«

Vabimo vas, da izkoristite to izjemno priložnost za izmenjavo znanja, izkušenj in mnenj ter za navezovanje stikov s kolegi čebelarji. Skupaj bomo lahko prispevali k razvoju čebelarstva in širjenju zavedanja o pomembnosti naših pridnih čebel.

Za več informacij o sejmu AGRA in programu Čebelarske zveze Slovenije, nas kontaktirajte preko e-mail naslova mojca.pibernik@czs.si ali preko teleofnske številke 040436518.

Veselimo se vašega obiska in sodelovanja!

#tajništvo #društva #čebelarstvo #czs