Kaj si jaz mislim o seks škandalu in samomoru?

Objavil/a Dajana Babič, dne 2014-11-30 ob 15:20:58

To pišem zato, ker so se takoj po vesti, da je ravnatelj storil samomor začele obsodbe, da smo ga ubili mi, ki smo komentirali vso zadevo na FB-ju in novinarji Slovenskih Novic, ki so to objavili.

Kot prvo...človek bi samomor naredil v vsakem primeru, je popolnoma vseeno, kako bi to prišlo na dan. Tale tipček je mislil, da lahko seksa in vara svojo ženo, to mu je pač dovoljeno, saj ima  vendar "svoje instinkte", ane? Nekdo je za to vedel in slej ko prej bi prišlo na dan. Človek je šel skozi svojo lekcijo. Seveda se mu je podrlo vse na glavo... šola, pa žena, pa otroci. Nisem rekla, da je v redu, da je naredil samomor, ampak, da je to razumljivo. Vsakega človeka je škoda in smrt je popolnoma nepotrebna, sploh pa zdaj, ko imamo tehnologijo večnega življenja!!!!

V redu... a zdaj pa, ko je mrtev, pa ne smemo govoriti o njem, ker je on bogi mrtev, pa o mrtvih vse dobro, pa boga njegova družina. Čaki mal... a sem jaz odgovorna za njegovo družino? Saj je bil ravnatelj šole, šef šole, pa da ni mogel skrbeti za svojo družino... ja, saj je skrbel, zato pa se je ubil, ker ne more "pojesti" tega, kar jim je naredil.

Tega... da je treba o mrtvih govoriti samo dobro sploh ne kupim, saj smrt zame ne obstaja več. Ne hodim na pogrebe in ne hodim na grobove, tudi na grob mojega očeta ne. Smrt me sploh ne zanima več! Najlažje je pobegniti v smrt!

In zdaj so novinarji krivi, ker so pobrali posnetek in ga dali v javnost? Recimo... da novinarji ne bi ničesar objavili. Vseeno bi se razvedlo o tem, zaradi FB-ja. A prepovemo FB? A prepovemo snemanje s telefoni? Torej novinarji absolutno niso ničesar krivi. Človek bi se v vsakem primeru ubil in kar je počel, bi se v vsakem primeru razvedelo. Kaj pa tisti, ki je snemal? Pač, naredil je prekršek, pokazal je na nedopustno vedenje ravnatelja neke šole. Recimo, da tega posnetka ne bi bilo. Vseeno je nekdo vedel za to, kar je počel. Mogoče celo več ljudi. Lahko bi šel povedat njegovi ženi, lahko bi šel na policijo, lahko bi... zdaj govoriti o tem je brezveze, kar se je zgodilo, se pač je.

Recimo, da ga nikoli ne bi našli... nič, žena in otroci bi živeli v tem, da je njihov mož in oče v redu. Tako kot je rekel nekdo na njihovi šoli: "V tej šoli se kaj takega nikoli ni dogajalo in se ne bo". Ja, seveda... težko je pojesti in prenesti resnico...

Kaj pa to, kar mi je govorila ena FB-prijateljica, da je seks nekaj popolnoma običajnega in da na delovnem mestu "vsi" to počnejo! Res? Jaz na primer tega ne počnem na delovnem mestu!

A zdaj pa je njegov greh manjši, zato ker to "vsi" počnejo? Ali pa, kakor so pisali nekje... naj bi počakal nekaj mesecev, pa bi vsi pozabili, tako kot so pozabili na zgodbo z bulmastifi...

Mislim, ljudje a se zavedate, da ničesar ne moremo več skriti? A se zavedate, da smo postali popolnoma transparentna družba? 

