Članek
20 RAZLOGOV: MASKE NISO VARNE, NE DELUJEJO IN SO NEMORALNE
Objavljeno Sep 30, 2021
Avtor: John C. A. Manley, objavljeno pri Global Research in MuchAdoAboutCorona. Prevod: Valerie Kochmann
 
DEVET POTENCIALNIH ALI DOKAZANIH NEVARNOSTI IZ SPEKTRA SAMOSABOTAŽE
Karies: Zobozdravniki iz New Yorka poročajo o povečanem številu dentalnih težav (propadanje zob, odmikanje dlesni in resno kisel zadah) kot o posledici nošnje maske pri kar polovici njihovih pacientov. ”Opažamo vnetja dlesni pri ljudeh, ki so jih prej imeli vedno zdrave in karies pri ljudeh, ki ga nikoli prej niso imeli,” je povedal dr Rob Ramondi za FOX News.
 
Obrazne deformacije: Nošnja mask vzrokuje dihanje skozi usta in za slednjega je znano, da lahko povzroča “podolgovate in ozke obraze, ozek ustni predel z visokim nebnim lokom, zobne okvare, previsoko linijo nasmeha (ang. gummy smile) in številne druge neatraktivne obrazne poteze,” glede na pisanje Journal of General Dentistry.
 
Akne vulgaris: Vlaga in klice katere se nabirajo na maskah lahko povzročajo “kožne lezije na obraz, dermatitis… ali poslabšanje stanja aken” (Public Health Ontario) kar obremenjuje imunski sistem in lahko vodi do trajnih brazgotin in to stanje je bilo povezano tudi z depresijo in samomorilnimi mislimi (glede na
Journal of Dermatologic Clinics). Pri otrocih se lahko razvije tudi impetigo, bakterijska infekcija, ki se kaže v obliki rdečih ran in lahko poškoduje ledvice (glede na Mayo Clinic).
 
Povečana možnost okužbe s COVID-19: “Uporaba mask pri splošni javnosti bi v teoriji lahko bila povezana s povečanim rizičnim faktorjem za COVID-19 preko… samo-kontaminacije,” je uradna izjava s strani Public Health Ontario v Wearing Masks in Public and COVID-19. “Ob nošnji mask tisti virusi, ki jih izdihujemo, nimajo možnosti iti stran in se bodo v koncentrirani obliki pojavili lahko tudi v nosnem prehodu in bodo nato lahko preko vohalnih živcev dosegli možgane,” teoretizira nacionalno prepoznan nevrokirurg dr. Russell Blaylock (v članku The Centre for Research on Globalization).
 
Bakterijska pljučnica: Na konferenci Oklahoma Press Conference, je dr. med. James Meehan pričal: “Številna poročila iz vsega sveta nakazujejo, da je bakterijska pljučnica v porastu” in sicer kot posledica zbiranja vlage med nošnjo mask.
 
Nižanje/zaviranje imunskega sistema: Maske pogosto nosijo kriminalci z namenom skrivanja njihove identitete med izvajanjem kriminalnih dejanj (kraja, nasilje, posilstvo, umor, itd.). Maske povzročajo podzavestno tesnobo in strah. Strah in anksioznost aktivirata preživetveni način (or.: fight-or-flight nervous system), kar znižuje imunski sistem kot dokazuje študija s strani American Psychological Association.
 
Germofobija: Maske botrujejo neracionalnemu strahu pred klicami in na drugi strani lažnemu občutku zaščitenosti z masko pred boleznijo. Slednje vodi k antisocialnem (lahko tudi sovražnem) obnašanju napram tistim, ki ne nosijo maske. (Preberite članek v Journal of Obsessive-Compulsive and Related Disorders z naslovom: “COVID-19, obsesivno-kompulzivna motnja in prostim očesom nevidne življenjske forme, ki so postale nevarnost lastnemu sebstvu.”)
 
Toksičnost: Veliko (če ne večina) mask in obraznih pokrival (vključno tistimi iz blaga) je narejenih iz toksičnih in kancerogenih kemikalij vključujoč snovi, ki zavirajo gorenje, steklena vlakna, svinec, NFE, ftalati, polifluorirane kemikalije in formaldehid, katere bodo lahko vdihavane s strani uporabnika. (Preverite v “5 glavnih škodljivih kemikalij v oblačilih s Kitajske” v Fashion United).
 
Psihološke posledice: “Verjamem, da je v tem trenutku v resnici glavna grožnja v sabotaži metalnega, emocionalnega in psihološkega zdravja … naših otrok, čigar razvoj zavisi na socialnih interakcijah, fizičnem kontaktu in obraznih izrazih,” piše dr Joseph Mercola na Mercola.com. “Bojim se, da bodo posledice od nošnje mask in socialnega distanciranja dolgotrajne, če ne tudi trajne.”
ŠEST DOKAZOV DA MASKE NE ZNIŽUJEJO ŠTEVILA INFEKCIJ
Nerelevantnost: CDC-jeva revizija nošnje mask od maja, 2020, je zaključila: “Čeprav nekatere študije (or.: mechanistic studies) podpirajo potencialni učinek higiene rok ali tudi obraznih mask, je na drugi strani 14 relevantnih kontrolnih preizkusov, kateri niso potrdili bistvenega učinka tovrstnih ukrepov ob širjenju laboratorijsko potrjene gripe. In na primer v primeru obolevnosti ni bilo pri skupini, kjer so nosili maske opaziti nobenega bistvenega upada obolevnosti, ki bi ga lahko torej pripisali maskam.” Če maske ne morejo ustaviti navadne gripe, kako bi lahko ustavile SARS-CoV-2?
 
