Članek
Čebela velikanka nakupovala v NC Citycentru Celje
Objavljeno Jul 18, 2024

V NC Citycenter Celje smo v času od 10. do 23.6.2024 organizirali čebelarsko razstavo v sodelovanju z ČD Henrik Peternel Celje. Polega 3D čebele Kranjice, smo razstavili tudi dve mini maketi čebelnakov, veliko promo materiala in brošur. Povezali smo se tudi z Društvom urbanega čebelarjenja iz Ljubljane, ki so prispevali fotografije o čebelah in urbanem čebelarjenju in zanimivostih čebelarjenja z jubilejne razstave ob 10. obletnici društva Urbani čebelar. Inventivni mini čebelnjak "Medul" in vsa ostala čebelarska oprema so bili prava paša za oči, člani čebelarskega društva iz Celja pa so z vsako dnevno prisotnostjo prispevali obiskovalcem številne informacije o čebelarjenju.
Sodelovala sta tudi dva lectarja in prispevala medenjake za vsako dnevo degustacijo.

Nas seveda najbolj veseli obisk številnih, predvsem tudi mladih šole, vrtci,…. skupaj z obiskovalci centra. Ocenjujemo, da si je v dneh razstave le to ogledalo več deset tisoč ljudi, vse seveda brezplačno.

Prizadevali si bomo, da bi tovrstni dogodki s to in podobno tematiko postali tradicionalni. Že zdaj vas vabimo na podoben dogodek v NC ALEJA v Ljubljani v jesenskem času, kjer bo ponovno na ogled tudi čebele velikanka.

Hvala za pomoč in sodelovanje ter seveda veliko uspeha.

Organizator Drago Mackošek

#tajništvo #društva #čebelarstvo #czs #aktuelno