Spomnim se... pred dvajsetimi leti, ko sem bila na obisku v Kanadi, pri mojih sorodnikih in se pogovarjala s sorodnico, leto dni starejšo do mene (sestrično v drugem kolenu ali kako se reče), ki se je rodila v Kanadi. Šlo je za to, da sva se pogovarjali o tem, kdaj sta se moj oče ali mama poročila in ko je zvedela, da sta se moja starša poročila šele potem, ko je bila moja mama že noseča in da je to popolnoma običajno pri nas, je bila popolnoma zgrožena in zaprepadena in postala do mene zelo hladna. Po drugi strani pa pred njo vsi skrivajo dejstvo, da ima njen oče v Sloveniji več nezakonskih otrok, ki ga iščejo...

In kje so zdaj pravila? In kje je zdaj etika in morala?

Vsak narod ima svojo. Za nekoga je to, da se seksa v šoli nesprejemljivo, za drugega je to popolnoma normalno - saj to vendar "vsi" počnejo.

Cankarja je zabolelo, ko je v tujini dobil kavo od druge osebe in se je spomnil na svojo mamo, katere kavo je zavrnil... in ji je ugasnil plamen v očeh... Drugi človek pa se zgraža nad tem, da se cela Slovenija zgraža nad tako nepomembnim dejstvom kot je seks v šoli.

Mi kot družba smo prišli na samo dno. Pri nas lahko človek krade, laže, se onegavi, vara in mu ne moreš nič, dokler ga ne dobijo in še ko ga dobijo, moraš imeti dokaze za to, kar je naredil.

Mi kot družba kaznujemo tiste, ki pokažejo na grdobijo, ne pa na tiste, ki grdobije delajo.

Mi kot družba kaznujemo matere samohranilke in jih mečemo na cesto.

Spominjam se dobro blogov na Siolu o tem, kako fajn je seksati na delovnem mestu, pa kako je fajn onanirati in mastrubirati, saj si potem boljše volje na delovnem mestu. In spomnim se Maxa Modica in njegovih ogabnih pornografskih objav. In spomnim se tega, kako so me napadali, da sem konzervativna in frigidna... tako, da sem potem nehala kritizirat tiste, ki so objavljali neprimerne prispevke na blogih... a sem še vedno spremljala, kaj se dogaja.

In zdaj Modic pravi, da so za to, da je ravnatelj umrl krivi novinarji in tisti, ki so posneli video. Saj počel ni nič takega, to je počel za to, da je bil bolj fit na delovnem mestu. 

Mislim, da smo prišli do dna. Samo še čakam, da bodo suspendirali novinarje, ki so objavili te vesti, pa da bodo dali kakšnega dijaka v zapor za pet let. 

Pa Max Modic naj postane kulturni minister. Ker je tako napreden in čuti z moškimi, ki so taki reveži in polni instinktov, ki jih ne morejo kontrolirati.

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Komentar izbrisal Dajana Babič
Dajana Babič
0
Jan 15, 2015
https://www.youtube.com/watch?v=jnKyApQcuB8

Dan 142: Samomor mariborskega ravnatelja - YouTube

V medijih odmeva novica, da je ravnatelj mariborske šole storil samomor. Menda zaradi javnega šikaniranja in linčenja, k
#86
vladislav stres
1
Dec 14, 2014
Sem dal samo svoj komentar in povezavo na tvoj zelo dober članek.
http://www.rtvslo.si/kolumne/medijski-umor/353145

torej: "Družba, ki ne premore samokritike, ki ne dovoljuje objavljanja informacij o delovanju JAVNIH ZAVODOV je obsojena na PROPAD.

Pa toliko bi se lahko naučili z primera.
1. ministrstvo za šolstvo bi takoj moralo zavzeti STALIŠČE.
Po možnosti, da je seks, ki ni plačan in stvar dveh ljubečih bitij lep, drugič da se to ne dela med delovnim časom in v javnem zavodu.

2. Obsoditi bi morali vsako sprenevedanje in LAGANJE v smislu, da v primeru zanikanja dogodka to natančno forenzično preišče. Šolniki pač ne smejo LAGATI.