Nerazumnost: “Dokazi, da bi nošnja mask pomenila k dejanskemu zmanjševanju transmisije so redki, anekdotni, presplošni in pomanjkljivi… obvezna nošnja mask je največje nasprotje od razumnega pogleda,” se je glasila presoja arbitražnega procesa v polemiki med združenjem sester v Ontariu, Kanadi (The Ontario Nurses’ Association) in Akademsko mrežo zdravstvenih znanosti v Torontu (Toronto Academic Health Science Network).
 
Neučinkovitost: “Obrazne maske so pri zdravih posameznikih neučinkovite napram širjenju virusnih bolezni,” piše Belgijski doktor medicine v odprtem pismu, objavljenem v The American Institute of Stress, 24. septembra, 2020.
 
Nečistost: “Nikoli ni bilo dokazano, da bi nošnja kirurške maske zmanjšala postoperativne infekcije ran,” piše dr. med. Göran Tunevall v World Journal of Surgery. “Ravno nasprotno, 50% upad (bakterijskih infekcij) je bil opažen po opuščanju uporabe obrazne maske.”
 
Brez zaščite: “Od 17-stih relevantnih študij… ni nobena prikazala nedvomno prepričljive povezave med nošnjo mask in/ali uporabo respiratorja v kontekstu zaščite pred gripno infekcijo,” je zaključek raziskovalnega pogleda objavljenega v reviji Influenza and Other Respiratory Viruses.
 
Ni dokazov: Nizozemska ministrica za zdravje (Minister for Medical Care) Tamara van Ark, je 29. julija, 2020, izjavila, da “z medicinske perspektive ni dokazana učinkovitost mask,” glede na poročanje Reutersa.
 
 
 
5 NAČINOV, KI PRIČAJO DA JE PRISILJEVANJE K NOŠNJI MASK NEMORALNO
Nevarna nepremišljenost: “Vlade po svetu so zignorirale vprašanje znanstvene dokazljivosti ali pa so pokazale izredno toleranco do pomanjkljivosti zapovedi uporabe mask. S politiko nošnje mask v splošni populaciji so demonstrirale pravo nasprotje od upoštevanja previdnostnega načela,” je zapisal dr. Denis Rancourt v delu Masks Don’t Work.
 
Manipulativnost: Dr. Andreas Voss, član ekipe strokovnjakov pri Svetovni zdravstveni organizaciji (WHO) in vodja mikrobiološkega oddelka v Dutch bolnišnici v Nijmegnu, je 24. julija, 2020, podal mnenje za I Am Expat, da so bile maske uvedene za obvezne “na zaradi znanstvenih dokazov, ampak zaradi političnega pritiska in tovrstnega javnega mnenja.”
 
Ustrahovanje: “V resnici ne obstaja nobena takšna študija, ki bi našla smisel pri nošnji mask v javnosti pri zdravih posameznikih,” je zapisala dr. Karina Reiss v Corona, False Alarm? “Posameznik bi lahko posumil, da obstaja edino politični razlog za uvedbo obveznih mask in da je ta vsajanje strahu med populacijo.”
 
Totalitarizem: “Če pogledate zgodovino totalitarnih režimov… vsi na nekem nivoju delujejo enako, želijo uničiti kulturo in vsako trohico samoizražanja…” razlaga Robert F. Kennedy, Jr. v intervjuju glede konteksta obveznih mask. “In kaj je končni vektor pri samoizražanju? Seveda, to so obrazni izrazi… [vendar] so nam zaukazali nošnjo burke in ubogljivost.”
 
Signalizacija domnevne kreposti: “Maske so povsem neuporabne,” je pričal patolog dr. Roger Hodkinson, kateri ima certifikat Royal Collega of Physicians and Surgeons of Canada, na sestanku mestnega sveta. “…maske služijo zgolj temu, da gre za signaliziranje domnevnih kreposti… Absurdno smešno je videti te nesrečne in pomanjkljivo izobražene ljudi - ni mišljeno v vzvišenem ali obsojajočem tonu - kako hodijo naokoli kot lemingi (opomba prev.: naš ekvivalent bi bil: kot ovce) in ubogajo ukaze za nošnjo mask brez posedovanja kakršnekoli temeljne kritične razgledanosti.”
 
 
 

Zobozdravniki iz New Yorka poročajo o povečanem številu dentalnih težav (propadanje zob, odmikanje dlesni in resno kisel zadah) kot o posledici nošnje maske pri kar polovici njihovih pacientov. ”Opažamo vnetja dlesni pri ljudeh, ki so jih prej imeli vedno zdrave in karies pri ljudeh, ki ga nikoli prej niso imeli,” je povedal dr Rob Ramondi.