Članek
Dobrodelni čebelarski pohod za deklico Karin
Objavljeno pred 9 urami
Dobrodelni čebelarski pohod za deklico Karin
 
Letos smo na Čebelarski zvezi Slovenije organizirali dobrodelni pohod za sedemletno deklico Karin. Da bi deklici omogočili čim lažje življenje, je za njen razvoj in napredek potreben redni obisk terapij, saj se je rodila s sindromom Coffin-Siris, kar pomeni celostni razvojni in govorni zaostanek, epilepsijo, ADHD in avtoagresijo.
Za ta namen bomo prehodili skoraj 30 km dolgo pot in premagali kar nekaj višinske razlike po pohorskem hribovju, in za ta namen poskušali zbrati čim več sredstev za obisk terapij, ki so nujne za njen napredek v razvoju.
 
Na samo pot se bo podal tudi predsednik Čebelarske zveze Slovenije in predsednik Evropske čebelarke zveze g. Boštjan Noč.
V nedeljo 29.9.2024 se bomo zbrali  ob 6.00 zjutraj in skupaj štartali izpred Čebelarskega centra Slovenska Bistrica proti vznožju Bistriškega vintgarja. Nato se bomo skozi vintgar podali do Štampoharjevega mlina, kjer bomo iz vintgarja izstopili in skozi vas Ošelj nadaljevali proti Bojtini in naprej do Areha.
Iz Areha se bomo po Slovenski planinski poti podali proti Bellevueju nad Mariborom in vse do svojega končnega cilja v Mariboru (spodnja postaja vzpenjače).
Na koncu bo pohodnike bo pričakala skromna pogostitev.
 
Pridružite se nam, saj vsak korak šteje. Prijave in informacije na  ines.zunic@czs.si ali na 041/337-854
 
Na cilju bo predsednik Čebelarske zveze Slovenije in predsednik Evropske čebelarske zveze, g. Boštjan Noč na voljo medijem za izjave.
 
 Vabljeni.

Čebelarska zveza Slovenije