3. REZIME skrivanje in prikrivanje samo šoslabša razmere.

Škoda en zdrav seks in ena učna ura za dijake, ki so to spremljali ter na svodenje.
ravnatelj in učiteljica biI sicer morala iti kam drugam, ampak ne raje ste se odločili za LINČANJE tistega, ki je na nepravilnosti opozarjal. Sem učitelj, ki je v srednjih šolah poučeval 15 let in na osebnih izkušnjahvem da se pri nas linča praviloma tiste, ki na nepravilnosti opozorijo. Tak mamo.

In to prazno in žalostno mnenje - članek MEDIJSKI UMOR - je spisala odgovorna urednica TV Maribor Polona Pivec.
Ste vir kulture ali podpornik nekulture, neetike in LAŽI?
No ja saj vemo že dolgo časa, ampak verjamem, da to ni prevladujoč pojav pri vseh urednikih in novinarjih RTVS."


Medijski umor :: Prvi interaktivni multimedijski portal, MMC RTV Slovenija

Dogajanje na eni izmed srednjih šol v Mariboru bi moralo imeti eno in edino posledico. Razpravo o odgovornosti medijev.
#85
Dajana Babič
1
Dec 14, 2014
Ja seveda, v redu. Pol pa nisem razumela... Grem še enkrat brat.:)
#84
vladislav stres
1
Dec 14, 2014
Mislm da nisi prebrala dvoplastnosti komentarja, pač stališče Boštjana M. Zupančiča in nato moje.
Ja al ne smem misliti, da morajo biti učitelji zgled?
Samsem bil to 15 let.

Takoj ko se najde LAŽ nastopi obdobje ŽAL.

Siže tvojih razmislekov bi rad objavil na RTVS blogu poleg sižeja (par stavkov) te grozljvke:
http://www.rtvslo.si/kolumne/medijski-umor/353145

Medijski umor :: Prvi interaktivni multimedijski portal, MMC RTV Slovenija

Dogajanje na eni izmed srednjih šol v Mariboru bi moralo imeti eno in edino posledico. Razpravo o odgovornosti medijev.
#83
Dajana Babič
0
Dec 12, 2014
Ja seveda... pravnik je pač komentiral po pravniško.

Prav... naj ima prav, Ampak to je samo obrobno. Ne gre za nobeno dvoličnost. Ta šola bo imela velikanske probleme zaradi tega, ker je imela ravnatelja, ki...

Ma ej... ne da se mi.

Tisti, ki mislijo, da je to problem tega dogodka... tistim pač ni pomoči.

Ni problem to, da je to počel šolnik, ki mora biti zgled učencem...problem je to, da je nekdo za to vedel in ga posnel.

Kaj pa, če tega filmčka nihče ne bi posnel? Itak bi prišlo na dan, ker je nekdo za to VEDEL.

A lahko kapirate, v čem je point?

Kaj bi pa potem govorili?

A ravnatelj se potem ne bi ubil,če ne bi bilo filmčka????????

In... ali vsi vi, ki kričite, kako to, kar je počel ravnatelj ni nič takega..... kaj pa to, kar je počel Fritzl, pa nikjer nobenga filmčka ni bilo. Njegova žena je prejemala njegove otroke... kao... štorklja jih je prinesla?

Človek čaščen in spoštovan državljan. Ko pa so ugotovili, kaj je počel, pa vsi v enem glas: satan!

Zakaj potem obsojate Josefa Fritzla? Saj ni naredil nič takega, samo svoje instinkte je zadovoljeval!!!!!

Zakaj je potem tisti, ki je ugrabil Natascho Kampusch naredil samomor? Spet ni bilo nobenega filmčka!!!! Sama se je rešila!

Potem so še eni razlagali, da se toliko čas ni rešila, ker se je zaljubila v ugrabitelja.

