Članek
RAZLOGI MEDICINSKEGA OSEBJA, KI SE NE ŽELI CEPITI
Objavljeno Sep 09, 2021
Borut Petrovič Vernikov
Za nastop v včerajšnji Tarči, zgodovinarki, sociologinji, učiteljici Bojani Pustinek, čestitam. Končno so v oddajo povabili nekoga, ki ni podlegel agendi Vlade. Andraža Terška seveda niso povabili, z lahkoto bi demantiral tistega advokata; če tako zastopa svoje stranke, je seveda to zaskrbljujoče. Zdravnik je govoril tisto, kar je po volji trenutne oblasti, ni pa podprl svojih kolegov iz Iniciative slovenskih zdravnikov, kar pomeni, da do kolegov ne čuti prav nobene solidarnosti. Bivši ravnatelj se je zgolj smešil. Komik je izpadel bizarno. Voditeljica je nekajkrat učiteljico prekinila, komika pa vedno pustila, da pove do konca. Učiteljici tudi na koncu ni dala besede, ko je z dvigom roke pokazala, da jo želi. V oddaji je bilo jasno opaziti, da so se trudili argumente Bojane Pustinek zrelativizirati, kar pa jim seveda, zaradi pomanjkanja konkretnih argumentov, ni uspelo, pa tudi več intelektualne pronicljivosti bi za to potrebovali; pri njih je pač ni bilo zaznati.
 
Skratka, za RTVSLO rahel napredek, vendar še vedno v okviru covid agende, to pa je daleč od profesionalnosti in nepristranskosti, ki bi morala za RTVSLO, ki jo plačujemo, biti samoumevna.
 
Moja ocena Tarče: -2.
(bpv)
 
Iz cikla Ošiljene puščice
 
P. S.: Zaradi korektnosti do tokratne Tarče, pa je priznati, da so prvič prikazali razloge medicinskega osebja, ki se ne želi cepiti. Prav je, da se ta slika objavi, da bi ljudje videli, kar je gostujoč zdravnik namenoma spregledal, saj tega ni podprl, kar je do njegovih kolegic in kolegov nedostojno.

Fact checkerji iz FB-ja so mi označili to sliko kot neresnično... čaki mal, objavila jo je režimska TV!