Članek
dr.NADA HITI
Objavljeno Sep 21, 2021
Pozdravljeni!
Zaradi objave mojega videoposnetka Zamolčane kovine v cepivih me je Zdravniška zbornica Slovenije poklicala na razgovor.Glede na buren medijski odziv želim tudi sama spregovoriti nekaj besed.
Moja analiza cepiv je pokazala prisotnost nekaterih kovin v mRNA cepivu in cepivu proti gripi. Te laboratorijske rezultate sem poslala na ustrezne zdravstvene institucije v Sloveniji (ZZS, Ministrstvo za zdravje, NIJZ) kot preliminarne rezultate, da se zaradi varnosti opravijo potrebne raziskave kovin v cepivih. Tako je ukrepala Japonska, saj je bilo 27.8.2021 objavljeno, da je ta država umaknila 1,6 milijona odmerkov Moderne ravno zaradi najdbe trdnih delcev v cepivih, domnevajo, da gre za kovine.
Moje delo je analiza, ne znanstveno delo, saj zato nisem imela ne finančnih ne materialnih možnosti. To je razvidno iz dopisa, ki sem ga poslala Zdravniški zbornici Slovenije dne,20.6.2021 (priponka). Kako lahko avtor besedila na spletni strani ZZS dne, 1.9.2021, zapiše, da sem priznala, da moja analiza ni znanstveno delo, če tega nikoli nisem trdila? Čez nekaj dni ( datum pa ni bil spremenjen) so besedo priznala zamenjali s pritrdila, a so mediji povzeli prvo objavo.
Namen moje objave posnetka je bil, da spodbudim ustrezne slovenske institucije k analizam vseh cepiv, še zlasti pa cepiv proti Covidu, saj z njihove strani analize niso bile opravljene. Čeprav bi omenjene institucije to morale storiti (154. člen ZZdr), se to v Sloveniji ni zgodilo več kot 30 let.
Naše zdravstvene institucije so bile pozvane s strani slovenskega odvetnika, da opravijo analize cepiv Priorix tetra in Gardasil na podlagi ugotovitev italijanske neodvisne raziskave Corvelva instituta, ki je l. 2018 in 2019 ugotovil, da od 7 preiskovanih cepiv kar 5 cepiv ne ustreza predpisom. Na podan sum neustreznosti omenjenih cepiv se slovenske institucije niso odzvale - ne farmacevtski inšpektor, ne Ministrstvo za zdravje, trenutno poteka sodna obravnava. Prof. Jerala je na Twitter profilu objavil: " Znanstvena analiza cepiva: z elektronskim mikroskopom smo na @kemijski analizirali cepivo Pfizer/BNT". Glede na omenjeno opravljeno znanstveno analizo cepiva bi pričakovala slike o večjem številu serij istega cepiva in o različnih cepivih.
Očitki so bili, da nisem opravila analize same destilirane vode, zato sem to kasneje še dodatno opravila ( pod istimi pogoji, isti laboratorij, a ne z mojim imenom) in analizo prinesla na razgovor, a je bil zapis na strani ZZS še vedno, da to ni opravljeno. Izvid je v priponki. Vzorci za analizo so bili na NLZOH oddani kot analiza kovin v odpadni vodi in ne v pitni vodi,nekaj dni kasneje sem dobila nalog za plačilo analize pitne vode, tega naloga pa nisem spreminjala. Vzorci so bili pripravljeni v stekleničke po navodilu NLZOH, saj mi je bilo rečeno, da sicer ni možno analizirati živega srebra.
Že v posnetku sem povedala, da je bilo cepivo namenoma izpostavljeno višjim temperaturam, da ni nikogar ogrozilo. Dali so mi tudi navodilo, da se vzorce stabilizira z dušikovo kislino, katere pa nisem imela na voljo, zato so to storili na NLZOH - so mi pa povedali, da se bo del kovin do takrat že oboril, kar pa ne bo vidno v analizi - to pa pomeni, da so dobljeni rezultati kovin nižji kot bi bili sicer.
Menim, da so glede varnosti cepiv potrebne natančnejše preiskave vseh cepiv v Sloveniji, še zlasti cepiv proti Covidu-19, saj je še mnogo odprtih vprašanj. Ker so tudi razlike med posameznimi serijami cepiv, bi bilo potrebno preveriti vsako serijo cepiv posebej.
Lep pozdrav,
Nada Hiti