#82
vladislav stres
0
Dec 12, 2014
Boštan M. Zupančič:
"Nedavni samomor nesrečnega ravnatelja bi moral na področju varstva zasebnosti in pravice do lastne podobe sprožiti alarm. ..."
Ob dogodku se DVOLIČNOST vse bolje prepoznava potunjeni amoralneži pa vse bolj skačekojo na plano.
NAMESTO ALARMA ZARADI NEMORALNOSTI in zlorabe položaja, pravica do zasebnosti v javnem zavodu - šoli v javnem prostoru.
#81
Ana Kos
1
Dec 06, 2014
Dajana, sooblikujemo vzdušje v družbi.
V naši družbi je ogromno razpuščenosti ... žal ...
Morda tudi zaradi tebe, mene?
Ne govorim o konkretni krivdi posameznikov, a vendar ... ena snežinka, ena sama snežinka je tista, ki potem povzroči, da se prelomi veja.
#80
Franc Mihič
2
Dec 04, 2014
Zadeva »Seks v šoli«-sum kršitve zakonov - odgovor Ministrstva za kulturo
Spoštovani gospod Mihič,

dne 4. 12. 2014 smo na elektronski poštni naslov ministrstva za kulturo prejeli vaše pismo z naslovom "Seks v šoli in odgovornost za epilog", v katerem v luči aktualnega dogodka na mariborski srednji šoli predstavljate svoje mnenje o tej temi. V vašem pismu se med drugim dotikate vprašanja zakonitosti objavljanja pornografskih posnetkov prek medijev ter hkrati pozivate, da se naj odgovornost za takšno škodljivo razpečavanje posnetka, ki je šlo na škodo mladih in pokojnega ravnatelja, temeljito razišče. V zvezi s tem na ministrstvu za kulturo podajamo naslednje pojasnilo:
Zakonodaja s področja medijev namenja posebno pozornost zaščiti otrok in mladoletnikov v medijih pred zanje škodljivimi programskimi vsebinami, zlasti takšnimi, ki vsebujejo elemente pornografije. Zakon o medijih (ZMed) tako v 84. členu določa, da so lahko pornografske vsebine v tiskanih publikacijah ter na oglasnih površinah ponujene le tako, da jih otroci in mladoletniki ne morejo videti in kupiti. Dostop do pornografskih vsebin v elektronskih publikacijah pa mora biti s tehničnimi sredstvi oziroma z zaščito omejen tako, da otroci in mladoletniki do njih ne morejo dostopati. Za televizijske programe pa je v 14. členu Zakona o avdiovizualnih medijskih storitvah (ZAvMS) predpisano, da se prek njih ne sme predvajati programskih vsebin, ki bi lahko resno škodovale telesnemu, duševnemu ali moralnemu razvoju otrok in mladoletnikov, zlasti takšnih vsebin, ki vsebujejo pornografijo ali neupravičeno prikazujejo nasilje. Druge programske vsebine, ki bi le utegnile škodovati telesnemu, duševnemu ali moralnemu razvoju otrok in mladoletnikov, pa je televizijskih programih dopustno predvajati le pod pogojem, da so omejene s primerno izbranim časom predvajanja oziroma s tehnično zaščito, tako da otroci in mladoletniki v normalnih razmerah do takšnih vsebin nimajo dostopa.

Nadzor nad spoštovanjem določb 84. člena ZMed opravlja Inšpektorat RS za kulturo in medije (IRSKM), v primeru zadevnih določb ZAvMS pa opravlja upravni in inšpekcijski nadzor Agencija za komunikacijska omrežja in storitve RS (AKOS). Po podatkih, ki smo jih prejeli s strani IRSKM, se je ta na vse prejete prijave domnevnih kršitev v zvezi z objavo posnetka dogajanja na mariborski srednji šoli prek medijev nemudoma odzval in zoper izdajatelje
spletnih elektronskih publikacij uvedel postopke inšpekcijskega nadzora. Za morebitna podrobnejša pojasnila pa se lahko obrnete tudi neposredno na omenjena pristojna organa.

