Članek
Dobrodelni čebelarski pohod za deklico Karin
Objavljeno Jul 17, 2024

Na zadnjo septembrsko soboto se bomo podali na pohod, ki pa bo letos dobrodelno obarvan. Prilagamo kratek opis poti, ki bo dolga nekaj več kot 30 km.

V zgodnjih jutranjih urah nas bo vodila od čebelarskega centra Slovenska Bistrica proti vznožju Bistriškega vintgarja. Nato se bomo podali na zaselek Močnik in se podali na goro Trije kralji (1100m). Pot se bo spuščala v smeri proti Črnemu jezeru, kjer se pred jezerom usmerimo desno proti Bajgotu. Pot bo potekala preko Ruške koče na Arehu- Mariborska koča- Belvi nad Mariborom do naše končnega cilja Maribor ( pri vzpenjači).
Med samo potjo so planirani postanki. Poskrbljeno bo tudi za prigrizke in pijačo. Na cilju, da si povrnemo moči, nas bo pričakal topel obrok.
Vabimo vse čebelarje in ljubitelje pohodov, da se nam pridružite, saj naš čaka čudovita pot z razgledom in druženjem. Predvsem pa naj nam bo misel, da bomo s tem tudi dobrodelni, saj bomo zbrana sredstva namenili sedemletni deklici Karin. Karin je deklica, ki pa je življenje imelo drugačne načrte, saj se je rodila se je s coffin siris sindromom, kar pomeni celostni razvojni in govorni zaostanek, epilepsijo, ADHAD, avtoagresijo… Da bi deklici omogočili čim lažje življenje za njen razvoj in napredek je potreben redni obisk terapij, kar pa družini predstavlja velik finančni zalogaj.

Prijavnina na pohod: 20,00 EUR
Izkupiček prijavnine bomo namenili v dobrodelne namene.
Svoj prispevek pa lahko tudi nakažete na
TRR: SI56 0284 3026 4880 020 SKLIC: 28092024

Prijave in vse informacije na ines.zunic@czs.si ali 01/7296-100 -041/337-854

#tajništvo #društva #čebelarstvo #czs #aktuelno