S spoštovanjem,


Branko Jezovšek Nataša Bučar
višji svetovalec v. v. generalne direktorice Direktorata za medije
Sporočilo poslal(a): Branko Jezovšek/MK/GOV
2014-12-04; 17.17h
Op.: Država, oblast oz. Ministrstvo za kulturo torej le reagira, če le kdo da prijavo suma kršitve zakona!
#79
štulič ;)
0
Dec 04, 2014
Dejstvo je, da je ta, mladoletna oseba, vpletena v ta plan, ki si ga more nujno sprejeti kot zapomljivega, za vse življenje, to, vidi tudi jasnovidec, dejansko pa bo prevzel nase njegov greh! ;)

https://www.youtube.com/watch?v=JenlsnA9-mE

Suedehead • Morrissey - YouTube

Morrissey performing "Suedehead", a single released in February 1988 from the album "Viva Hate". ℗ Why do you come here?
#78
Dajana Babič
0
Dec 04, 2014
Ana... Prvič... o mrtvih vse dobro je izumila Kolektivna Zavest takrat, ko so še ljudje umirali in ni bilo tehnologije večnega življenja.

Drugič... obstaja tehnologija za vsakega človeka na Zemlji, da doseže danes večno življenje.

Tretjič... če hoče kdo umreti in če misli, da mora, naj prosim izvoli. Itak se ne umre, ampak se gre samo v nefizično energijo, človekova duša je še naprej živa. Duša je večna! Nemogoče jo je uničiti. Pri večnem življenju se skuša izogniti inkarnacijam, v katero nas je silila Kolektivna Zavest.

Četrtič... jaz sem delala samomor dvakrat. Jaz vem, kaj pomeni biti obupan! Jaz vem, kaj pomeni izgubiti bližnjega! Od mojih sošolcev sta dva v gimnaziji naredila samomor, na naši gimnaziji jih je bilo vsaj pet samomorov...

Umrl mi je fant, ko sem bila stara samo 16 let. Čez eno leto je umrl moj petletni bratranec, povozil ga je avto. Moj oče je umrl za rakom leta 1998 in sem ga jaz negovala nekaj mesecev pred smrtjo.

Vem, kaj pomeni smrt. Stalno sem noter, okoli smrti.

Smrti ne priznam. Obstaja tehnologija za oživitev vsakega človeka nazaj v življenje v telo, ki ga je imel (tudi, če je bil sežig telesa).

Torej... smrt mi ne pomeni ničesar in samomor mi ne pomeni ničesar.

Seveda pa razumem ljudi, ki so obupani in ki pač izberejo samomor. In seveda razumem žalujoče ostale!

A ti ljudje, ki so umrli niso mrtvi. Vse vedo, tukaj poleg nas so, samo mi jih ne moremo videti, ker pač nimajo telesa. Moj oče je stalno tukaj, meče knjige s polic, ugaša žarnice in drugače opozarja nase. Pred enim tednom sta padli v kopalnici dve ploščici iz stene v kado in se nista razbili. Kar tako...

Torej,,, ne sprejemam kolektivne krivde za smrt ravnatelja!!!!

Jaz da bi bila kriva za to, da se je ta ravnatelj ubil?

Ne! Je pa treba delati na tem, da smo bolj humana družba. Prav gotovo.
#77
Vlatka Kozlovič
0
Dec 04, 2014
Jure Grm,

osebo vidim popolnoma jasno. (In ni dijak!)

Če me bo kdo vprašal, mu bom povedala, seveda le uradnim osebam.

Drugače se pa v to ne mislim vtikati.

P.S.

lahko me pa kontaktira "dotični" in mu dam nasvet, kako se vsemu temu izogniti.

#76
Ana Kos
2
Dec 03, 2014
Svojo zgodbo sem napisala te dni, ker bi rada, da bi ljudje gledali širše ... Nihče ne pozna vsega v zvezi z ravnateljem in učiteljico.
Dodajam samo link svojega zapisa.
O samomoru mojega prijatelja.
Tega mojega prijatelja so mnogi sodili ... in še, ko je bil mrtev, so kaj napisali čezenj ... posmehljivo ... niso pa vedeli, da je mrtev, verjetno niso vedeli ...
O mrtvih vse dobro ... pravi pregovor ... morda recimo vsaj: Bodimo prizanesljivi do drugih.
Sploh do mrtvih, ki ne morejo reči nič v svojo obrambo. Ali vsaj pojasnilo.
Kdo je kriv?
Na nek način nosimo soodgovornost vsi kot družba.

http://www.publishwall.si/solzemlje/post/113121/moj-prijatelj-je-naredil-samomor

Moj prijatelj je naredil samomor

Imela sem prijatelja. Imela. Ni ga več tukaj. Nikoli v življenju ga nisem videla in nikoli nisem videla njegove fotograf
#75
JureGrm
0
Dec 03, 2014
Vlatka, vedno več je namigov, da bi naj snemal nekdo drug, lahko da kdo od službenih kolegov in tudi meni se zdi to zelo verjetno, zdaj ko razmišljam v to smer, takšna oseba pa bi lahko bolje predvidela scenarij in s tem nosi večjo odgovornost. Policija dela na primeru, učiteljico zastopa odvetnik, tako da bi rezultati morali biti.
#74
Dajana Babič
0
Dec 03, 2014
Ja, Mike... seveda so. In kaj zdaj? A veš, kaj se dogaja na FB-ju? Tisti, ki so pisali na FB-ju grdo o ravnateljiu zdaj brišejo poste o tem in pišejo, kakšni mrhovinarji so mediji.

Ljudje najprej obsojajo eno stran, potem pa se obrne veter, pa drugo stran. Papige.

Seveda imajo novinarji slabo vest.
Seveda ni hotel nihče, da ta človek naredi samomor!
Seveda se vsem smili njegova družina...

Ampak poglej... tudi, če ne bi nihče objavil, bi to prišlo na dan...Pač na FB-ju.

In tudi, če ne bi nihče posnel ničesar, bi prišlo na dan, ker je vsaj EDEN človek za to vedel.

Kako pa so bulmastifi prišli na dan, pa vse je bilo tako skrito, da bolj ni moglo biti. Baričevič je bil MOJ ZDRAVNIK, pa nisem vedela, da je zamenjal spol!!!

Ker ni za to nihče vedel, vse je bilo popolnoma zablokirano, skirto, pometeno pod preprogo! Pozor visoka politika!

Tukaj pa sta tadva seksala v dobri veri, da nikoli in nikdar ne bi prišlo na dan. Madona no, če bi si to mislila, potem gotovo ne bi tega počela tako, da bi ju nekdo lahko posnel.

Trdim, da to sploh ni naključje, da imajo zdaj vsi slabo vest in vsi se slabo počutimo zaradi te smrti. Jaz ne poznam enega človeka, ki je temu človeku želel smrti.

Razumem pa, zakaj je to naredil.

Ugrabiltelj Natasche Kampusch, ki jo je skrival toliko časa v kleti v svoji hiši je na dan, ko je zbežala od njega naredil samomor.

Le zakaj?

In njegova mama, ki ga je leta in leta obiskovala v tisti hiši in Natascha je zanjo vedela,pojma ni imela za to zgodbo. Novinarji so jo spraševali, kako se počuti in jim je rekla... Ja, kako, kako bi se pa vi počutili, če bi vam otrok umrl?


Josef Fritzl pa ni naredil samomora...

Ljudje zelo različno reagiramo na to, ko se odkrijejo naša grda dejanja.

#73
mike 1968
2
Dec 03, 2014
Dajana samo to bi še omenil glede te afere. Ali ni zanimvo to, da je večina medijev, ki so se najbolj spravljali na oba udeleženca te tako imenovane "afere", samo na kratko objavila, da je ravnatelj storil samomor.?

Če omenim pa samo Slovenske novice, ki so zgodbo trajbale 14 dni do onemoglosti s tudi tako imenovanimi dokazi (fotografije iz zabave itd.) pa sploh niso omenjale tega, čeprav vsak "afero" obelodanijo na prvi strani.

Moje skromnom mnenje je, da za to, ker jih je sram, ker so prekoračili vse meje tako imenovano novinarske svobode poročanja.

Imam občutek, da imajo SLABO VEST in to ZELO VELIKO!!!
#72
štulič ;)
1
Dec 03, 2014
Hvala, ker si be banala. Tudi j'z ne trpim...

https://www.youtube.com/watch?v=juvISSyOm7M

Demolition Group - Twist - YouTube

Director: Sašo Podgoršek
#71
Dajana Babič
1
Dec 03, 2014
Štulič no... ne bi rada imela otroškega vrtca. Pojdita drugam komentirat. Jaz bi tukaj rada imela zrele komentatorje. Zato bom oba vajina komentarja izbrisala.

Na mojem blogu ne trpim prepucavanj!
#70
Komentar izbrisal Dajana Babič
Dajana Babič
1
Dec 03, 2014
Ana Č:

Končno so začele delati sive celice v glavah, ker sem osebno tudi prepričana, da jih je posnela oseba iz šolskega kolektiva.O dijakih sem premišljevala kakšna je bila moja generacija v njihovih letih brez vse sodobne tehnologije in sem se sama pri sebi nasmejala kaj smo vse znali ušpičit. Osebno čeprav sem večinoma bila predsednica razreda, sem vedno bila v skupini, ki je nekaj ušpičila. Vprašala sem se, ali bi v teh letih posnela ravnatelja in učiteljico če bi imela mobitel kakršnega imajo otroci sedaj in sem brez pomisleka sama sebi odgovorila da bi. V teh zrelih letih pa tega ne bi napravila. Zmeraj ko kaj analiziram grem od sebe in to je mnenje moje malenkosti.
#68
Pokaži več komentarjev
Dajana  Babič
Dajana Babič
Objavil/a 2014-11-30 15:20:58 (Nov 30, 2014)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
V Novem mestu in okolici iščejo večje število migrantov
EPIDEMIJA UTIŠANJA JE MIMO
Pedofilija
Kateri zdravniki so prejemniki farmacevtskih milijonov?
KAJ SO PORTALI in KAKO UPORABLJATI NJIHOVE ENERGIJE? Maribor: 22. 12. 2019.
Lista z imeni pedofilov in satanistov v ZDA
Kdo je podpisal Marakeški sporazum?
V Samoi je obvezno cepljenje proti ošpicam. Otroci umirajo zaradi cepiv, ne zaradi bolezni.
Velike demonstracije upokojencev v Franciji
Država je mafija, ki se dela, da je organizacija za varovanje človekovih pravic
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
December 2019
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Oglasi

3017.) iskanje

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

hager werken embalming powder +27640518120 (pink and white) compound/fluids for sale in south africa hager werken embalming compounds, pink and white powder are general items from germany. embalming is the art and science of preserving human remains by treating them in its modern form with chemicals to forestall decomposition. the intention is to keep them suitable for public display at a funeral,for religious reasons, or for medical and scientific purposes such as their use as anatomical specimens. embalming compound in powder form both pink and white radio active and (hot and not hot) its all available. at preferably adorable prices starting from one kilogram upwards ,we are looking for a good buyer. typically embalming compound (fluid) contains a mixture of formaldehyde, methanol, and other solvents. the formaldehyde content generally ranges from 50 to 97 percent and the methanol content may range from 9 to 89 percent.the types of embalming powder depends on the purity and colour. purity:98% ,100% hot compound origin:germany brand. hager werken purity on colour. pink 98% white 100% distributor dentist / dental technician.  hager & werken products are sold through the dental trade worldwide.  we are leading suppliers of germany made embalming compound to clients in south africa and other african states. . contact: +27640518120 or watsup.

Kategorija: Antikvariat in Antikvitete

Cena: 100 €

@europe universal ssd chemical solution+27660432483 in uk,norway,egypt, turkey, libya, thailand, belgium, spain, netherlands, brazil, switzerland we have ssd automatic chemical solution for cleaning black money and any color of defaced currency available in our laboratories worldwide. our ssd automatic solution is also used in the cleaning of bank notes with anti-breeze quality, bills like usd, euros, pounds and other local currencies. we are direct manufacturer and the main supplier of chemicals that includes ssd solution, super automatic solution. we have different types of chemicals that can perfectly clean out your notes, black notes, red notes, green notes, stained notes, stamped notes and also coded notes. we also melt frozen chemicals in our laboratory and our services are professional. we therefore provide legal document for all our products. contact us for more information: 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@universal suppliers of ssd chemical solution +27660432483 in south africa, protea glen , chiawelo , protea north , mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

$$100% universal chemical ssd solution & activation powder +27660432483 in south africa,uk,johannesburg,witbank,soweto,cape town,burgersfort,eastern cape,vanderbijlpark,polokwane, thohoyandou, phalaborwa,mokopane, bochum, lebowakgomo, mankweng, seshego, dendron, giyani, lephalale, musina,alexandra johannesburg lenasia midrand randburg,roodepoort, sandton, alberton, germiston, benoni,boksburg,rakpan,daveyton,duduza,edenvale ,germiston impumelelo, isando katlehong kempton park, kwathema, nigel reiger park springs, tembisa, thokoza,tsakane, vosloorus wattville atteridgaeville centurion hammanskraal ,we only deals on high quality s. s. d. chemicals solution for cleaning black money we are manufacturer and seller of all sort of chemicals like super automatic ssd solution z. w. v. 8 model activation powder and reactivation powder, anti air powder, mercury powder, automated money developer machines congeal chemical melting equipments,

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

free state ssd chemical solution suppliers for cleaning black money +27660432483 in lenasia , lawley , protea glen , chiawelo , protea north , zakariyya park , eldorado park a/h , orlando , ennerdale , mid-ennerdale , zondi , zola , soweto , pimville , orlando west , nancefield , naledi , mohlakeng , dobsonville , bram fischerville , diepkloof , kagiso , rangeview , homes haven , boltonia , lewisham , mindalore , west village , luipaardsvlei , silverfields , breaunanda , greenhills , randgate , finsbury , eikepark , carletonville , oberholzer , protea south , wolfelea ah , magaliesburg , eldorado estate , tladi , klipspruit west , meadowlands , thulani , devland , mofolo north , jabulani , dhlamini , molapo , phiri , doornkloof bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east london empangeni george germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park khayelitsha kimberley klerksdorp mamelodi mitchells plain mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa thohoyandou umlazi upington vanderbijlpark vereeniging welkom witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka, zimbabwe, harare, namibia, windhoek, botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies.

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@switz land & denmark ssd chemical/activation powder +27660432483 in uk,usa,sweden,germany,kuwait, nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@cape town ssd chemical solution +27660432483 in uk,kuwait,     bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.   anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. victrola paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@ssd chemical solution/activation powder in south africa +27660432483 in bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.       we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.       anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. vectrol paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical. darkened currency, black coated notes, cleaning black money

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@limpopo suppliers of ssd chemical/activation powder+27660432483 in south africa   malaysia, johannesburg,lebanon, zambia,usa,kenya, california,    dallas,england,german,spain, jamaica,st,lucia, brasil,austria,vancouver, denmark,hong kong,    china,,pretoria, durban, australia, wales, france,cairo,china, norway,, botswana,    namibia,tanzania,northern cape,new york,limpopo sweden, kenya, denmark, rwanda,    oman,qatar,dubai,poland,lesotho,canada, united kingdom,we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.contact us on +27660432483

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

  @mpumalanga best ssd chemical solution suppliers +27660432483 in south africa, protea glen, mpumalanga, secund, witbank, soweto bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east londongeorge germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park nhayelitsch polet neve kempton park randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa vanderbijlpark vereeniging welcome witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka , zimbabwe, harare, namibia, windhoek,botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 25 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze quality.others for damaged notes, bills like usd,euro, pounds, transferring

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

59.) aspirin za tomaža

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 8.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj